23 Mayıs 2017 Salı

Okan Buruk bu takıma herhangi bir transfer yapmadı, altını çizelim


Tolunay Kafkas'ın teknik direktörlüğünü sevmiyorum ve Akhisar'ın başına geçtiğinde de yazmıştım. Akhisar Belediyespor özel bir camiaydı, başlı başına güzel bir hikaye bu takım. Planın, programın ve doğru yönetimin temsiliydiler, ta ki Tolunay Kafkas'ı takımın başına getirene kadar. Onları özel kılan unsurlardan biri de teknik direktör seçimleriydi, Tolunay Kafkas'ın ise bu unsuru bozacağı öyle belliydi ki.

Cihat Arslan neden ayrıldı bilmiyorum, bu takımı özel kılan teknik adamlardan biri oydu. Tolunay Kafkas ise ligde kalmak istiyorum mesajıdır, oysa böyle yönetilen bir takımın bulunması gereken yer şu an bulunduğu konum, yani Okan Buruk sonrası. Akhisar Belediyespor'un herkesin gözünde bir sempatisi vardı, Tolunay Kafkas sonrası bunun zedeleneceğini söylüyordum ki öyle de oldu. 0-0'ı yaşam biçimi seçmiş, gol yememek için yaşayan, kötü vizyonların teknik direktörüdür Tolunay Kafkas. Takımın başına gelmesi yanlıştı, ona sabretmek diğer yanlış. Neyse ki bu yanlıştan öyle bir zamanda dönüldü ki gerçek anlamda kırılma anı olmuş.

Bunu kimse tahmin etmiyordu ama, sihirli dokunuş değil bu, başka bir tanım bulalım. Tolunay Kafkas'lı Akhisar'ın 23 maçta 15 golü varken, Okan Buruk'lu Akhisar'ın 7 maçta 23 golü var. Okan Buruk öncesinde 27 puanla 15. sıradaydılar, Okan Buruk'la sahaya çıktıkları 7 maçta 6 galibiyet alarak 7. sıraya yerleştiler. Okan Buruk bu takıma herhangi bir transfer yapmadı, altını çizelim. Mevcut kadrodan en iyisini alıyor, bu da Tolunay Kafkas'ın ne kadar kötü bir teknik direktör olduğunu gösterir. Bunu sadece Olcan Adın'a bakarak bile söyleyebiliriz.

Olcan Adın çılgın atıyor, şu yükselişin bir anlamda simge ismi. Son 4 maçında 4 gol 7 asisti var mesela. Galatasaray dönemini yazmıştım Olcan Adın'ın, o döneme girmeye hiç gerek yok. Bugünü konuşmak gerekirse geri dönen bir Olcan Adın var, yani bu ligin iddialı isimlerinden biri. Trabzonspor günleri öyleydi, ligin yıldızlarından birine dönüşmek üzereydi ki Galatasaray'a geldi ama oyun tarzı itibariyle uymadı, Akhisar Belediyespor'da ise yıldız. Ama bu verimi alabilmek olay, o da Okan Buruk'un imzası.

Okan Buruk potansiyeli olan bir teknik adam, özellikle hücum anlamında yaptıklarıyla. Tabii böyle teknik adamları değerlendirmek için yeni sezonu görmek gerekiyor, daha sağlıklı bir yorum yapmak anlamında. Okan Buruk'un geçmiş yıllarda da böyle çıkışları vardı ama inişleri de oldu. Yaz dönemi yaptığı transfer hamlelerine bakmak lazım, nasıl bir takım kuracak. Ama bu yaptığı büyük iş ve iyi yönetilen, doğru transfer yapabilen bir kulüpte. Eşit atladığı takım da olabilir Akhisar Belediyespor, Hamza Hamzaoğlu'nun yolu gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir