24 Nisan 2017 Pazartesi

Tolga Ciğerci ön yargısı ya da algısı mı diyelim


Meşhur "günah keçisi" Tolga Ciğerci. Ne olursa olsun, ihale bir şekilde kendisine kalıyor. En azından ilk sıraya onun ismi yazılıyor. Dün oynanan Fenerbahçe maçından sonra bile Tolga Ciğerci aleyhine yorum yapan var, ben anlayamıyorum. İlk akla gelen isim neden Tolga Ciğerci, kazandığı ücretten yola çıkılıyor da Tolga Ciğerci öncesinde konuşulması gereken isimler yok mu? Üstelik Fenerbahçe karşısında da sahanın en iyisiyken, bu çok büyük bir ön yargı.

Kendisiyle alakalı düşüncemi sık sık dile getiriyorum ama yine yazayım. Ne kazandığından bağımsız bu yazacaklarım, çünkü maaş dengesizliği başka bir konu. Sadece Tolga Ciğerci de değil, anlamsız şekilde fazla kazanan birçok futbolcu var ve bunu düzeltmek yerine daha da körüklüyoruz. Bu yaz dönemi hamleleri mesela, Serdar Aziz ve Eren Derdiyok'u da dahil ederek. Fix 2 milyon avro'dan kapılar açıldı, tablo bu. Ama konuşulan isim nedense Tolga Ciğerci, ben en son onun konuşulması gerektiğini düşünüyorum.

Transferini istemiştim, beğendiğim bir futbolcuydu çünkü. Orta sahada tempo sıkıntımız vardı, 6-8 arası oynayacak bir isme ihtiyaç vardı ki Tolga Ciğerci o profilde bir adam. Sezona da iyi başladı, ilk haftalar onu konuşuyorduk. Sonra sakatlık dönemi oldu, dönüşü ise gecikti. Sakatlık konusu demişken, geçmişinde sık yaşadığı bir durum, zaten o sakatlıklar Tolga Ciğerci'nin daha da yükselmesine engel olan olay. Potansiyeli çok daha yüksekti ama sakatlıklardan kaynaklı yaşadığı sorunlar oldu ve Galatasaray'a transferi onun adına zirve noktası.

Sakatlıktan kötü döndüğü doğrudur, kendini bulması zaman aldı ama toparladığını düşünüyorum. Fenerbahçe karşısında sahanın en iyisiydi mesela, orta sahayı tek başına süpürdü. Beklenti ne ki, hücumda inanılmaz işler yapmasını mı bekliyoruz yoksa Selçuk İnan'ın arkasını toplamasını mı? Yine de kaçmıyor, kimsenin almadığı sorumluluğu alıyor hücumda. Yapamadığı noktada da eleştiriliyor ama denemekten kaçınmıyor, ben bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Topla çıkışları olan, şut özelliği iyi bir orta sahaydı ama Galatasaray'da bunu henüz gösteremedi. Özellikle şut ve kilit pas noktasında ama rakip 18'i içinde etkisi var, özellikle ön alan baskısıyla.

Mevcut kadro üzerinden konuşayım, orta sahaya yazılacak ilk isim yine o. Özellikle Tudor'un düzeninde, çünkü başka tempo yapacak, orta sahayı hareketlendirecek bir isim yok. Nigel De Jong olmadı, Selçuk İnan'ı eleştiriyoruz, Josue o pozisyonda büyük maçlarda eziliyor derken alternatif kalmadı, Tolga Ciğerci oynamak zorunda. Başakşehir maçında oynamaması hataydı, Fenerbahçe karşısında gösterdiği etkiyi de görünce. Yeni sezonda çok daha iyisini yapacağını söyleyebilirim, geçirmesi gereken bir kamp dönemi var. Özellikle Tudor kalırsa çok daha iyisi olacak, Tolga Ciğerci tam onun kalemi bir isim..

3 yorum:

  1. dostum gerçekten teknik analiz dönemi geride kaldı. galatasaray için gerçekten futbol konuşmak, bizans fethedilirken meleklerin cinsiyetini tartışmak gibi abes değil mi sence?
    yani önümüzde bir Dursun Özbek realitesi verken, kulübün üstüne çökmüşken, şu olsaydı bu olsaydı, Tudor gitsin, Rikerink kalsın vs... muhabbetin önemi var mı hakkaten?
    yani öyle bir umutsuzluk bıkkınlık dönemine girdik ki, taraftar öylesine mutsuz ve isteksiz ki ne desen boş.
    yani bir bilen varsa harbiden yazsın. Dursun özbek nedir yani? neden hala gitmiyor. bizim bilmediğimiz mevzular mı var? İktidarın adam mı? nedir abi? gitmesi için ne olması lazım.
    amacı nedir? bak dostum asabımız bozuk, sinirlerimiz bozuk. yolda görsem kafa göz dalacak boyuttayım artık. beni anlıyor musun?
    sövdük olmadı, hakaret ettik olmadı, amaç nedir? yani amaç küme düşürmekse, kayyum atatmaksa, ona buna peşkeş çektirmekse bilelim de peşini bırakalım artık. söküp atalım içimizdeki Gs sevgisini bırakalım artık

    YanıtlaSil
  2. Bize kafasında Başkan olan değil plan olan başkana ihtiyaç var. Basketbol dahil tüm branşları maddi açıdan toparlayacak ve bir düzen sağlayacak ekol oluşturacak bir başkana ihtiyaç var. Kafamdaki isim Haldun Üstünel. Yıllarca futbolun içinde ve Rijkaard gibi bir adamı takıma almayı düşünecek kadar vizyonu geniş. Tabi kafamızdaki soru kendisi düşük bütçede çalışabilecek mi? 2008-2009 transferleri ucuzdu ve işe yaraya oyunculardan oluşuyordu.

    YanıtlaSil
  3. Tolga Ciğerci'nin tek handikapi sakatliklarinin uzun surmesidir onun haricinde takımın en iyi orta sahasidir. Bu tarz on yargıları kirabilmek bu oyuncular uzerinde israr etmekten geçer. Bunun icin de Tolga dan çok kendine guvenen bir teknik direktör gerekli.Umarim Tudor bu konuda özgür bırakılır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir