13 Mayıs 2017 Cumartesi

Galatasaray'ın geleceği heyecanlı, kaosu / istikrarsızlığı düşünene kadar


Galatasaray adına umutsuz olduğumuz zamanlar, geleceği sorguladığımız, ne zaman ayağa kalkarız diye düşündüğümüz. Bir umut var ama, 2000 jenerasyonu gibi, gelecek adına heyecanlanıyorum. Bu çocukların bir şanssızlığı var tabii, Galatasaray'ın içinde bulunduğu kaos ortamı gibi. Kötü yönetiliyoruz, büyük bir istikrarsızlık var ve bu çocukların o istikrarsızlık içinde kaybolmasından korkuyorum.

86-87-88 jenerasyonunu hatırlarsınız, yine Galatasaraylı futbolcuların çok iddialı olduğu. Arda Turan, Aydın Yılmaz, Özgürcan Özcan, Ferhat Öztorun, Uğur Uçar, Mehmet Güven gibi isimlerin içinde olduğu bir jenerasyondu ama Arda Turan dışında bir yıldız çıkmadı. Süper Lig'de oynayan isimler var, alt liglerde kaybolan da. Cafercan Aksu gibi, belki de en yeteneklileriydi. O dönemde de kötü yönetiliyorduk, istikrarsızdık, kaos ortamı vardı ve bu jenerasyonun hakkı verilemedi. Arda Turan dışında da Galatasaray'ın bir kazancı olmadı.

2000'lilerin daha yetenekli ve özel bir jenerasyon olduğu söyleniyor. U17 Milli Takım'ında 6 tane Galatasaraylı var ve Altınordu'lularla birlikte takımın da temelini oluşturuyorlar. Büyük iş başardılar, U17 Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale çıktılar ve final biletini aldılar. Daha iyisi de mümkün, fazlasıyla heyecanlı bir jenerasyon bu. 

Atalay Babacan, Yunus Akgün, Ozan Kabak ve Recep Gül gibi iddialı isimler var, gelecek adına heyecanlanmamak mümkün mü? Atalay Babacan çok büyük bir yetenek mesela, tam bir 10 numara ve sol ayağını müthiş kullanıyor. Ozan Kabak ise stoper noktasında büyük bir gelecek vaat ediyor, Yunus Akgün çok yetenekli bir kanat oyuncusu, Recep Gül'ün ise müthiş bir tekniği var. Sadece onlar da değil, bu ekibin içinde olmayan ve 2000 jenerasyonuna dahil isimler de var. 

Fatih Terim'in imzası tabii, atlanmamalı. Galatasaray'da 3. döneminde altyapının yetersizliğinden dolayı 2000'liler için ülke genelinde bir tarama yaptırdı ve bu isimler Galatasaray'a katıldı. Atalay Babacan'ı Denizli'den getirdi mesela, bir örnek. Bu çocuklar da bir süredir konuşuluyordu, 2000 jenerasyonunun sağlam geldiğinden söz ediliyordu ki vitrine çıktılar işte, şimdi herkes tanıyor. 

Düşünsenize, Fatih Terim o günden bu zamana Galatasaray'dan hiç ayrılmamış olsaydı? Hocayı seversiniz sevmezsiniz, bu sizin bileceğiniz iş ama bu konuda hakkını vermelisiniz. Genç futbolcuya verdiği önem, korkmadan verdiği şans ve ısrar etmesi. Sadece şu çocuklar için bile isterdim Fatih Terim'i, hakkını verirdi çünkü. Şu an bir kaos ortamı var, yarın ne olacağını bilmiyoruz? Kötü yönetiliyoruz, sezonda 3 teknik direktör değiştiriyoruz ve transfer deryasında boğulduk.

Sürekli bir arayış içindeyiz ama kimse kendi içine bakmıyor. Bu turnuva bitecek mesela, ne olacak çocukların durumu? Profesyonel sözleşme imzalanacağı söyleniyor, güzel hareket ama bunun olması için neden bekledik, bilmiyor muyduk bu çocukları. Sözleşmeyi verdik diyelim, kalan maçlarda en azından 18'e alınacaklar mı mesela, mevcut isimlerden daha kötü olacağını düşünmüyorum. Yaz dönemi ya da, kamp için ne düşünülüyor, plan ne? 

Hepsini geçtim, bu çocukları yerinde izleyen bir Galatasaraylı var mı? Scout ekibinden bahsediyorum ya da x bir idareci, bilemem. Böyle bir jenerasyonun var, yerinde takip et çocuklarını ve yanlarında olduğunu hissettir. Onu da geçtim, böyle bir şampiyonayı zaten yerinde takip etmelisin, bir maden var orada, işlenmesi gereken. Ajax, Porto veya x takım neden olamıyoruz diyoruz ya, her şey bu kadar basit bir temelde yatıyor aslında..

1 yorum:

  1. Elimizdeki gençleri kaptırmayalım da... evren büker dodo olayı ilkan karaman futbolda ribery vakası vb

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir