29 Mayıs 2017 Pazartesi

Herkes gidip Reus kalıyor, ama..


Dortmund adına başarılı bir sezon geçtiğini söyleyemem. Sezonu kupayla kapatmanın verdiği bir mutluluk var ama beklenti bu muydu sorusunun cevabı "evet" değil. Tuchel kaynaklı sorunlar var, çok iyi bir teknik direktör, Dortmund'un şu yapılanmasında da payı var ama geçen sezon öyle kayıplar yaşandı ki o yerler dolmadı işte. Hummels, İlkay Gündoğan ya da Mkhitaryan gibi.

Geleceğe dönük adımlamak güzel ama hedef nedir, neden bu hedef doğrultusunda iddialı adımlar gelmiyor. Aubameyang'ın ayrılığı bekleniyor mesela, yerine alınacak forveti merak ediyorum. Dortmund karar vermeli, Avrupa'nın dev kulüplerinden biri miyim diye. Müthiş bir genç yapı kuruldu, geleceğe yönelik heyecan büyük ama Dortmund bir hedef takımı olmalı.

Bundesliga şampiyonluğunu Ancelotti'nin varlığında düşünmek hayal değil, bu düşünülmeli ki Lucian Favre gibi bir teknik direktörle de bu başarılabilir. Müthiş bir tercih oldu, Gladbach'ta yaptıkları bir yana, Nice'la 1 sezon içinde Monaco ve PSG gibi takımlarla şampiyonluk yarışının içinde olmak büyük olay. 

Dortmund'da çok daha büyük imkanlar ve kadro var, çok daha iyisini yapabileceğini düşünüyorum. Yaz dönemi yapılacak hamleleri merak ediyorum ki Ömer Toprak gibi bazı transferler zaten belli. Tuchel kontrolü kaybetmişti, kupa finalinde Nuri Şahin'e takındığı tavrı da gördünüz. Dortmund'la devam etmesi imkansızdı, kupayla veda etmek güzel bir ayrılık oldu.

Marco Reus için üzülüyorum, yine bir sakatlık durumuyla karşı karşıyayız ki 6 ay olmayacağından bahsediliyor. İlk sakatlığı değil, büyük ihtimalle son da olmayacak. Her seferinde geri dönmeyi başarıyor ve ben buradayım mesajını veriyor ama devamı yine sakatlık. Her şeye rağmen gidebilirdi, İlkay Gündoğan'ın da sakatlık durumu aynı mesela, o kalmayı tercih etti. 

Herkes gibi o da gidebilirdi, yıllar içinde çok büyük takımları Reus için konuştuk ama o sözleşmesini uzattı. Bu kupa da en çok ona yakışıyor, Reus için mutluyum. Nuri Şahin için de aynısı geçerli, özellikle Tuchel'in kupa finali öncesi verdiği o saçma kararın ardından. Nuri Şahin adına da çok mutluyum..

2 yorum:

  1. Dortmund sempatizanı biri olarak eğer Dortmund satıp büyüyecekse alınacak adam Ömer Toprak olmamalıydı ucuza da almadılar lig içi transfer mantığını anlarım da adam bulamadığım için kötünün iyisi diye Ömer Toprak'ı almazdım ayağı iyi olabilir ama stoper özellikleri net şekilde kötü çok yumuşar Dortmund göbeği

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dortmund göbeği zaten yumuşak, yorumunda çok haklısın. Ömer Toprak hızlı, ayağı iyi ve lider ama Hummels değil elbette. O boşluk çok derin, doldurulması gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir