27 Mayıs 2017 Cumartesi

Gomis'in forma istikrarı tartışılıyor ya, inanamıyorum


Gomis'le alakalı bazı olumsuz haberler okuyorum. Kalp ritmi bozuk, istikrarsız gibisinden. Gomis'le alakalı söylenecek son olumsuz olur belki de forma istikrarı. Gol anlamında yazmıyorum, İngiltere günlerinin hayal kırıklığı olduğunu söyleriz ama Saint-Etienne, Lyon veya Marsilya dönemleriyle gol noktasında da fazlasıyla istikrarlı. 

Son sezonlarına bir bakalım;

2013-14: 50 maç 22 gol 
2014-15: 37 maç 10 gol 
2015-16: 35 maç 7 gol 
2016-17: 34 maç 21 gol 

Gördüğümüz gibi 30 maçın altına düşmüyor. Son yıllarda ne kalp ritmi ile alakalı ne de sakatlıkla alakalı bir haber de hatırlamıyorum Gomis'le ilgili. Ne verir bilemem, bunu izleyip görürüz ama forma istikrarıyla alakalı olumsuz yorum yapmak imkansız. Öyle sakat adamlarla ilgileniyoruz ki (Coentrao, Mathieu gibi) inanın o isimler içinden Gomis'i konuşmak bana çok komik geliyor.

31 yaşında, belki de en formda sezonlarından birini geride bıraktı. 2 sezon önce kapımızda yatıyordu ama Drogba sonrası gündeme geldiği için önce taraftar isyan etti, devamında Mancini. Hoş 2 hafta sonra Mancini'yle yollar ayrıldı, son gün de Pandev'i aldık işte. Bugün ise Gomis'in kapısındayız. O gün kendini yeniden kanıtlamak isteyen, aç bir Gomis vardı. Bugün ise garanti kontratı kovalıyor doğal olarak, parasına bakacak. Bundan kaynaklı doğacak eleştirileri anlarım ama Türkiye'de bu tarz forvetlerin her şartta iş yaptığını düşünüyorum. 

Gomis büyük bir karakterdir çünkü, gittiği her takımda bunu yansıtır. Marsilya taraftarının taptığı futbolculardan birine dönüşmüştü. Tutmak istiyorlar ama Marsilya bu yaz dönemi çılgın harcayacak, Gomis ise 2. forvet konumuna düşmek istemiyor. Karakter noktasında Galatasaray taraftarı ile mutlaka o kıvılcımı yakalayacaktır. Mücadeleci bir futbolcudur, sahada yüreğini koyanlardan. Hareketlidir, sürekli onu ararken görürsünüz. Güçlü futbolcudur, yıkılmaz. Hızlıdır, durdurulması gerçekten zor bir isim. Türkiye şartlarında yaratacağı fark mutlaka olacak.

Mutlaka transfer etmemiz gerekiyor, ön alanda biraz daha hareket ve mücadele görmek istiyorum. Podolski'yi seviyorum ama mücadele içinde yok, Eren Derdiyok'a gelirsek ona göre oynamıyoruz. Yeni bir pivot almamız durumunda (Negredo gibi) ona uygun oynamak gerekecek. Gomis ise kendi ekmeğini taştan çıkaracak forvetlerden, umarım Galatasaray formasını giydiririz..

Daha detaylı yazdım tabii, okumak isteyenler için;

1 yorum:

  1. Gomis iyi transfer olur mali kısmı da başarılı olursa (son transferi) tamamdır. Ama dı geçen Vlad Chiriches için aynı şeyleri söyleyemem Becaligillerin kazma yeni nesil Romen gençlerini abartıp pazarladığı gibi Anderlecht'li Stanciu da Chiriches de kötünün iyisi oyuncular. Vlad Chiriches bir kere stoper için ince yapılı atletik değil hızlı sayılabilir ama güçsüz. Son derece sakar ve pozisyon bilgisi zayıf 1.84 luk boyu ile elimizdekiler gibi hava hakimiyeti vasat. 3 lu savunma ya da sağ bek olacaksa olabilir. Ama Chiriches mi Denayer mi DRC için derseniz atletik yapısı nedeniyle Denayer derim. Ha Denayer ya da Chirices'i sağ beke alıp 2 stoper daha alınacaksa olabilir. (bence mantıksız değil) Sabri-Linnes-Cavanda giderse... Galatasaray'ın çok oyuncuya ihtiyacı var 6-7 değil 9 oyuncu lazım. Linnes bu agresiflikle ancak 3-5-2 nin sağı olur... akıllı sakin ve temiz oyunu hariç diğer özellileri kötü Linnes'in...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir