14 Nisan 2017 Cuma

Yine bir Nuri Şahin gündemi


Nuri Şahin gündemi her yıl oluşuyor, Dortmund'dan x bir takıma imza atmadığı sürece de bu devam edecek. Dortmund'un vefa duygusu üst düzeydedir, bu tip "geçmişte büyük hizmetleri olmuş" isimler için kararı onlara bırakırlar ve tüm kolaylığı sağlarlar. Nuri Şahin'in Dortmund'da bir geleceği olduğunu düşünmüyorum, eski günlerinin epey gerisinde. Ama piyasası da ölmedi yani, en kötü ihtimalle Bundesliga'nın baş altı takımlarının gündemine yine girer ya da rotayı Türkiye'ye çevirebilir.

Nuri Şahin'in ismi geçtiğinde akla gelen ilk Türk takımı Galatasaray. Nedenini bilmiyorum, belki çok yakıştırılıyor, belki de Nuri Şahin'in Galatasaraylı olmasından kaynaklı. Her yıl mutlaka gündem olur ama transferi bir türlü gerçekleşmez. Yabancı kontenjanı devam etse transferi için seferberlik ilan edilirdi gerçi, şimdi ise el biraz daha rahat. 

28 yaşında Nuri Şahin, o kadar genç yaşta aramıza girdi ki sanki çok daha yaşlı bir futbolcu izlenimi veriyor ama genç yaşında çok büyük bir tecrübe sahibiydi. Dortmund'dan Real Madrid'e giderken Bundesliga'nın en iyisiydi. Real Madrid'de sakatlık kurbanı oldu, Liverpool'da tutunamadı, Dortmund ise ona kucak açtı ama eski günlerinin hep uzağındaydı. Milli Takım'a bakalım desek, şu maçı da iyi oynadı diyebileceğim bir maç yok. Tüm yaptıkları Dortmund üzerine, dilinden anlayan isim ise Klopp.

Zorlayıcı şartlar yok aslında, bonservisini 2 milyon avro civarına almak mümkün ya da en kötü ihtimalle kiralarsınız. De Jong'a verdiğiniz ücreti de ona verirsiniz, Tolga Ciğerci'nin 2 aldığı yerde Nuri Şahin'in kariyeri bile en kötü 2.5'u alır. Ben veririm demiyorum, mevcut şartları yorumluyorum. Şu gün itibariyle ise sıcak bakamam, dün başka şeyler düşünüyordum, bugün farklı. 

Nuri Şahin kırılgan bir adam, çok duygusal. Tolga Ciğerci'ye yapılanlardan pay biçin ama Tolga Ciğerci gamsız olmasından kurtarıyor. Dün övülüyordu Tolga Ciğerci, bugün futbolcu olmadığı iddia ediliyor. Sakatlıktan dönemediği doğrudur ve bu sakatlık geçmişi de biliniyordu. Nuri Şahin için de aynısı geçerli, bugün büyük kalite katar, çok önemli transfer deriz. Yarın sakatlanır, uzun süre oynamaz ve geri döndüğünde çabuk toparlayamaz. Devamında onun da futbolcu olmadığı iddia edilir. Tolga Ciğerci bu durumu kaldırır da Nuri Şahin'i çok yıpratır.

Selçuk İnan'ın da gitmeyeceği belli, oynayacak yani bu adam. O sözleşmeyle ayrılığı söz konusu dahi olmaz, planları buna göre yapmak lazım. Selçuk İnan / Nuri Şahin ikilisini ise bir arada konumlandıramıyorum. Selçuk İnan olmasa Nuri Şahin olurdu ama varlığında bu iki ismi bir arada kullanmanın tek yolu 4-3-3 oynamak. Arkalarına tempolu bir 6 atarak, ikisi bir arada ise tempo anlamında sorun yaşarız. Hareketli, tempolu bir 6-8 arası arıyoruz diyoruz, Tolga Ciğerci doğru profil aslında ama şu an yeterliliği tartışılıyor. Bulunması gereken isim böyle, alınabilir mi bilemiyorum.

Nuri Şahin önemli bir futbolcu ve karakterdir, mutlaka katkısı olur. Ama sakatlık geçmişi güven vermez, sık sakatlık yaşarsa da Almanya'da bulduğu ortamı asla bulamaz. Onun açısından da riskli olur. Bundesliga'da kalmasını tercih ederim şu gün itibariyle, baş altı takımların mutlaka gündemine girer ve katkı da sağlar. 

27 Eylül 2016'da Nuri Şahin'le alakalı şöyle bir yazı yazmışım;

O gün yaşanan şartlarla bugün bir değil. O gün Tolga Ciğerci'yi övüyor ve onun üzerinden bir plan geliştiriyorduk. Daha arkada De Jong var diye hayal ediyorduk., Selçuk İnan'ın kötü görüntüsünden bahsediyorduk ve bunun üzerine transferinin makul olabileceğini yazmıştım. Bugün ise farklı, çok başka bir düzen. Tudor, Selçuk İnan, yeni yapılanma, mevcut şartlar derken çok uygun bir adım değil.

5 yorum:

  1. Burak Bey, bendeki Nuri'ye karşı hissi çözemedim bir türlü bir tarafım severken bir tarafım hiç sevmiyor oyununu anlamlandıramıyorum ne yazık ki!
    Belki dediğiniz gibi sakatlık formuna ket vurmuştur.Sadece söyleyebileceğim bizim şuan ki kadromuza göre kaliteli isim güç katar ama benim sevdiğim tarzda değil ne yazık ki!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tarzını seviyorum ama sakatlık konusuna hiç güvenim yok :)

      Sil
  2. Bende orta sahaya caydırıcı, sert, alan dolduran ve topla ilişkisi ortalama seviyede oyuncu/oyuncular bekliyorum. İki pasta geçilmeyecek bire bir yakalandığında üzerine gidilemeyecek bir orta saha gerek bize. Yıllardır sıkıldık ayağı iyi ince gören ama basmayan ısırmayan istatistiğe oynayan orta sahalardan. Gerekirse elli metre nokta atışı yapmasın ama para arası yapabilsin, seken topları toplasın orta sahadaki sahipsiz topları kovalasın...

    YanıtlaSil
  3. Takımım taşımak zorunda olmadığı bir orta saha hattı hayali kuruyorum. Çok zor olduğunu da düşünmüyorum. Lawal dahi fark oluşturur bizim orta sahamızda varın siz düşünün :-)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir