22 Mayıs 2017 Pazartesi

Rafael Tolói & Galatasaray, Chedjou'nun konsantrasyonu daha yüksek olanı


Alternatif noktasında içimize bakalım dedim, Ozan Kabak'ın elimizdeki birçok stoperden daha iyi durumda olduğunu, en kötü ihtimaller onlar kadar oynayacağını yazdım. Alternatif noktasına düşen isimlere büyük paralar harcadık, oysa o isimleri kendi içimizden bile halledebilirdik. Serdar Aziz'e ödenen bonservis burada en büyük gündem, öyle bir parayı x stopere verdiğinizde çok daha iyisini beklersiniz. Serdar Aziz'in futbolculuğuna lafım yok ama garanti bir adım değildi, sakatlık geçmişi itibariyle.

Vitor Hugo'yu çok konuştuk, büyük bir maliyetti ama o paranın altını dolduracak bir futbolcuydu. Transfer edilmesini isterdim, uzun yıllar stoper sorununu çözecek futbolcuydu. Fiorentina yolunu tuttu ve önümüzdeki sezonda Vitor Hugo ismini sık sık anmaya devam edeceğiz. Galatasaray'ın gündemine giren bir isim daha var, konuşulmaya başladığı için yazma gereği duyduğum. Rafael Toloi'nin de Galatasaray gündeminde olduğu söyleniyor. İtalyan kaynaklı birçok stoper ismi geçiyor, Ranocchia ve Astori gibi ama Toloi ilk ihtimali, en azından gelen haberler bu yönde.

Toloi'ye gelirsek, onun transfer olma ihtimali sözleşmesinin bitmesine 1 sezon kalmasıyla alakalı. Yine maliyetli bir iş gerçi, Toloi'yi almak için 5-6 milyon avro'yu gözden çıkarmak gerekecek ama sözleşmesi daha uzun süreli olsa bu rakam artacaktı. 26 yaşında, Atalanta forması giymekte. Brezilyalı ama İtalyan pasaportu da var. Stoper ihtimalini konuşurken genelde +30'luk isimler üzerindeyiz ya da konuştuğumuz diğer isimler Mangala ve Abdennour gibi zor ihtimaller. Toloi ise transfer ihtimali itibariyle Vitor Hugo'ya benzer, gerçekleşebilecek bir hamle.

Toloi'yi anlatmak gerekirse, bünyesinde her özelliği barındıran ama pas ve teknik özelliği dışında kalan özellikleri çok üst seviyede değil. Geriden iyi oyun kurar, pas özelliği, oyun görüşü iyidir ve topla çıkışları da var. Şöyle anlatayım, Chedjou'nun konsantrasyonu daha yüksek olanı. Kanatlara atacağı uzun toplar önemli, oyun kurma özelliği yüksek. Hırslı ve dengeli bir isim, hava topları da idare eder ama çok yüksek seviyede değil. Muslera vari bir karakter, işini yapar, sessizdir, çok ön plana çıkmaz. Khacheridi'nin sözleşmesi bitiyordu mesela, Toloi'yle müthiş uyumlu olabilirlerdi. Khacheridi'nin fizik özelliği kıymetli, Toloi'nin de geriden oyun kurması.

Galatasaray'la bahsi geçen birçok stopere göre benim tercihim Toloi olurdu. Beğendiğim bir futbolcu, uzun yıllar fayda sağlamak mümkün. Mathieu gibi sakatlık unsuru olan, güvenemeyeceğin isimlere oranla böyle futbolcular için yatırım yapmak daha sağlıklı. Bonservisi konuşuyor herkes ama Mathieu gibi isimlerin yıllık ücretleri daha yüksek oluyor ve bunu yıllara yaydığımızda ise ortaya çok daha büyük bir zarar ortaya çıkabiliyor. Garanti isimlere oynamak gerekiyor..

4 yorum:

  1. Vlad Chiriches
    Francesco Acerbi
    Rafael Toloi
    Davide Astori
    Andrea Ranocchia
    Jason Denayer
    Vincent Kompany
    Vitor Hugo
    Aymen Abdennour...
    Benim aklıma gelenler bunlar Burak Bey sizde ekleyebilirsiniz sizin tercihiniz hangi ikili olurdu ve neden?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyetleri görmem lazım, bazı isimlerin nasıl alınacağı mühim. Sadece savunma ikilisi ile de bitmiyor, bekleri de görmek lazım. Ya da gelecek sezon 3lü mü oynayacagiz bilmiyorum :)

      Sil
    2. Toloi'nin bizim aradığımız stoper olmadığını düşünüyorum. Mertesacker konuşuluyor mesela? Ağır ama aradığımız tarzda bir adam. Hoş şu an Servet Çetin bile gelse olur diyecek durumdayız :) Serdar Aziz konusunda önümüzdeki sezon umutluyum. Tudor'un sezon başı çalışmaları ile fiziki açıdan başka bir levele geçmiş Serdar Aziz temenni ediyorum. Koray'dan umudumu kestim. Semih bu takımda asla ilk 11 oynayamaz. Hayırlısı.

      Sil
    3. 1 yıldır maçı yok. Temposu düşük ama özellik itibariyle doğru profil. Ama oyun tarzının değişmesi gerekecek, böyle açık alan verdiğimiz sürece Mertasacker handikap yaratır :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir