2 Mayıs 2017 Salı

Sneijder belki de asist kralı olacak ama eleştiriler o kadar doğal ki


Bursaspor maçında yaptığı 2 asistle birlikte 13 asiste ulaştı Sneijder. Asist krallığında ilk sırada, Galatasaray'da bir sezonda ulaştığı en çok asist sayısına da ulaştı, ayrıca kendi kişisel rekorunu da kırmış oldu. 2003-2004 sezonunda Ajax formasıyla ligde yaptığı 11 asist vardı, bu sezon yaptığı 13 asistle bunu da kırmış oldu.

Tabloya bu açıdan baktığımızda her şey güzel görünebilir ama bu asistlerin içeriğine inmek lazım. Hangi maçlarda, kaç asist yaptığı önemli, çünkü eleştirilen bir Sneijder var. Mesela bu asistlerin 2'si 4. haftada oynanan Rizespor maçında gelmiş ve 2-0 kazanmışız. 16. haftada 5-1 kazandığımız Alanyaspor maçında da 3 asisti var. 19. haftada 6-0 kazandığımız Akhisar Belediyespor maçında da 3 asist yapmış ve son Bursaspor maçında yaptığı 2 asist. 13 asistin 10'u bu 4 maçta gelmiş, Galatasaray'ın çok rahat sonuca ulaştığı karşılaşmalar. 

Sneijder eleştiriliyor, bu çok doğal. Görüntüsü iyi değil çünkü, bu 13 asiste rağmen iyi değil. Büyük ihtimalle asist kralı olacak ama eleştiriler o kadar doğal ki. Sneijder'den öncelikli beklentimiz nedir desem çoğumuzun yanıtı "kilit açmak" olur. Zor olanı kazandırmak, o tarz maçlarda Sneijder'den sonucu değiştirmesini bekliyoruz ama bu tarz maçlarda sahne alıyor ve bu sezon asistleriyle ön plana çıkıyor. 

Bursaspor maçının ilk yarısına baktığımda da iyi bir Sneijder yoktu. Bruma için Aziz Behich önlemi alınmıştı ama Bruma fişi ilk yarıda çekti. Merter Yüce'yle de Sneijder üzerinde bir baskı vardı, ilk yarıda başarılı olan. Galatasaray'ın bir hücum organizasyonu vardı, ilk yarıda Sneijder o işin içine katılamadı ama hücumda çark bir şekilde döndü. İkinci yarıda ise Sneijder baskıdan çıktığında biraz daha iyi oynamaya başladı, Podolski'ye yaptığı asist çok akılcıydı mesela. Ama yine yeterli değil, beklenen hareketliliğin ve temponun uzağında..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir