22 Haziran 2017 Perşembe

4'lü savunma açıklamasının ardından "kanat rotasyonu" profili de değişti


Galatasaray'da Bruma ayrılığı sonrası herhangi bir kanat isminin geçmemesinden kaynaklı da "acaba 3'lü savunma mı" düşüncem vardı. O düşüncenin bir ayağı da bu ama Tudor'un 4'lü savunmayla devam edeceğini açıklamasının ardından durum değişti. Bruma önemli bir kayıp, takımı geçtiğimiz sezon ayakta tutan isimlerin başında gelen. Yeri dolmak zorunda ve o isim Belhanda değil. Profiller çok farklı.

Tudor sezon içinde de 3'lü savunmaya dönmüştü ve Yasin Öztekin, Garry Rodrigues gibi isimleri kanatlarda kullanmış, katkı da almıştı. Garry Rodrigues'i 3'lü savunmanın sol kanadında Paok günlerinde de kullanmıştı, orayı iyi oynayan bir isim. Yasin Öztekin ise beklentiyi aşmıştı 3'lü savunmanın sağ kanadında. Düşüncem şuydu, bu isimler o kanatların hücum yedeği olur, 2 kanat / bek hamlesiyle de iyi bir rotasyon oluşur. Tete değil ama adı geçen Juanfran böyle bir isim mesela, sol taraf için de Clichy gibi.

4'lü oynanacağının açıklanmasının ardından iş değişir. Bek takviyesi zaten gerekiyor ama hücum için de transfer lazım. Sinan Gümüş, Yasin Öztekin ve Garry Rodrigues şu an mevcut rotasyon, 3 isim de 11 noktasında yeterli görmeyeceğimiz isimler. Garry Rodrigues'i iyi bir yedek görüyorum, patlayıcı özelliği olan. Yasin Öztekin'i de böyle görüyorum ki ikisi de sol açık. Sinan Gümüş var sağ açıkta bir tek, o da ısrar edilirse yükselebilir ama devamlılığı böyle ilerler mi bilemiyorum. Ligin son haftalarını müthiş bitirdi.

Geçtiğimiz sezonda da bu konuyu çok dile getirdim. Sinan Gümüş haricinde bütün kanatlarımız sol oynamayı seven, içe kat eden futbolculardı. Sinan Gümüş de sağ kanatta bunu yapıyordu ama çizgide oynayacak, ceza sahasını besleyecek bir tane kanadımız yoktu. Örnek vereyim, Fenerbahçe'li Lens gibi. Güçlü, çizgide oynayacak ve ceza sahasına iyi orta kesecek. 4'lü oynayacaksak böyle bir ismin gerekliliği yine ortaya çıkıyor, özellikle sağ taraf adına.

Sneijder'in durumu bilinmiyor, bana sorarsanız kalacak ama Tudor sıcak bakmıyor. Kalması halinde Sneijder / Belhanda bir arada mutlaka oynar ama Tudor nasıl bir formasyon düşünür bilemiyorum. Sneijder'in varlığında 4-2-3-1 olmazsa olmaz gibi, Belhanda da sol tarafta oynayabilir ama Bruma farklı özellikteydi, Belhanda ise daha 10 numara gibi. Yine katkılı olur gerçi ama arkasında iyi bir hücum bekiyle. Belhanda'nın solda oynaması durumunda bile bahsettiğim profilde bir sağ kanat gerekiyor bu arada.

Belki öncelikli takviye değil ama gerekli. Orta saha, forvet, stoper, sağ bek hamleleri öncelikli, en azından ilk ön eleme adına. Sol bek, sağ açık gibi hamleler devamında gelecek, ya da orta sahaya başka bir takviye daha. Çok transfere ihtiyaç var, altından nasıl kalkacağımızı bilmiyorum. Hala bekliyoruz, açıklama yok..

9 yorum:

  1. Burak kardeşim Dursun Özbek'e acaba dedim ama gene şaşırtmayacak gibi bizi. Bütün söylemleri doğru çıkmıyor bir türlü neyi bekliyoruz hala dediğiniz gibi para yok deniyordu Bruma satıldı ama hala beklentideyiz. Acaba bayramı bekleyip toplu mu açıklama yapmak istiyorlar??? Bu hafta bitiyor uçak inemedi hala. 3 sene oldu hala akıllanmadı adam malesef yapamıyorsan konuşma arkadaş ya nasıl başkansın sen!!! Bizim sağ açığa sizce Cengiz Ünder ilaç olmaz mı? Tudor da beğendiğini söyledi zaten. Nerdeyse her mevkiye transfer yapmayı düşünüyoruz dedi Tudor ama ben hiç mi hiç ihtimal vermiyorum malesef. Bütün avrupai takımlar kadrolarının planlamasını sene içinde yaparken bizim Türk takımları bırakın transferin son gününü neden son saniyesine bırakırlar??? Zihin fukara olunca akıl ukala olurmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Varsa oraya vereceğin bir 8-10 milyon avro daha alırsın tabii Cengiz Ünder'i :)

      Sil
    2. Tabiki de 8-10 civarı ama bu adamlar dünya markasını yönetiyorlar finansal planlamasını da biz yapacak değiliz ya Burak kardeşim. Nasıl diyoruz iyi bir stoperi 8'ten aşağı alamayız diye Cengiz daha 19 yaşında ver 10'u 2-3 sene faydalan 15-16'ya sat. Büyük takım her sene kadro da yapılanmaya mı gider kardeşim? Oturmuş bir takım yaparsın ve her sene taraftarın gönlünü kazanmak ve tribüne çekmek için 1 veya 2 transfer yaparsın...

      Sil
    3. Cengiz Ünder Avrupa yapsın, Türkiye 'de devam etmesin. Ben x bir Türkiye takımına o bonservisi vermem.

      Sil
    4. Yasin+bir miktar para denenebilir. Mantığıma sığmayan neden Cengiz değilde Visca konuşulur Galatasaray için... Neyse bizim gibi kimse düşünmüyor takımı herhalde adamlar trilyonları alıyorlar yazıktır o aldıkları paralar. Ülkemin milli gelir sermayesi ortada neyse nereden nereye getirdim konuyu ama aşırı doluyum kusura bakma. Hiçbiri hak etmiyor o paraları...Kolay gelsin hayırlı akşamlar

      Sil
  2. Kanatlar konusunda size katılıyorum ancak Yasin ve Garry fuleli, kontra atağa, açık alana ihtiyaç duyan set oyununda başarısız isimler. 1 Transfer şart. Sinan Gümüş geçen sene tabiri caizse yattı yattı sonra açıldı. Güçlü, amacı olan bir Sinan çok iş yapar fiye düşünüyorum. Belhanda kanat oynamaz. Oynarsa bir tane orta gelmez gene. Peki yanında Tolga ile 8 numara oynar mı?

    YanıtlaSil
  3. Sinan Gümüş kanat dğil olsa olsa Kubilay Türkyılmaz'ın sağ ayaklısı denilebilir. Kubilay sol açık mıydı?

    Tek santrfor oynayacaksak Gomis-Eren merkez için yeterli olur kanatlarda Yasin-Garry fena değil ama as bir kanat oyuncusu lazım skorer özellikli. Yani 4-2-3-1 e devam... 4-2-3-1 le Galatasaray'ın başarılı olacağını hiç sanmıyorum. Tek santrfor oynayacaksan Calleri gibi adam gelse de heba olacak. Sahaya yerleşim yardımlaşma sıkıntısı da var hele bir de Sneijder kalırsa yandık takım yine sola çeker üstelik yavaş top çevirmeye gevelemeye devam eder.

    Sinan forvet arkası oynar ikinci forvet gibi de. Çizgiye kaydıkça adamın verimi azalıyor bence. Eren de yalnız başına zorlanıyor. Galatasaray 2 forvet oynamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan Gümüş konusunda yorumuna katılıyorum, bence de daha 2. forvet gibi. Sinan Gümüş'ün gol sezgisi iyi, gol anında ceza sahası içinde bulunmayı iyi başarıyor ama çizgiyi iyi kullanıyor diyemem. İyi bir sol ayağı var, bitirici ama pozisyon içinde olmalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir