25 Mayıs 2017 Perşembe

Bruma & Leipzig, bahsedilen rakamlar fazlasıyla çılgın


Galatasaray adına bu sezonun yıldızı Bruma, sanırım tartışmayız. Sezon içinde öyle anlar geldi ki hücumu tek başına taşıdı. Bruma'yı transfer ederken hayallerimiz vardı, ancak kavuşabildiğimiz. İlk sezonu şanssız bir sakatlığı vardı, ertesi sezon beklediği şansı bulamadı ve gelişim gösteremedi. Geçen sezon Sociedad'da bir nevi potansiyelini hatırladı ama istikrarlı olarak oynadığı ilk sezonunu yaşıyor. Yaşı 22, bu yaptıklarını çok daha öncesinden bekliyorduk ama hala büyük bir potansiyel.

Riekerink'e teşekkür etmek lazım, Bruma'ya inandığı ve onu kalmaya ikna ettiği için. Çok büyük bir hizmet, sadece bu yüzden bile Riekerink'i iyi hatırlayabilirim. PSV'e komik sayılabilecek bir rakama gidiyordu Bruma, 5-6 milyon avro gibi. Bruma da Telles gibi gitmek istiyordu ama kalmaya ikna edildi, şans verildi ve yarattığı fark büyük oldu. Eleştirebileceğim tonla nokta bulurum, hatta o noktalar yüzünden Avrupa'nın dev kulüplerinde Bruma'yı görmeyeceğimize inanıyorum ama Leipzig gibi kulüpler için ise ilgi odağı.

Bruma'nın sözleşmesinin bitmesine 1 sezon kaldı, bu da piyasasını neredeyse yarı yarıya düşürür. Mantıklı olan bu yani, ben de bundan yola çıkarak Bruma için gelebilecek teklifin maksimum 10 milyon avro civarında olacağını söylüyordum. Hatta Leipzig'in böyle bir teklif yapacağına da pek inanmıyordum ve önceki günlerde çıkan haberlere inanmıyordum. Ama doğruymuş, Bruma'yı ciddi şekilde istiyorlar ve bugün itibariyle çok önemli rakamları konuşuyoruz.

Galatasaray'ın 18 milyon avro istediği, Leipzig'in ise 15 milyon avro'ya kadar çıkabileceği söyleniyor, bu rakamlar Bruma için fazlasıyla çılgın. Düşünülmez bile, sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmış futbolcuyu böyle bir rakama satarsın. Belli ki Bruma sözleşme uzatmaya da yanaşmıyor, başka çaren yok zaten. Bu bir fırsat, değerlendirilmesi gereken. Bruma U21 Avrupa Şampiyonası'nda forma giyecek, Leipzig bu işi turnuvadan önce bitirmek istiyor.

Olay satmak değil ama, sattıktan sonra bu paranın nasıl değerlendirileceği. Yönetim bu konularda fazlasıyla vukuatlı ve iş bilmiyor. Transfer konusunda ise genellikle +30'luk futbolculardan bahsediyoruz. Kaliteli futbolcular ama geri dönüşü olmayacak isimler, oysa takımın yaş ortalaması sorun. Bruma da gittikten sonra piyasa değeri yüksek bir gencimiz kalmıyor ve bu işin doğru noktası da Bruma gittikten sonra potansiyeli olan gençlerle takımı takviye etmek. 

Değerini bulan herkes satılabilir, satılmalıdır. Al - sat yapmak kural olmalı, giden futbolcunun yerini daha az ama mümkünse potansiyel isimlerle doldurmak. Bruma'nın olası satışı bir fırsat gibi duruyor, böyle bir fırsatın da kolay kolay geleceğini sanmıyorum. İstikrarlı olarak forma giydiği ilk sezon ve gelen bu teklif, mutlaka Leipzig'in de daha büyük hayalleri var. Ama Bruma o hayallere bizde ulaşamaz, şu an maksimum limitlerde..

6 yorum:

  1. Size maalesef katılmıyorum. Bunun nedeni içinde bulunduğumuz farklı durum. Evet ederini bulan gitmeli de biz kimi seyredeceğiz? Kim için tribüne gideceğiz? Taraftara müşteri muamelesi gösterip "fanımız" diyebilen yönetim bize hangi ürünü pazarlayacak? Kusura bakmayın da ben Yasin veya Selçuk'u ve hatta artık Sneijder'i izlemek için bir çuval para bayılmaktan bıktım. Garry Rodriguez, Carole, De jong gibi 3. sınıf oyunculara Avrupa'nın en pahalı biletini alıp tezahürat yapmak içimden gelmiyor. Bruma benim için seyir zevkidir, estetiktir, gençliği geleceğe dair umudumdur. Bruma giderse bu takımın Anadolu takımından hiçbir farkı kalmaz. Bruma'sız Galatasaray bacaksız adam gibidir. Takımı ileriye taşıyacak bir tane futbolcusu olmayan takım Bruma'yı satmaya çalışıyor. Zaten mirasyedi bir yönetim var yiye yiye bitiremedikleri kulüpte kendi almadıkları adamları da satmaya çalışıyorlar. Ee bizi elbette YASİN paklar. Rezalet forma tasarımlarının altına 3. sınıf oyuncuları doldurup bize "Arma aşkı" diye kakalamaya kimsenin hakkı yok. Bruma ikna edilmeli, sözleşmesi yenilenmelidir. Yoksa RİBERY'de olduğu gibi ah vah eder gözleri nemli uzaklardan seyrederiz benden söylemesi. Önümüzdeki sezon da fiyasko ile sonuçlanacak hissindeyim. 30+ adamların bir ton para ile alınmaya çalışıldığı, marka değeri yerlere düşmüş, takım değeri mahvolmuş, veteranların altın madeni gördüğü kulübümüzün 2 yıldır yaptıkları yapacaklarının teminatı olacaktır. Umarım yanılırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir parayı Galatasaray'ın reddetme lüksü olmamalı. Burada mesele sonrası zaten, yerini doldurmak. Bahsedilen rakamlar çok büyük, biz maalesef bu lükse sahip değiliz. Ben de Bruma'yı izlemekten keyif alıyorum ama zaten bu isimler alırken amaç al - sat ve kazanç elde et değil miydi?

      Sil
  2. Satıyoruuuum sat-tım...GS muzayedesinin en nadide parcası Bruma, gundelik tabirle 'alıcısına hayırlı olsun' :)...Tudorun Bruma ile sorunlu iletisimi dusunuldugunde elden cikarmak dogru.Bruma kalsın, izleyelim, daha da degerlensin ancak mevcut sartlar bu meyvenin olgunlasmasi icin uygun degil..2018 de ne olacagi nereye varacagimiz bu yönetimle muamma.Bu nedenle zarar etmeden elden cikarmak bence de dogru...

    YanıtlaSil
  3. Sezon boyunca dilimizde tüy bitti bu adamin sözleşmesini uzatın diye, simdi potansiyel ederinin belki de yarisina gidecek. Bu paranin da belli bir kismini sporting alacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sporting'e ekstra bir ödeme olmayacakmış galiba. Yüzde 25 konusu değişik bir mevzu. Sözleşme uzatmaya gelirsek, bu işin doğrusu Bruma'yı Sociedad'a kiralarken sözleşmesini uzatıp göndermekti. Yazılı olmayan kural çünkü. Bugün Volkan Pala'yi bile kiralarken sözleşmesini uzatıyorsun.

      Sil
  4. Şuan işin çıkmaza girmesinin nedeni Tudor. Tudor bu adamı küstürmeseydi şuan Brumanın geleceği hakkında daha emin olabilirdik ve iş bu kadar yokuşa gitmezdi.

    Tudor un büyük takım hocası olamayacağının kanıtı. Oyuncuyu 20 inci dk da al ona Volkan Şen muamelesi çek, en önemli oyuncun konumundayken Rize ye götürme.

    Bu adam Barcelonada Real Madrid de olsa ilk işi Messi ve Ronaldoyu kesmek olur, bunun sonucunda 1 hafta sonra kendisini havalanında elinde bavulu ile tek yönlü biletiyle bulur

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir