11 Haziran 2017 Pazar

Alen Halilović & Galatasaray, sürpriz hamleler beklediğimi söylemiştim


Sürpriz hamleler beklediğimi söylemiştim, Halilovic ismi de onlardan biri. Eminim ki çoğumuzun aklına gelmedi ama Cenk Ergün'ün bu transfer için Hamburg'la görüştüğü söyleniyor. Kiralık ihtimali üzerinde durulduğunu düşünüyorum. Hamburg da buna sıcak bakabilir, henüz 20 yaşında ama beklentiyi karşılayamamış bir isim.

Barcelona onu büyük umutlarla çok genç yaşlarda almıştı ki onlar adına bir projeydi. Gijon'da geçirdiği kiralık dönemi de fena değildi aslında ama Barcelona'ya geri döndüğünde yapamadı. Devamında Hamburg onu bonservisiyle birlikte transfer etti ama Bundesliga'da geçirdiği yarım sezon yine hayal kırıklığı. Ligin 2. yarısını Las Palmas'da kiralık geçirmesine rağmen yine beklentilerin uzağındaydı.

Fizik noktasında sorunu olan bir isim, güçsüz. Çok yetenekli, çevik bir futbolcu ama fizik noktasında bir türlü iyi duruma gelemedi. Bireysel bir yetenek aslında, top geldikçe oynayan, mücadeleyle pek işi olmayan, top rakibe geçtiğinde işin savunma tarafıyla pek ilgilenmeyen bir isim. Dikine iyi oynar, topla yaptıkları büyük keyif verir ama ülkemizde bir Marko Marin gerçeği vardı. Tarz noktasında ona benzer, Türkiye için fizik durumu ise oldukça şüpheli.

Sol ayaklıdır ama sağ kanatta oynar daha çok, içe kat etmeyi sever. 10 numara özelliği de var ve Tudor bu tarz joker adamları seviyor, daha önce de yazdım. Belhanda da böyle, taktik esnekliği noktasında istiyor onu. Halilovic için de böyle bir düşüncesi var gibi duruyor, özellikle 3-4-2-1 için. Bruma sonrasında bir kanat eksiği doğuyor, Belhanda ve Halilovic gibi isimler de kanatlarda oynar ama asıl pozisyonunun kanat olduğu ve çizgide oynayabilecek, ceza sahasını besleyecek isimleri bekliyorum. Hala bu tarzda bir ismin adı bizimle geçmedi.

Halilovic'i kiralamak mümkün olabilir, Hamburg'un kabul edebileceğini düşünüyorum. 20 yaşında, potansiyeli olan, belki o potansiyeli bir türlü yansıtamamış ama uğraşılmaya değer bir isim. Tudor'un çalışma düzeninde gelişme gösterebilir, iyi tanıyıp, bildiği bir isim olduğunu düşünüyorum. Genç hamleler de gerekiyor, takımın yaş haddinden bahsediyoruz..

11 yorum:

  1. Videolar yanıltıcıdır. Hani benim halı sahadaki hareketlerimden bir potpori yapsak Galatasaray alır. Olur mu olmaz. Halilovic yetenekli lakin önümüzde denenmişi var EMRE ÇOLAK. Hatta JOSHUE. Olmuyor işte. Fiziğe dayalı, kazmaların çoğunlukta olduğu, sınırlı taktiklerin kol gezdiği bir lig bu. Üstelik Haliloviç'in kariyeri de iyi değil. Siz biraz iyimser yazmışsınız. Ne Gijon ne Hamburg ne de Las palmas günleri hiç parlak geçmedi. Rakamlara aldanmayın. Video gollere hiç aldanmayın. İkinci bir Fabio Pinto olabilir. 2 maç vay deriz sonra bir sezon eleştiririz. "Belki olur" transferidir. Bize 2 gömlek dar gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lakin onların yeteneğinin çok üzerinde ve Gijon kariyeri gayet iyi geçti diyebilirim. Gol / asist rakamı üzerinden baktıysan hatalisin. Garanti adım olmadığının farkındayım ama bahsedilen rakamlara girilir bu riske. Kazanımı büyük olur.

      Sil
    2. Ben de onu diyorum ya işte. videolarla ve rakamlarla transfer yapılmaz. Tranfermarkt verileri değil maç içindeki etkinliği mühim. Sanki manager işi gibi görünüyor.riske değer mi? Rotasyon için belki.

      Sil
  2. ontivero vakıası 2 diyebiliriz.bi defa oyuncuda ışık olsa 21 yaşında kiralanmaz hafız.yada satmaya çalışıyorlar.hamburga 5 milyon avro girmiş durumda.gerçi 1 milyonunu kurtarmışlar kiralıktan.halil i fazla izlemedim ama bu tür topçuların olmamasının nedeni genelde halı saha topçusundan kurtulamamaları.bu yönetimle hiç bişey olmayacağının delillerinden biri daha.oynamamış oyuncuyu alıyorlar.ayrıca bu kesinlikle manager transferi .bunu nereye iteleriz mantığı var.çünkü ontivero gibi genç yaşında çok kulüp değiştirmiş ve dikiş tutturamamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolcuyu tanımadan, tamamen ön yargi üzerine bir yorum bu. Transfermarkt'tan ne yaptığına bakarak :)

      Sil
    2. evet yorumda transfermarkt ın etkisi var tabi :) lakin transfermarkt ı fazla küçümseme hafız.malum ontiveroya da baktığında sürekli kulüp değiştirdiğini görüyoruz.barca nın salıverdiği oyuncuya ön yargılı bakmakta fayda var.

      Sil
    3. Aksine çok kullandığım bir kaynak ama futbolcu hakkında bilgi sahibi olmadan yorum olayını sevmiyorum ben. Barcelona Bellerin, Pique ya da Fabregas gibi adamları da saldı ama çoğunu yeri aldı ya da almaya çalıştı.

      Sil
  3. Alen haliloviç galatasarayda başarılı olabilir, ama profil olarak belhandadan farklı bir oyuncu..
    Bence belhanda ve wes birlikte oynayabilir ama alen ve westen şüpheliyim.. belhanda ve alenin de özellikle 3-4-2-1 in ikisinde cok iyi bir ikili olabileceğini düşünebiliriz..
    Burada önemli olan kadro bütünlüğü, ismi geçen oyuncuların hepsi bireysel olarak iyi futbolcular..
    Campbell da çok iyi bir futbolcu örneğin, forvet rotasyonunu kuvvetlendirir gelirse..
    Ama belki ikinci bir forvet transferi yapilacak, sinan kalacak mi, wes gidecek mi, santrafor kim olacak bunlarin bir an önce netleşmesi lazım çünkü diğer transferleri belirleyecek olan kararlar bunlar..
    Ama başlık alen olduğu için onun transfer edileceğini varsayarak yorum yapalım..
    Bence alen dusunuluyorsa wesin gitmesi daha doğru olur ya da tersi, wes kalacaksa alen lüks olabilir..
    İdeal pozisyonu sol/sağ forvet olacaktır, partnerinin belhanda olması durumunda sınıf atlar, böylece iki kanat oyun kurucusuyla oynarız ve orta ikiliye iki dirençli oyuncu secebiliriz..
    Ama bu oyunu oynamak için çizgiye inebilecek iki bek bulmamiz lazım, tabii ki bu savunmada bazı zorluklar yaratabilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda ve Halilovic'in ortak tarafı kanat özellikleri olması. Belhanda solda, Halilovic ise sağ kanatta oynayabiliyor, hatta geçtiğimiz sezonlarda genellikle burada oynadılar. Tudor belli ki o pozisyon için daha versatil isimleri tercih ediyor. Hareketli, kanat özelliği olan.

      Sil
  4. Burak kardeşim Dursun Özbek gene bizi şaşırtmayacak gibi sanki :D bu senede transfer sezonunda fiyasko olacak herhalde. Görüşülecek, edilecek, pazarlık yapılacak bla bla bla........ Adamı yalan makinesine bağlasak makineyi bozar :D Beceriksizin teki

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir