31 Mayıs 2017 Çarşamba

Olan oldu, Donk Galatasaray'a dönüyor. Tudor'la bir şansı var mı?


Donk'un Galatasaray'a transfer sürecini geçtim artık, olan oldu. Bu işin geri dönüşü veya telafisi de yok, bundan sonrasın bakacağız. Kesin olan şu, Donk'un Galatasaray'a geri döndüğü. Bir ara çok umutluyduk, Real Betis formasıyla opsiyon şartları yerine getirilecek gibiydi ama Donk formayı yine kaybetti. Bir daha da bulamadı.

Enteresan bir sezon yaşadı. İlk etapta yüzüne bakılmadı, teknik direktör değişikliğinden sonra 11'in değişmezlerinden biri oldu ki iyi de performansı vardı. 1.5 milyon avro'nun hayallerini kurmaya başladık ve maç sayısı anlamında geri sayıma geçmiştik ki formayı kaybetti, bir daha bulamamak üzere. Real Betis formasıyla toplamda 18 maçı ve 1 asisti var. 

Peki bundan sonra ne olur, bunu konuşalım. Tudor'un Donk'a bakış açısı nasıl olacak ve bir şansı var mı? Genel bir yorum yapayım, kiralıktan dönecek futbolcular içinde Donk ve Emrah Başsan'ın bir şansı var, en azından hazırlık kampını görme noktasında. Emrah Başsan'ın takımda kalma ihtimali olduğunu düşünmüyorum ve onu da Galatasaray'da 1 resmi maçta bile oynayamayanlar listesine yazacağız. 

Donk'un ise ne vereceği önemli, görmek lazım. Tudor atletik futbolcuları seviyor, bu noktada bir şansı olabilir. Teklif varsa düşünülmeden satılır, o ayrı konu ama ben de en azından kampta görme tarafındayım. Atletizmi önemli, orta saha ve stoper rotasyonuna yazılabilir. Bana sorarsanız Donk'tan 8 numara olur, hiç denemedik mesela. Kasımpaşa'da Donk'u yücelten bir Castro vardı ve Donk'u hücum noktasında da iyi görüyorduk ama defansif orta saha niyetiyle transfer edince beklenen katkının çok uzaklarında bir Donk izledik.

Transferi hata, o başka. Sözleşmesinin bitmesine 6 ay kalmış ve o dönem 29 yaşında olan bir isim alınmamalıydı. Özellikle de Türkiye sınırları içinden ama olan oldu. Donk geçen sezonun ilk yarısının belki de en iyi futbolcusuydu, ekstra bir performansı vardı ama 6 ay üzerinden karar verdik. Üstelik defansif orta saha için, bu da hata. Uzun süre Kasımpaşa forması giydi, genellikle stoper oynadı ama gamsızlığı ile nam saldı ama orta sahada ekstra işler yaptı. Farklılığı tekniği, topla dikine iyi çıkması ve atletizmi. Tudor bunu değerlendirebilir, en azından rotasyon için. 

Hep Dany örneğini veriyorum. Gamsızların efendisidir ama Karabükspor'da iyi katkı aldı Dany'den. Atletik ve hızlı bir stoper, işine yaramıştı. Denayer'i bu yüzden isterim diyorum ya, Dany'den aldığını gördükten sonra. Donk'un da orta sahada bir şansı var, en azından kampta görmek bir şey kaybettirmez. Tabii talibi yoksa, eğer o talip bulunursa 1 dakika düşünmem ve gönderirim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir