30 Mayıs 2017 Salı

Bedelsiz ihtimal #18; Gonzalo Rodríguez


Stoper gündemini kaşımaya devam ediyoruz. Konuştuğumuz bir forvet bir de stoper var zaten, birçok ismi konuşuyoruz ve kim gelecek bilmiyorum. Bedelsiz ihtimal konsepti içinde sezon sonunda sözleşmesi bitecek isimleri yazıyoruz ki Gonzalo Rodriguez'i de konuşmak gerekir. 33 yaşında, önemli bir tecrübe. Zamanında yapılan Ujfalusi hamlesini düşünerek böyle bir lider gerekliğinin ısrarla altını çiziyoruz.

Lider stoper ve forvet arayışında yaşa takılmıyorum, o pozisyonlar adına garanti adımlar gerekiyor. Kaç stoper transfer ederiz bilmiyorum ama mevcut stoperleri yükseltmesi gereken bir stoper ihtiyacı var. Mümkünse sol ayaklı olması daha iyi ama sol stoper oynayabilmesi yeterli olacaktır. Ahmet Çalık, Serdar Aziz ve Semih Kaya bir lider stoperin varlığını arıyorlar. Gonzalo Rodriguez de düşünülebilir, adaylardan biri olabilir. İddialı isimleri konuşuyoruz ama iş bir noktada böyle isimlere doğru kayabilir.

Fiorentina'nın istikrarlı isimlerinden biri, uzun zamandır bu formayı giyiyor. Sözleşmesi uzatılmadı ama, belki de yaş haddinden. Vitor Hugo'yu transfer ettiler, Takımdan ayrılacak gibi görünüyor, şu tabloda yolu da yüksek ihtimalle ülkesi olan Arjantin'e düşer. İstenilmesi durumunda ise gerçekleşmesi muhtemel bir adım bence, adaylar arasında mutlaka yer vermek lazım. Ujfalusi büyük bir profildi ama bu transferin tarzı ona çok yaklaşır.

Lider stoperdir, yanında oynayacak ismi yükseltebilecek bir isim. Tecrübesi büyük, özellikle Fiorentina formasıyla. Hızlı bir isim de değil ama hız aramıyorum aslında, Galatasaray'da mevcut stoperler hareketli ama nerede duracağını bilmeyen futbolcular. Gonzalo Rodriguez bu liderliği üstlenebilir, pozisyon bilgisi yüksek. Havadan da bir sorun yaşıyoruz ama bu sorun boy ortalamasından ziyade hamle zamanlamasıyla alakalı. Gonzalo Rodriguez'in 1.82'lik boyuna bakıp "kafa topları" diyenler olacak ama havadan kötü değil.

Astori öncesi sol stoper oynamışlığı da çok ki ayağı zaten çok temiz. Sert bir isim ki yerden müdahaleleri de fazlasıyla iyi. Daha önemlisi ise kaptan bir isim, lider oyuncu. Devamlılığı yüksek, 30 maçın altına pek düştüğünü göremezsiniz. İstikrarlı isimlere ihtiyacımız var, sakatlık geçmişinden uzaklarda..

1 yorum:

  1. Galatasaray'ın asıl sorunu omurgasıdır. Sizin de yazılarınızda bahsettiğiniz gibi özellikle lider bir sol stoper, box to box bir orta saha ve kesinlikle atan bir santrafor olmazsa olmaz. Bruma gittikten sonra kanat ne alemde olacak şu an muamma. Sol bek tam bir problem. bu mevkiler ivedi doldurulması gerekenler ki özellikle en hayati olanları santrafor, orta saha ve stoper. Yönetimin atacağı adımlardan pek umutlu olmasam da Tudor'dan taş gibi bir takım da beklemiyor değilim. Sezon başlarken her şeyi göreceğiz. Umarım bu dönemi ellerine yüzlerine bulaştırmazlar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir