6 Mayıs 2017 Cumartesi

Galatasaray 1-3 Kasımpaşa, iflası izliyoruz


Fenerbahçe maçı kadrosunu gördüğümde yazdığım gibi, Tudor'un da talimatla iş yapmaya başladığını düşünüyorum. Riekerink için de aynı şeyleri yazıyordum, Tudor da o yola girdi. Kendi inandığı doğrulardan vazgeçmesi çok sürmedi, bu 4-2-3-1'in ve oyuncu tercihlerinin Tudor'la çok fazla alakası olduğunu sanmıyorum. Sen talimatla iş yapar ve kendi inandığın doğrularından vazgeçersen, gün gelir o talimat verenler seni yer.

Tudor konusunda heyecanlıydım, gelecek adına umutlandım ama yaşadığım hayal kırıklığı büyük. Adalet kavramını ön plana çıkarıyordum, iyi durumda olan oynuyordu ilk etapta. Taktik esneklik beni heyecanlandırıyordu, Galatasaray'da uzun zamandır görmediğimiz bir olaydı. Sneijder kaynaklı 4-2-3-1 içinde savrulup gidiyorduk, Tudor'un bu esnekliği göstermesi değerliydi ama bu kadro Riekerink kadrosu, Tudor'dan geriye ne kalıyor bu durumda.

Çelişkiler ise Tudor'un en büyük sorunu. Akıl tutulması yaşadığı anlar oluyor, belki de baskıyı kaldıramamasından dolayı. Büyük takım hocası olmak başka mesele, Tudor'un şu aşamada bunu kaldırabildiğini sanmıyorum. Medya ilişkisi, yıldız oyuncu yönetimi ya da bunun gibi konular, henüz Tudor'un dirayetli durabildiğini görmedim. Sneijder bir örnek, Bruma ise en büyük sınavı. Şu an ihale Bruma'ya bırakılmış gibi, ne büyük bir hata.

Bruma'nın 18. dakikada oyundan alınmasının bir mantığı yok. Garry Rodrigues o dakika itibariyle Bruma'nın yapamadığı neyi yapabilirdi ki? Saygısızlık yaptığından bahsetti Tudor ama 18. dakikada oyundan almak mı ceza. Sneijder yerine Josue'yi oynattığında adalet anlayışını övdük, hak edenlerin üzerine daha çok eğildiğinde. Bruma oynamayı hak ediyor, şu tabloda takımın bir numaralı ismi. Bruma'yı yönetmek gerekir, kabul edelim ki Riekerink bunu iyi başardı ama Tudor kaybetmek için çabalıyor. 

Kasımpaşa maçıyla alakalı konuşacak çok fazla konu yok, Galatasaray'ın iflası ortada. Bursaspor maçının ölçü olmadığını düşünüyordum ama en azından takımın coşkusu hoşuma gitmişti. Kasımpaşa maçında coşkudan eser yoktu, ruh hali ilk dakikadan bu yana ortadaydı. Bruma / Garry Rodrigues değişikliğiyle de Galatasaray yaratıcılığını kaybetti. Zaten hücum organizasyonun yok, sadece topa sahip olma ve pas üzerine oynuyorsun ama en büyük silahın 18. dakikada kenara geliyor. En azından Eren Derdiyok daha erken oyuna girseydi, en azından ceza sahasına orta denerdin, rakip savunmayla biraz daha boğuşurdun. Tudor ise 7. dakikada ısındırmaya başladığı Eren Derdiyok'u 77. dakikada oyuna aldı.

Sen Başakşehir karşısına bile Josue / Selçuk İnan ikilisiyle çıkmadın mı? Tolga Ciğerci ilk sarısının ardından ben atılacağım diye geziniyordu, biraz daha hücum diyerek neden Tolga Ciğerci / Josue değişikliğini yapmadın. Eyvallah, bu takımı Tudor kurmadı ve bu büyük bir handikap ama bazı şeyler bariz, görülüyor. Hamlesizlik benim canımı sıkıyor, nerede kaldı bu adamın taktik bilgisi. Tudor'u övdüğümüz noktalar vardı, hepsini unuttu. Beşiktaş maçında eleştirildi ama maça hazırlığını öyle beğenmiştim ki, ayrıca doğru oynadığımızı da düşünüyorum. Kalmadı o görüntü, Tudor ilerleyen haftalar içinde tükendi.

Hakemi konuşmak bu maçın mazereti asla değil ama verilmeyen penaltı ve dönüşünde yenen 2. gol. Sezon içinde konuştuğumuz şeyler, hakemlerden yana görüntü bu. İsyan etmiyoruz biz de bu duruma karşı, Galatasaray'ın aleyhine hareket etmek çok kolay. Galatasaray ağırlığını yitiriyor, vasat bir görüntüye büründü dediğimiz nokta bu.

Maçla alakalı yapılacak yorum yok dediğim gibi, iflası izliyoruz. Tudor'dan geriye bir şey kalmadı, yeni sezonda Galatasaray'ın başında göreceğimizi de sanmıyorum. Kaldıramadı ağırlığı, yanılgım çok büyük, beklentim vardı. Galatasaray zaten kötü yönetiliyor, Tudor'un yerine gelecek isim de yüksek ihtimalle başarısız olacak. Sorun teknik adam kaynaklı değil ama Tudor'un da hayal kırıklığı yaşattığını söylemem lazım. Tudor'a yönelik iyi gördüğüm her şey kayboldu çünkü, kendi inandığı doğrulardan vazgeçmesi uzun sürmedi, o da birilerinin güdümüne girdi..

8 yorum:

  1. Defansta üçlü oynayıp kaybetsek, Sneijder yerine Josue oynasa kaybetsek, Yasin sağ bek oynasa kaybetsek, inan hiç üzülmem. Neticede bu sezon gitmiş, önümüzdeki sezona hazırlıyor kendini derim. Ama senin de yazdığın gibi Yönetimin istediği gibi oynatıp bir de üstüne kaybedince öfkemiz artıyor.

    Ne demişler yuva yıkanın yuvası olmazmış. Bize de Karabük'ün ahı tutuyor.

    YanıtlaSil
  2. Bozuk para gibi harcanıyor kulüp...Satacaklar kulübü, bunun nabız yoklamasını da yaptılar hafta ici..Cok sevgili liseli abiler sözüm size, böyle giderse övüneceginiz bir GS ismi kalmayacak, para babaları at kosturacak GS ismine dair hersey mazi olacak...Bursa macindan oncede demistim bundan sonrasi futbolcularin mangal partisidir artik.Tudoru mac mac izgara yapip mideye indirecekler yoksa paraciklar gidecek sezon bitimi..Bruma, sezon basından beri soyledim bunu, yeni sözleşme kovaladigi icin maclara asılıyor,kendine oynuyor kimseyi iplemiyor.Tudor veya sistemi umrunda degil.Menajeri FB ile gorusmus falan filan olay cok net ortada iste.Ayhan Akman hangi cv si ile kulubede yer aliyor anlamak zor.Bizler gibi izliyor baska bir sey yaptigini goren var mi? Tudorun cv si GS ya yetmez hakkında ilk yorumumda buydu.Riekerinkin yanina Ayhan i alip Hasan Ş.koysalar bile şu durumlara dusmezdik bence.Ne desek gercekten bos.Kulüpte su an herseyi parasal konulara bagli seyler belirliyor.Uzatmayayim.Muhtemelen buyuk kuluplerimizi finansal guclere yem etmenin bir yolunu arıyorlar.GS da bu yönetimiyle bu iş için bulunmaz nimet konumunda.Basarirlarsa sira sanirim FB ye gelecek.Sonra digerleri.Netice itibariyle dipteyiz sondayız depresyondayiz.Bundan kötüsünü görmeyiz umarim.

    YanıtlaSil
  3. Futbolcuya dayalı düzen lafinin üzerinden riekerink gonderildi, Tudora saçma sapan bir misyon yüklendi ve o da bu oyuna geldi, oysa şampiyonluk hesabı yapan bir takimin lig bitmeden böyle şeylerle uğraşması düşunulemez.. Tudor bugün sorunun teknik direktor sorunu olmadığını söylemiş, haklı olabilir, ama riekerink giderken de sorun teknik direktör değildi, bunu göremedi.. Galatasaray yönetimi sanki kendi içinde ve futbolculariyla savaşiyor, sanki takımın başarısızlığını istiyor ve teknik direktörunu zayıflatmaya çalışiyor.. Neyin hesabını yapıyorlar emin değilim, mesela bu Cenk Ergun, adamı kızağa çekmişlerdi denizliyi getirirken, ne iş yaptığı belli değildi, şimdi sportif direktör yapıyorlar, ve adamcağız gelecek senenin projelerinden, Tudordan falan bahsediyor, inşallah dediği gibi olur ama görünen yeni kurbanın kendisi olduğu, tudorla birlikte gonderilmelerinin zemini yapılıyor şimdi..

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle Tudor un talimatla takım kurdu tespitine kesinlikle katılmıyorum.Tanıdığımız kadarıyla Tudor un karakteri buna asla müsaade etmez ve gerçeğinde bununla alakasıolduğunu sanmıyorum. Bütün G.Saray lılar Tudor u yerin dibine sokuyor. Çünkü tabela onu gerektiriyor.Ben tam aksini düşünüyorum ve Tudor u sonuna kadar destekliyorum.Tudor uzun vadede kesinlikle faydalı olacak teknik adam. Kendi kurmadığı takımda iki üç aylık performansla Tudor hakkında karar verilirse çok yanlış olur.Tudor da heyacan, hırs,istek başarma arzusu var. Tudor un tabiki eleştirilecek ciddi hataları var.Kabul ediyorum. Ancak ben uzun vadeli değerlendirip doğru tespitler yapılmasından yanayım. Tudor yaptığı hataların yanında çok olumlu sinyallerde verdi. Kaybettiği Beşiktaş ve F.Bahçe maçlarında her iki takıma da top oynatmadı sahanın hakimi hep G.Saray dı.Tudor un elinde 2.sınıf futbolcular değilde kendi takımı olsaydı neler yapardı.Evet 2.sınıf diyorum çünkü F.Bahçe ve Beşiktaş da kadroya giremeyen yedekler bile G.Saray ın ilk onbirindeki Sabri, Carol, Semih,Yasin den çok daha kaliteliler.Tudor bunlarla ligi tamamlamaya çalışıyor.Malzeme bu ve ancak bu kadar olur.Fazlası olmaz.H.Hamzaoğlu,Pradelli,Riekerink,Tudor hepsinde aynı değişmez ve değişmeyecek de. Bugün Tudor u eleştirelim ama kesinlikle harcamayalım.Rıdvan Dilmen e katılıyorum,hakkında çok ama çok ağır aşağılayıcı yorumlar yapılan Tudor göreceksiniz önümüzdeki 5 sene içinde çok önemli liglerde hocalık yapacak.Çünkü bu potansiyel var. Bunu futbolun içind eolan ve futboldan anlayan kişi fark ediyor. Türkiye günü yaşayan bir ülke, plan,program,uzun vadeli strateji,istikrar hiç bir zaman düşünülmedi.Yapılacak iş işi bilen futbol sorumluları ile takım içinde çok ciddi bir temizlik ile yeni bir yapılanma ya gidilmeli.Tudor bu yapılanma da olabilecek en doğru isim. Bir bilemediniz iki sene sabredin akıllı planlama,yapılanmayla gelecek 5 senede Tudor ile çok büyük başarılar yaşanır. Ama yok biz yıldız transferler yapar, dünya çapında da bir hoca getirerek G.Saray a yakışır br takım kuracağız derseniz buna futbol cahilleri bayılır, sizi destekler ama sonuç bugünkünden farklı olmaz. Deneyin görün..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E ediyor, bu kadro asla Tudor'un değil. Tudor'u futbolcular yiyordur ayrı konu ama taktik esneklik, adalet diye kendisini överken bunların hiçbirini göremez oldum. Bu ortamda nasıl destekleyebilirim, Riekerink'den ne farkı kalıyor? Madem böyle olacak, Riekerink niye gidiyor.

      Sil
    2. Tudor Bruma krizini yönetemediği an bitti resmen kendi ayağına sıktı. Fatih hoca Melo Riera kavgasında olayı nasıl güzel yönettiyse Tudor da tam tersi batırdı. Ben Galatasaraya bundan sonra gelecek hocanın kendini ispatlamış bir hoca olması gerektiğini düşünüyorum tabi bundan daha önce iyi bir yönetim gelmesini yoksa Özbek ailesi kalırsa Galatasaray anadolu takımına dönecek.

      Sil
  5. Kendi doğrularından vazgeçmiş görünen bir Tudor'dan bahsediyorsunuz, ki gerek taktik dizilim tercihi, gerek oyuncu tercihi konusunda haksız da görmüyorum sizi.. Ancak Bruma'nın böyle laçka tavırları karşısında bu sefer doğrularından vazgeçmediği için eleştiriyorsunuz burda ben büyük hata görüyorum. Yani madem bozdun kendini toptan boz diyorsanız bu da bi bakıştır katılmam ama, yazınızdan bunu da çıkarmadım doğrusu.. Burma'nın bu tutumu çokça eleştirdiğimiz; Fatih Terim sonrası kurulan futbolcu temelli düzene devam etmek değil mi? Nedir yani aman iyi oynuyor ne isterse yapalım mıdır doğru yönetim anlayışı?
    Artık hayatımızın her alanında çaresizlik içinde gerçekleştirdiğimiz "kötünün iyisi" seçiminden vazgeçmemiz gerekmiyor mu?
    Hoca kim olursa olsun, oyuncu kim olursa olsun ben bu kulüpte kendini hocadan da taraftardan da kulüpten de önde gören futbolcu görmek istemiyorum artık sizler bundan bıkmadınız mı? Mancini ve Prandelli'nin başını yemek için 2,5 sene gram top oynamayıp Hamza'nın geldiği ilk maç ilk geldiği zamanlardaki gibi ciğersiz oynayan ve dolayısıyla 2,5 sene boyunca resmen kulübü satan Selçuk' lardan, karşılaştığı en ufak bir problemde hocasını şikayet etmeye fıtı fıtı yöneticilere çıkan oyunculardan, Türk - yabancı oyuncu ayrımını körükleyip her başarısızlıkta yabancıları taraftarın önüne atan _sözde taraftar_ servisçi yöneticilerden artık lanet gelsin demiyor musunuz siz de?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir