30 Mayıs 2017 Salı

Sinan Gümüş konusunda hala aynı noktadayım ama iyi olanı yazmak gerekiyor


Sinan Gümüş'ü çok eleştirdim, son zamanlarda bunun dozunu da yükselttim. Hala aynı noktadayım, haklıydım. Sinan Gümüş'ü çok bekleyen ve oynaması gerektiğini söyleyenlerin en başında gelenlerden biriydim, takip edenler hatırlar. Bu sezonunu eleştirdim ama, çünkü şans buldu ve olmadan oldum havasına girdi. Oynamaması, 18'e dahi girememesi doğaldı. 

Yeteneklerinden kuşkum yok ama profesyonelliğini eleştirdim. Menajerinin söyledikleri mesela, tehdit eder gibi bir açıklama ve onun hemen ertesi Sinan Gümüş'ün 11'e yazılması. Bu da diğer bir hata, Galatasaray'ın nasıl yönetildiğinin ve kimlerin elinde olduğunun göstergesi. Talipleri var deniyordu, bu tabloda bahsi geçen rakamlar karşısında Sinan Gümüş'ü sırtımda gideceği yere götüreceğimi yazdım, bunun yine arkasındayım. Ciddi bir teklif varsa değerlendirilmelidir. 

Hakkını da vermem lazım ama, iyi olanı yazmak gerekiyor. Ligin son haftalarında bu çıkışları meşhurdur ama iyi gidiyor, kendini hatırlamaya başladı. Sinan Gümüş için tartışılır, kanat mı yoksa forvet mi gibisinden ama gol özellikli bir futbolcudur, nerede oynarsa oynasın. Bence yine müthiş bir performansı yok ama doğru oynuyor. Gol anında pozisyonun içinde, o da bitiriyor. 

Özellikle Podolski'nin 11'de olduğu maçlarda Sinan Gümüş'ün önemi daha fazla ön plana çıkıyor. Podolski ceza sahasına pek girmiyor, mücadele içinde de yok ve ceza sahasının dışından şut atmak ya da pas dağıtmak dışında bir işlevi kalmadı gibi. Sinan Gümüş o boşluğu doldurdu aslında, ceza sahası içine çok sık giriyor, takipçi ve gol anında orada. Yasin Öztekin de bunu iyi yaptı ve 10 gol sınırını bu sayede geçti. Sinan Gümüş'ün gol özelliği yüksek, iyi bir bitirici. 

Yasin Öztekin oynayacağına Sinan Gümüş oynasın yorumuna da katılırım, Sinan Gümüş'ün daha genç ve yetenek noktasında iyi olmasından ötürü. Yasin Öztekin'in hakkı verilmiyor, bu sezon iyi iş çıkardı ama gençleşme noktasında da düşünebilirsiniz bu hareketi, Bruma'nın da gideceğini düşünürsek. Ayrıca Yasin Öztekin bir sağ kanat değil, solda oynamayı seven bir isim. O rotasyona dahil olabilir ama Sinan Gümüş özelinde iyi bir teklif varsa değerlendirilebilir.

Bu arada, Sinan Gümüş'ü satmak için de şans veriyor olabilirler. Tekliflerden bahsediyoruz, biraz daha göz önüne koymak anlamında. Ama bu performans sonrasında Tudor onu tutmak isteyecektir, ne olacağını ben de merak ediyorum..

2 yorum:

  1. Şuan için yabancı sınırı yok ancak devlet büyüklerinin şimdiki uygulamadan çok da memnun olmadığını hesaba katarsak eskiye dönmeyiz belki ama mesela sahada en az 2 yerli oyuncu ya da 18'de 1'i kendi altyapından olmak üzere toplam 5 yerli oyuncu bulundurma vs gibi şartlar gelebilir. Halihazırda 14 yabancıyla sözleşme yapılabiliyor. Rotasyon içinse kaleciler dahil 20-21 oyuncuya ihtiyaç var. Yani en az 7-8 oyuncu lazım. Bu açıdan yerli oyuncu eskisi kadar olmasa da altyapı oyuncun gibi önemli çunku ükle olarak oyuncu yetiştiremiyoruz bu G.Birliği için de öyle Samsun için de Bursa için de kaliteli oyuncu az yetişiyor.
    Sinan bir kere fizik olarak güçlü hızlanması fena olmayan ancak hızı düşük bir sağ forvet-destekleyici forvet arkası bence. Sağ açık değil çunku hızı kıvraklığı çizgi özellikleri zayıf. 2.forvete evrilebilir. Bence Eren Derdiyok da Sinan da rotasyon içerisinde Galatasaray'da oynayabilecek kalitedeler... Serkan Çalık Okan Derici Çağrı Yarkın (rizeye giderken ağıt yakan çok oldu) vb. gurvetçi ya da alttan çıkan genç oyunculara göre Sinan 2 gömlek daha kaliteli...Alıp satma konusunda da tez yazacak kadar kabiliyetsiz bir külübüz. İyi teklif varsa satılabilir. Ancak Sneijder ya da Selçuk gitmedikten sonra bu takımın oynayabileceği formatlar son derece kısıtlı kalıyor. Navas başlığında da yazmıştım benzeri durumu... Ligin sonu geldi Eren-Podolski'yi yanyana deneyemedik bile. Podolski'yi kanatta oynatmaktan bahsetmiyorum. Eren-Podolski Sinan-Podolski hatta Podolski-Eren-Sinan bile denenebilir. Ama Sneijder varken ona göre takın kurmak zorunda kalıyorsunuz. Eğer illa Sneijder efendi oynayacaksa De Jong ve Selçuk yerine 2 tane dinamik iki yönlü 8-6.5 alırsın Sneijder'in arkasına...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek maç denedik, bence her ikisi de en iyi performanslarını gösterdiler. Podolski / Derdiyok için yazıyorum. Dediğin gibi Sneijder'in varlığında bu taktiksel esneklikler imkansız, 4-2-3-1'e çakılmak zorunda kalıyoruz. Tudor'un Sneijder kararı doğruydu, sonra geri adım attırdılar, o da buna boyun eğdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir