24 Haziran 2017 Cumartesi

Bizim çocuk Bruma, yükselmeye devam etsin


Bruma yükseliyor, yükselmeye de devam edecek. 19-20 yaşında bunu yapmasını bekliyorduk ama 22 yaşında başladı ve istikrarlı olarak forma giydiği ilk sezonu geride bıraktı. Bruma hakkında çok yazdım / çizdim, tekrara düşmek istemiyorum ama bu konuda doğan yanlış bir algı var. Bruma'nın ilerleyen dönemde yapacağı iyi işlerin ardından bu satıştan mutsuzluk duyulacak. Oysa bu hata.

Mevcut şartları konuşmak lazım, mesele bu. Bu mevcut şartları yaratan da mevcut yönetimdir, altını çizmek lazım ama olan oldu, zaman geri alınamıyor. Real Sociedad'a kiralarken sözleşmesini uzatmak gerekirdi, bugün Volkan Pala'yı dahi kiralarken sözleşmesini uzatıyorsun. Üstüne bir de 7.5 milyon avro'luk opsiyon koymuştuk, düşünsenize Sociedad'ın bunu kullandığını. Direkten dönmüşüz resmen.

Bruma için o dönemde de çok uğraştım, Galatasaray'a döndüğünde de. En azından yazıyorum, elimden gelen bu. Riekerink'e teşekkür ederim, takımda tuttu, gönderilmesine engel oldu ve ısrar etti onda. Bruma'yı kazanan kendisi. Bruma istikrarlı bir sezonu geride bıraktı, tek başına takımı taşıdığı noktalar da oldu ve piyasası parladı işte. Sözleşme uzatmadı ama, uzatmadığı sürece de ipler onun elinde oluyor, yapacak bir şey yok.

Bruma'yı satmak dışında bir çareniz kalmadı ki bence iyi bir rakama bıraktık. 12.5 milyon avro'luk peşin bir rakam + bonuslar. Daha fazlası olmuyor, hem sözleşmesinin bitiyor olması, hem de istikrarlı olarak ilk sezonunu yaşamasının ardından. İnsanlar 20 milyon'ları hayal etti ama gerçekler işte.

U21 Futbol Şampiyonası'nın ardından Bruma piyasasını daha da parlatmış olacak, Galatasaray'da yakaladığı formu yükselterek devam ettirdiğini görüyoruz. Gol kimliğini kazandı, boş geçmiyor ve etkisi büyük. Ama Bruma'yı U21 Futbol Şampiyonası'nın ardından satıyor olsak alabileceğimiz rakam bundan iyi olmayacaktı, altını tekrar çiziyorum. Leipzig'in teklifi gayet iyiydi, ben bu satıştan ötürü memnunum. Şu olurdu, sonraki satıştan pay eklenebilirdi, rakam biraz daha düşürülerek. Bu daha kazançlı bir hareket olurdu belki de, sadece bunu eleştirebilirim.

Bizim çocuk Bruma, yükselmeye devam etsin. Ben gururla izlerim kendisini, geçmişte Galatasaray'dan yolu geçmişti derim. Daha iyisi olabilirdi elbette, şartlar daha sağlıklı gelişebilirdi. Fatih Terim gitmemiş olsa, o sakatlığı yaşamasa diye başlayan bir süreç. Prandelli / Hamzaoğlu dönemi zaten kayıp, Sociedad dönemi de müthiş geçmedi ama en azından potansiyelini hatırladı. Elimizde Bruma'yla alakalı tek bir sezon var, büyük keyif aldığım..

7 yorum:

  1. tudor hakkında bir olumsuz birde olumlu görüşüm var.

    olumlu bakıyorum çünkü dinamik bir takım yaratacağı kesin.bu sneijder drogba burak üçlüsünden bu yana yani terimli ilk şampiyonluktan sonra kesinlikle dinamik bir takım göremedik.

    oyuncuların sağlam antreman yediğinde yaşları yüksekte olsa olumlu değişime uğrayacaklarını düşünüyorum.selçuk inan başta olmak üzere.daha güçlü oyuncular göreceğiz sahada.karabük yaşlı takım olmasına rağmen sahada deli danalar gibi pres yapıyordu 90 dakika.

    yıllarca daha doğrusu son 2-3 şampiyonlar ligi macerasında cl oynamasına rağmen sanki hazırlık maçı oynar gibi oynayan oyuncular izledik.ligde de benzer görüntüler.6 maçta 19 gol yiyen cl yi bile umursamayan bir takım.tudor la böyle şeylerin olacağını hiç sanmıyorum.en azından gol yeme konusunda.ve mücadele bakımından.bu göreceğimiz olumlu gelişme olacak.

    olumsuz durum ise hem yeni gelen transferlerin hemde eldeki oyuncuların bu sıkı çalışmaya ne kadar tahammül edecekleri.sorun şu.eğer mevkilerde alternatif oyuncular yaratılmazsa yani bir mevki için o oyuncuya mahkum kalınırsa ve o oyuncuda fazla çalışmada mırın kırın ederse ne olacak?malum tudor bu konularda rahat şekilde kadro dışı bırakabiliyor.

    alternatif olsa alternatif oynatır şüphesiz.ama yoksa bu kezde saha içinde taktiksel hamleleri azalacak.yada verimliliği düşeçek.

    misal belhanda geldi.yatırım yaptın.iyi güzel.forvet arkasında oynuyor.bu oyuncu arıza çıkardı.yerine kim oynayacak.çoğu yabancı oyuncu türkiyeye yatmaya geliyor genelde.yatma derken temposuz idare ederim mantığında.katar ligi gibi görüyor biraz.presin olmadığı fiziksel temasın olmadığı düşük tempolu oynanan az koşulan bir lig olarak görüyor.haliyle salıyor.
    tudor ise bu düşünecen tam aksi bir mantığa sahip.ntvsporda da söyledi.beklediğimden daha iyi bir lig demişti.herhalde tudor da gelmeden önce katar olarak düşünmüş sanırım tempo olarak.yada fiziksel kat edilen mesafe bakımından.

    tudorun sorunu bu olabilir.idare etmeyecek kesinlikle.fizik açıdan eksiklikleri.belhanda rölantide takılır mı sahada?bilemiyorum.

    koşmayan oyuncularla sorun çıkabileceğini önceden hesaplayıp alternatifli bir kadro verilmesi lazım bence tudora.

    YanıtlaSil
  2. konuya gelirsek

    bizim çocuk adeta bizim olamadan yuvadan uçtu.sakatlıklar yaşadı.kiraya verildi derken 4 yıl hiç bişey anlamadan aktı gitti.

    şuraya bak:
    https://www.transfermarkt.de/bruma/detaillierteleistungsdaten/spieler/139396

    ilk sezon 400 dakika ikinci sezon 1200 dakika.üçüncü sezon kiralık.

    brumayı ilk dönem sağ açıkta kullandılar.oysa bu sezonun hazırlık kampında gördük ki ideal yeri sol açık.tabi ilk dönemler sol açığı yasin sneijder ikilisi kullanıyordu.bu da brumayı oynadığı kısa sürelerde sağ da kullanmaya neden oldu.

    dediğine aynen katılıyorum.rikerink in brumaya etkisi çok oldu.özellikle hazırlık maçlarda attığı gollerin neredeyse tamamı soldan içeri girip uzak köşeyi bulması.milli maçta da benzer bir gol attı.

    bruma ucuza gitti ama elde sinan gümüş gibi bir değer var.stilleri farklı olsada sinan da gelişime açık olabilir.

    5 büyük ligde piyasa çok yükseldi hafız.12-15 milyon avrolar artık yüksek değil.düşük fiyata satıldığı kesin.3 yıl önce 15 milyon avro ya iyi bonservis diyebilirdik ama şimdilerde değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma'nın şartları itibariyle yüksek diyorum bu paraya. Senin de yazdığın gibi, ilk 3 sezon kayıp. İlk istikrarlı sezonu 4. sezonu ve sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalıyor. Şu da detay, Bruma'dan gelen para peşin, önemli bence. Bu şartlarda rakamı yüksek gördüm, bence iyi transferdi.

      Sil
    2. bu arada şimdi aklıma geldi.top tekniği fazla olmayan enes ünal bile 14 milyon avroya gitti.piyasanın nasıl yükseldiğini buradan anlayabiliriz.

      Sil
    3. Ama Enes Ünal forvet, forvetin piyasası büyük olabiliyor. Piyasa için haklısın tabi.

      Sil
  3. ben her zaman fiziksel durumun futbolcuya direkt etki ettiğini düşünüyorum.oyuncuyu çok değiştiriyor sahada.playoff maçında göztepeli gosso yu gördün mü?elmacık kemikleri çıkmış.süper ligde böyle değildi.çokta iyi performans gösterdi final maçında 120 dakika bu yaşına rağmen.segbefia ile birlikte orta sahada.

    tersi durum ise lawal da var.fit bir lawal avrupanın çoğu takımında oynar.ama eleman bildiğin tombul.haliyle 60 dan sonra bitiyor.

    bizde ise mırın kırın etmezse en büyük değişimi selçuk inan da bekliyorum.hakan balta ise bence kadroda bulunmalı.fit olmayan sabri vardı o da gitti zaten.de jong da dönüşüme uğrarsa şaşırmam.

    son dönemim en çetin ve sıkı bir hazırlık kampı olacağı kesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor'a güvenmek istediğim nokta bu zaten. 2 senedir çalışmayan bir Galatasaray var, futbolcuların hali ortadaydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir