12 Haziran 2017 Pazartesi

Alpay Özalan Samsunspor'da, ben bu tercihi futbol aklıyla çok bağdaştıramadım


Mucize bir sezonu geride bıraktı Samsunspor, yıllar sonra dahi anlatılacak bir hikaye. Bu başarıda da Osman Özköylü'nün hakkı büyüktür, her zaman yazdım. Taraftarla bir türlü aynı frekansa geçemedi, belki de kendini yeterince ifade edemediğinden. Yola onunla devam edilirdi ya da edilemezdi, bunu Samsunsporlu arkadaşlar daha iyi anlatır ama yeni sezonda hedefin Süper Lig olması gerektiğini hepimiz biliyoruz.

Teknik direktör seçimi bu noktada önemliydi, beklentim vardı. Ama gördüm ki boşuna düşünüyoruz, zaten karar alınmış, ortaya herhangi bir futbol aklı koymaya gerek yok. Alpay Özalan ismi bir tercih değil, atama. Bir liste var ve o liste üzerinden birini seçin gibi bir şey denilmiş, en azından anladığım bu. Yoksa bu tercihi mantığım almıyor, geçtiğimiz sezon Eskişehirspor - Göztepe maçında yaptığı bir hareketle Eskişehirspor'un Süper Lig hayalini elinden almış isimden bahsediyoruz.

Futbolculuk döneminde severdim, yalan yok ama teknik direktörlük başka hikaye. Eğitimi, bu konuyla alakalı düşüncesi nedir onu da bilmiyorum. İlk deneyimi Eskişehirspor'un başındaydı ve sezonu bitiremedi, başarısız oldu. İyi bir kadro vardı elinde, lig standartının hem kalite hem de maliyet anlamında üzerinde. Samsunspor'da bunu bulamayacağını belirtmek lazım, işi daha zor ve ne yalan söyleyeyim benim çok fazla beklentim yok. 

Keşke yanılsam ve Alpay Özalan başarılı olsa, bu ayrı konu ama ben bu tercihi veya seçimi futbol aklıyla çok bağdaştıramadım. Piyasada çok daha iyi teknik adamlar vardı, şu an boşta olan ve gerek mevcut sezonda, gerekse öncesinde kendini kanıtlamış, başarılı isimler. Hayırlısı olsun demekten başka çare yok, hedefi, bu hedef doğrultusunda yapılacak diğer hamleleri görmek gerekecek. Şu an futbola kafa yoran çoğu Samsunsporlunun da bu kadardan ötürü mutlu olduğunu düşünmüyorum.

Hedefin Süper Lig olması gerekiyor ve Samsunspor'a yakışan budur. Alpay Özalan tercihiyle birlikte bu düşüncem biraz sekteye uğradı ama transferleri görmek gerekecek. Bu durumda şunu yazayım, Osman Özköylü'yle neden devam edilmedi mesela. Oysa Süper Lig hedefi doğrultusunda olması gerekenleri en iyi şekilde dile getirdi ve bir istikrar gelecekti. Ona hedeflerin küçüleceği mi söylendi ki istifası beklenti, bilmiyorum.  

5 yorum:

  1. Samsunspor seneye vucut gelistirme dalinda ulkemizi en iyi sekilde temsil edecektir! Basarilarini bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Alpay Ozalan başarısız bir TD kabul edemiyorum ama esesin kadrosu iyi bir kadro değildi.(maliyetli ama iyi bir kadro değil.) Galatasaray'ın kadrosu gibi görüyorum ben. Pahalı ama yasli kadro. Hürriyet,Semih,Erkan birkaç tane daha var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa vadeli kadroydu, o sezon Süper Lig'e çıkmayı hedef alan. Yaşa takılma o noktada, ligin kalitesinin üzerinde isimlerdi. Erkan Zengin diyorsun, ayarı 1.Lig mi mesela. Böyle çok isim var ve gayet iyi kadroydu.

      Sil
  3. Arkadaşlar eskişehirden ayrıldığında takım ligde liderdi. Göztepe maçında da sahadan çekme kararının kendisi değil Halil Ünal tarafından verildiğini söyledi. Eskişehirde başarısız olduğunu söylemek hocaya haksızlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım haklı çıkarsın ama Eskişehirspor'da gayet başarısızdı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir