12 Mayıs 2017 Cuma

Vitor Hugo Fiorentina'da, 1-2 sezon sonra kendisini daha farklı hatırlarız


Vitor Hugo için harcadığım mesaiyi kolay kolay herhangi bir futbolcu için harcamadım. Mesaiden kasıt ise bloga, sosyal medyaya yazdığım yazılar. İki tanesini paylaşayım mesela;


Fiorentina'nın Palmeiras'la 7.5 - 8 milyon avro gibi bir rakama Vitor Hugo için anlaştığı söyleniyor. Onlar da Galatasaray gibi uzun süredir bu futbolcunun peşindeydi ve istediklerini aldılar. Bu rakam büyük gibi görünebilir ama şu açıdan bakın, Serdar Aziz + Ahmet Çalık'ın toplam maliyeti nedir? Bugün Ahmet Çalık eleştiriliyor, Serdar Aziz ise piyasada yok. İkisinin maliyetine çok sağlam, seviye atlatacak bir stoper alınabilirdi, Vitor Hugo gibi.

Galatasaray'ın bir stoperde arayacağı tüm özelliklere sahipti. Lider, agresif, havadan iyi bir sol stoper. Duran toplarda ileri çıkıp attığı birçok gol var, ayrıca 25 yaşında. Geri dönüşü olacaktı yani, inanıyorum ki bundan 1-2 sezon sonra Vitor Hugo'yu çok daha farklı hatırlayacağız. Doğru bir hedefti, maliyetli olmasına da katılıyorum ama yapılan hamleler ortada. Vitor Hugo'yu almak bu anlamda mümkündü, uzun yıllar da stoper aramıyor olacaktık.

Stoper için yapılacak hamleyi merak ediyorum, seviye atlatacak bir isim lazım ki maliyetli bir iş olacak gibi duruyor. Sözleşmesi biten ve işimize yarayacak Khacheridi var sadece. Sözleşmesinin bitmesine bir sezon kalmış isimlere de bakılabilir, umarım bu yönde düşünceler vardır. Stoper için yaşa bakmam, Ujfalusi'nin bir sezon verdiği katkı ortadayken. Seviyeyi yükseltmek zorundayız, Vitor Hugo o seviyeyi yukarı çekerdi..

1 yorum:

  1. Ahmet çok hata yapıyor, semih fiziksel olarak zayıf, serdar sakat, koray sakatlıktan çıktı ve deneyimsiz, hakan ağır, carole ve cavanda istenmiyor gibi.. Ama her ne olursa olsun, önemli yatırım yapılmış geniş bir rotasyon var elde ve burayı yenilemek istiyorlarsa eldekileri çıkarmadan adım atabilmeleri zor.. Semih, Ahmet, Serdari tutup mümkünse Korayi kiralayıp, diğer herkesi gonderip 2 direkt stoper alacaklardır, bunlardan biri Manga veya Kacheridi gibi fizikli bir merkez stoper, diğeri ise daha teknik ve hızlı, hem sol hem sağda oynayabilecek ve lider özellikli bir defans oyuncusu olacaktır, belki denayer bu profil için bir alternatif olabilir.. Tabii, üçlü defans kurgusuyla oynarsak bunlarin bir anlamı olur ve serdar ve ahmet transferlerinin anlamsızlığı azalır..
    Ama tabii 2 kenar oyuncusu, 2 forvet ve 2 de ortasaha oyuncusu ihtiyacı var, bütçeyi nasıl kullanacaklar göreceğiz, hakkını verelim bu sene işleri gercekten zor..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir