29 Mayıs 2017 Pazartesi

Alanyaspor 2-3 Galatasaray, Sneijder / Josue değişikliği maça en az hakem kadar etki etti


Tudor'un hatası erken oyuncu değişiklikleri, Sinan Gümüş / Garry Rodrigues hamlesini hareketlilik noktasında iyi değerlendiririm ama Sneijder / Josue değişikliği maçın gidişatına en az hakem kadar etki etti. Rahattı Galatasaray, tempoyu dilediği gibi ayarlamıştı ve istediği an gol bulabilecek bir görüntü içindeydi ama Tudor maç bitmiş gibi davrandı ve rahat hareket etti. O rahatlıkta Galatasaray'a puan kaybı olarak yansımak üzereydi.

Sneijder sonrası top tutamayan, hücumunu yönlendiremeyen bir Galatasaray izledik. Son haftalarda Sneijder noktasında pozitif bir değişim var, top oynamaya başladı ama maalesef sezon bitti. Aynısı takım için de geçerli, Osmanlıspor maçında Galatasaray'ı beğenmiştim, Alanyaspor maçında da Sneijder oyundan çıkana kadar beğenmiştim. Özellikle ilk yarıda, muhteşem bir tempomuz vardı ki 3-1'lik skoru çok rahat yakaladık.

Tudor belli ki Eren Derdiyok'u düşünmüyor, bu maçta tekrar gördük. Podolski'nin son 2 maçıydı ve geçen hafta Eren Derdiyok'u 11'de kullanmıştı ama yine Podolski'ye döndü. Neyse ki Sinan Gümüş ivme kazandı, iyi oynamaya başladı. Gerçi onun ritüelidir, son haftalarda her zaman iyi oynar ama Podolski'den kaynaklı açığı kapatması önemli. Podolski kendisini sahte 9 olarak görüyor, mücadelesi çok yalancı ama daha önemlisi ceza sahasının içinde değil. Sinan Gümüş o açığı kapattı, ceza sahasının içine çok fazla giriyor ve forvet özelliği kıymetli. Bu da son haftalarda gol olarak yansıdı, iyi bir performansı var.

Osmanlıspor maçında da aynı felsefe vardı, bu doğru bir plan. Israrla topa sahip olayım, ölümüne pas yapayım düşüncesinden sıyrıldık gibi. Kaptığımız toplarla hızlı çıkıp kanatları koşturuyoruz. Topu Bruma'nın ayağına verip, ne yapacağını beklemektense onu açık alanda koşturmak çok daha değerli. Bekler de bu tabloda hücumu çok destekliyor ve hızlı bir görüntüye kavuştuk. Oysa sezonun büyük bölümünde takımın hareketsiz ve temposuzluğundan söz ediyorduk. Sneijder kıymetli işte burada, öyle toplar atıyor ki kanatlar çok daha etkin hale geldi. Düşünün mesela, şu tabloda Podolski yerine Gomis olsa ve onun da gücünden, hızından faydalansak. 

Vagner Love'nin Galatasaray savunmasına karşı gösterdiği mücadeleyi izledik, 90 dakika düşmedi. Topla dönüşleri mükemmel, çok kaliteli bir forvet. Podolski'yle kıyaslayalım, sonra da Gomis gibi bir ismi hayal edelim. Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu forvet tarzı böylelikle ortaya çıkıyor. Ön alanda hareket gerekiyor, koşturabileceğimiz bir forvet lazım. Gomis doğru transfer olacak, en azından tarzı ve kalitesiyle.

Sezonun diğer olmazsa olmazı da hakem performansları. Galatasaray çok büyük bir hayal kırıklığı, orası net ama bu sezon hakem kaynaklı kaç puanı gitmiştir. Bu maça bakıyoruz, Garry Rodrigues'in çalınmayan penaltısı, hakemin gözü önünde. 4-1 olacaktı yüksek ihtimalle, iş bitecekti. Alanyaspor lehine çalınan penaltıya bakıyoruz devamında, o eli nereye saklamak gerekiyor ki topa müdahale olmasın. Müdahale dahi tartışılır gerçi. İşte bu sezon böyle geçti, Galatasaray kötü ama bu kötü Galatasaray dahi şu hatalar olmasa kim bilir nerede olacaktı..

14 yorum:

  1. Hakem hatasi olmasaydi farkli konusuyor olacaktik. Josue maalesef istedigimiz performansi bir turlu sabit sekilde surduremedi. Bir mac iyi onuyorsa ikinci mac eline yuzune bulastiriyor. Seneye kalabilecegini sanmiyorum.

    Gomis icin bende heyecanliyim, uzun senelerdir atlet, yirtici ve bitirici bir forvet ile oynamadik. Eren maalesef Tudor'un istedigi hizli hucum oyuna uyan bir tip degil. Umarim bir tane daha ayagina hakim pas yapan Ingilizlerin dedigi gibi clinical finisher bir golcu alabiliriz.

    YanıtlaSil
  2. Sinan Gümüş konusunda ben sizler gibi düşünmüyorum. Bu çocuk koşarak oynayan bir oyuncu değil. Evet vuruş kalitesi çok iyi ancak bir kanat oyuncusu olduğu kanaatinde değilim. Sanki Pivot santroforun yanında oynayan forvet tipi bir oyuncu. Ceza sahası içinde alacak vuracak. Yoksa defansa yardımı hiç yok. Adam geçme özelliği veya pasa dayalı oyunda vasat. Varsa yoksa şut kalitesi. Haa güçlenir, saçına değil bünyesine bakarsa neden olmasın. Bruma da giderse zaten izleyecek bir şey kalmıyor. Yıldızın olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yoruma ben de katılıyorum. 2. Bir forvet gibi, tek forvette oynayamaz. İyi bir bitirici, sol ayağını iyi kullanıyor ve fırsatçı. Kanat özelliğini de iyi görmüyorum.

      Sil
  3. Burak kardeşim Gomis ile anlaşıldı deniliyor senin bir duyumun var mı? Bu arada twitterım olmadığı için buradan yazıyorum İÇERDE beni benden aldı ne bölümdü öyle :))

    YanıtlaSil
  4. Ben onun oyun tarzını Barcelonanın 2004-2006 yıllarında oynayan Ludovic Giuly ve Henrik Larrson a benzetiyorum. Rijkaard Ronaldinho-Eto- ve bu ikisinden birini oynatıyordu. Kanat gibi oynuyorlardı ama kendileri gol vuruşu ile tanınıyordu. Larrson Celtic de ikinci forvet oynardı hatta. Genellikle Ronaldinho soldan yada merkezden o efsane orta sahanın hücumu yürüttüğü bir sistemdi. Tabi bu oyunculardan eksiği Sinan ın merkez santraforun(Podolski oynadığında) beklenen hareketliği ve gezginliği sergileyememesi. Barcelonada Eto stoperleri kanatlara yada orta sahaya kadar çekerdi o boşluğa Ronaldinho yada Giuly girerdi. Ayrca Barcanın o zamanlar gizli bir silahı vardı. Ronaldinho topu sağ ayağı ile orta sahanın gerisinden, defansın arkasına sarkan Giuly e atardı. Ne yazıkki bizde bu uzun topu ters kanattan Sinanın önüne atacak oyuncu yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sneijder ya da Selçuk İnan gibi isimlerden bekliyoruz işte bu ters topları..

      Sil
    2. Selçuk zaten atamaz sağ tarafa yakın. Ancak Bruma yı kaçırma konusunda ihtiyaç var. Sneijder deniyor ama bunu genellikle orta sahada yaptığı için Sinan ın kaçacak zamana ve mesafesi olmuyor. Ronaldinho sol beke yaklaşır ve bunu denerdi. Eto sola kaçar bu dediğim oyunculara mesafe açardı.
      Selçuk un en iyi döneminde bile uzun diagonal paslar öne çıkan özelliği değildi. Trabzonda defansın arkasına atıyordu ama rakip yarı sahadayken ve dikine atıyordu bu pasları.
      Bu anlamda geriye bek oyuncuları kalıyor ama onların zaten kendilerine hayrı yok.

      Sil
  5. GS sorunu öncelikli ortasaha; selçuk-tolga ile seneye yine aynı oyun oynanır. öncelikli transfer bu bölgeye ilk onbir olarak yapılmalı yoksa, yine hüsran.

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle Gomis transferinde çok ümitli değilim olursa da çok kötü şartlarda -yüksek bonservis+uzun süreli yuksek garanti maaşlı - bir kontratla olur. Talipleri artıyor kağıt üstünde sezonu başarılı geçirdi vs.
    Çift forvet oynayamıyorsanız kanatlardan birisinin skorer olması lazım Babel gibi bu açıdan Sinan değerli ama Sinan açık değil. Orta saha özellikleri de bir forvete göre iyi rolunu bir hoca tanımlayıp anlatırsa bence daha çalışkan da bir oyuncu olur.
    Josue fena değil ama 8 için daha farklı bir oyuncu olsa daha iyi olur Osmanlı'dan Badou N'Diaye alınabilir Hamza varken başında Hakan Balta + Semih + Salih Dursun + Koray + para teklifi bence gayet rasyonel olur.

    Dünkü maç gösterdi ki G.Saray'ın stoper ve iki savunma kanadı için 5 oyuncuya ihtiyacı var. Dün gördük ki Semih'le üst düzey maçlarda oynanmaz. Sakatlık sorunlu Serdar ve ancak 3.stoper olacak olan Ahmet var elde...
    5 savunma oyuncu örneğin (hucumcu sol bek + sol stoper(astori gibi) + Chirices + Denayer + hucumcu sağ bek) Linnes Cavanda da satılmalı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis transferinden ümitliyim, çünkü bu ülkede iş yapan forvet tarzı ortada.

      Galatasaray'ın mevcut kanatları skorer aslında. Yasin ve Bruma 10 golün üzerinde, Sinan az oynadı ama 5 golü gördü. Yorumuna katılıyorum ama mevcutta böyle isimler var aslında. İhtiyaç duyduğumuz profil çizgide oynayacak bir kanat, Lens gibi.

      Sil
    2. Ne yaptın Badou N'Diaye karşısında bir ton oyuncu artı para mı? O kadar da iyi bir oyuncu değil.

      Sil
    3. Bir ton oyuncu aslında zaten gitmesi gereken oyuncular 3 yabancı stoper (2 si denayer gibi kırma çift pozisyon oynayan tarzda) laım diyorum bu nedenle Semih-Hakan Balta-Serdar-Koray rotasyonu kalabalık ve işlevsiz. Salih Dursun'u yazmaya bile gerek duymuyorum ne stoper ne sağ bek ne önlibero Salih sadece fizik gücü enerji hırs... Elden oyuncu çıkarmak da çok önemli yoksa Olcan gibi fesihler başımıza çok iş açar aklıma Felipe geldi 3.5m$ ödeyip 6 ay sonra fesh edip üstüne tazminat ödemiştik.

      Sil
    4. 3 lü oynamak kafamızda. Bu durumda 3 yabancı stoper alınsa bile şuanki kadrodan 3 stoperin kalması gerek. Salih ise kupa maçları için sağ bek mevkisinde yeterli tabi maaşı yüksek değilse.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir