14 Mayıs 2017 Pazar

Gaziantepspor 1-2 Galatasaray, Avrupa hakkını bir şekilde kazanmalıyız


Kötü bir dönemdeyiz, ligi bir şekilde Avrupa hakkı kazanarak bitirmeye çalışıyoruz. Sezon içinde final diye nitelendirdiğimiz tüm maçları kaybettik, haliyle hedef 4. kalabilmeye kadar geriledi. Fenerbahçe'nin Antalyaspor mağlubiyeti sonrası 3.lüğün de ihtimalinin güçlendiğini söyleriz ama bu prestijden daha öteye gitmez. Gerçi sezonu mümkün olduğu kadar erken açalım, bu yaz döneminde iyi hazırlanan ve çalışan bir Galatasaray görmek istiyorum.

Bülent Uygun'un söylemine takıldım, geldiği günden bu yana takım bağıra bağıra küme düşüyorum diyor ama hala hatayı kendinde aramamak için çabalıyor. Önce yabancı kontenjanından dem vurdu, sonra takımın yetersizliğine geldi, devamında gelen yurt dışı teklifler var dedi ama hala kendini Sivasspor'da şampiyonluğa oynayan Bülent Uygun gibi zannediyor. Kötü bir teknik direktörsün ve dönemin bitti, bu kadar basit. 

Bu maç sonunda diyor ki "Beş tane %100 pozisyona girmiş bir takımdık. Fakat hakemin kendi kendine yarattığı bir frikik ve gelen golle yenildik". Maçı hepimiz izledik, 2. yarının başında Galatasaray'ın verilmeyen penaltısını herkes görmüştür. Geçtiğimiz hafta Kasımpaşa maçında da aynısı oldu, verilmeyen penaltılar ve dönüşünde yenen goller. 1-1'e kadar Gaziantepspor'u sahada görebilen var mıydı, 1-1'den sonra ateşlendiler ve pozisyonlar bulmaya başladılar. Eminim ki penaltı verilse ve 2-0'ı bulsak fişi çekmiş olacaktık, o kadar inanmayan bir Gaziantepspor vardı. İlk yarıdaki görüntülerinden belli değil miydi zaten bu?

Galatasaray açısından baktığımızda da söylenecek iyi şeyler yok, klasik her hafta aynı muhabbet. Acı çekerek kazanıyoruz, bugün olduğu gibi. Bursaspor maçında da rakibe oranlı yorum yapmıştım ama ateş vardı sahada, istekliydi takım. Bugün o isteği göremedim, rakibin durumuyla alakalı bir görüntü. Temposuz bir ilk yarı izledik, her iki takımın da birbirini zorlamadığı. Galatasaray'ın pozisyonları daha fazla göründü ama Josue'nin uzaktan attığı müthiş bir golle bulabildik. Ancak öyle bulabilirdik çünkü, rakip ceza sahasına bu kadar kümelenip, herhangi bir hücum organizasyonu olmayan başka bir takım yok.

Sneijder iki yönüyle varlığını belli eder oldu, ya ceza sahası içine kilit pas atacak ya da uzaktan attığı bir şut veya frikik. Aşırı temposuz, kendi ekseni etrafında dahi dönemiyor, topu alıp çekemiyor. Bu sezon gösterdiği performansa baktığımızda da birkaç takım etrafına kümelendiğini görüyoruz, büyük maçlarda sahada yok. Beklenti bu değil tabii, gidip Sabri Sarıoğlu'nu yorumlamayacağım, ne alacağımı biliyorum çünkü. Sneijder'den daha iyisi bekleniyor doğal olarak ama tempodan çok uzak ve hücum organizasyonluğunda da payı büyük. Tek etmen değil elbette ama en büyük etmenlerden biri.

Tudor'un tercihlerini eleştirmiyorum bile artık, ipin ucu kaçtı çünkü. Geçen hafta yaşananlar malum, bugün ise isyan tayfanın neredeyse hepsi 11'deydi. Biliyordum ama böyle olacağını, şaşırmadım. Beni şaşırtan Sinan Gümüş tercihi, hafta içi menajerinin yaptığı açıklamaları hatırlarsınız. Belli ki yine bir talimat alınmış ve Sinan Gümüş 11'de tercih ediliyor. 4-5 maçtır 18'de bile yoktu bu adam, Tudor neyi gördü ki 11'e yazdı. İlk yarıda hareketliliği vardı, hakkını yiyemem, girdiği 2 pozisyon var ama 2. yarıda adını duyan olmadı. İstikrarsız çünkü, ayakta duramıyor. Bu maçın kahramanı da olabilirdi, fark etmez, hala aynı şeyleri düşünüyorum.

Rakibin kim olduğunun önemi yok, Galatasaray savunması her maçta kötü. Kasımpaşa karşısında da varlık gösteremedik ama bugün Muslera ön plana çıktı, bir bakıma onun sayesinde kazandık. Sneijder'in frikiği usta işi, yazmaya dahi gerek yok. Kötü bir dönemdeyiz, kazanmak zorundayız ve ne olduğundan bağımsız yazıyorum artık, Avrupa hakkını kazanmalıyız. 3 hafta kaldı, bir şekilde ligi bitirebilmeliyiz..

2 yorum:

  1. Tudora bu seneyi idare et dediler o da ediyor, 4'lu savunma yap dediler alın size dörtlü dedi, Sneijder-podolski dediler peki dedi, sinana şans verilmedi diye haber çıktı al sana şans deyip sinanla başladı, bunu adaletsizlik veya talimat almak olarak dusunmeyelim, adam tasviye öncesi herkesin son isteklerini yerine getiriyor.. Yönetim ve taraftar gercekten arkasında durursa yazın gerçek yüzünü gösterecek bu adam, iyi mi olur kötü mu olur bilemem ama kafasındaki takımı kurar ve kimsenin gözyaşına bakmaz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bunu talimat almak olarak nitelendiririm. Son örnek Sinan Gümüş işte. 4-5 haftadır 18'e bile almıyordu ama bu maçta 11. Menajeri hafta içi neler söyledi hatırla, bunlara papuç bırakıyor maalesef Tudor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir