2 Haziran 2017 Cuma

Emre Çolak'ı unuttuğumu sanmayın


Gündemi geriden takip ettiğimi zannetmeyin, tekrar hatırlatayım. Bir sıralamam var ama gündem sık değişiyor, bu yüzden bazı yazıları geç yazabiliyorum. Emre Çolak'a daha erken değinmem gerekirdi, müthiş bir sezonu geride bıraktı ki Deportivo taraftarları tarafından da sezonun futbolcusu seçildi. 

36 maçta 3 gol 10 asisti var, Galatasaray'da 180 maçta 19 asist yapmış mesela. Bunun da nedeni basit, Emre Çolak'ın duran topları, özellikle kornerleri müthiş kullandığını düşünüyorum. Galatasaray'da ise Selçuk İnan, Sneijder gibi isimlerin varlığında kaç kez kornerlerin başına gelebildi. Ayrıca Galatasaray'da bir sezonda 36 maç gibi bir rakamı hiç göremedi. 

Genç bir futbolcuyu kazanmaktan bahsediyorduk dimi, biz ne yaptık? İlk hatasında kenara aldık, sürekli eleştirdik ve böyle bir ortamda gelişmesini bekledik. Kendi pozisyonunda da kullanmadık ayrıca, Emre Çolak bir 10 numara ama Galatasaray'da bu pozisyonda izleyebildik mi? Kanatlarda izledik biz onu daha çok, sağ kanatta eriyip bittiği günlere şahit olduk ve bunun üzerinden eleştiri getirdik. 

8 numaraya çektiğimiz zamanlar oldu, o zaman biraz katkı alır gibi olduk ama bu sefer de Emre Çolak gitmek istedi. Riekerink'in hakkını verdiğim konulardan biri daha, Emre Çolak'a ciddi anlamda şans veren 2. teknik adamdır. Emre Çolak devam etmiş olsaydı büyük ihtimalle onunla devam etmiş olacaktı ve bugün alternatif sorunu yaşamayacaktık. Josue alınmazdı mesela, en basiti. 

Bugün bakınca da Emre Çolak'ı Milli Takım'da izlemeye başlayacağız. La Liga'da büyük tecrübe kazandı ve ilk sezonunda önemli işler başardı. 26 yaşında henüz, geç bir gelişim ama doğru zamanda gitti, köprüden önceki son çıkışı iyi gördü diyelim. Galatasaray'a yine döner, o mesele değil, bu kapı ona açılır ki çok daha güçlü bir şekilde dönmüş olur. 

Bizlerin bazı futbolculara karşı bakış açımızı değiştirmemiz gerekiyor. Emre Çolak takımın en az kazanan isimlerinden biriyken, en çok eleştirilen isimlerinden biri oldu. Hak ettiğini de düşünmezken..

3 yorum:

  1. Telles'te de böyle asist katkısı bakımından farklar olmuştu. Bu aralar Galatasaray'dan yurtdışına transfer olan kiralanan hiç bir oyuncu Galatasaray'daki performansından kötü bir sezon geçirmedi. Hep daha iyi daha formda sezonu bitirdiler. Kiradan dönenler oldu ama yine de o Avrupa formunun altında kaldılar. Bkz. Amrabat, Bruma. Şartlar gereği inanmamıştım ama daha fazlasını beklemiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü iyi futbolcular, çünkü burada hak ettiklerini alamadilar :)

      Sil
  2. Emre bizdeyken çoğu taraftara karşı hep savundum her ne olursa olsun savundum ama ben hep haksız bulundum.Sonra gitti yerine Josue geldi ve Josue performans olarak kötü olunca ve Emre de İspanya'da iyi oynayınca sürekli "Keşke Emre kalsaydı" tarzı yorumlar yaptılar.Ancak gitmesi iyi oldu kendi kariyeri açısından çok iyi oldu çünkü düzenli oynayacağı bi takıma gitti ve nitekim oynadı da.Umarım Avrupa'nın en üst düzeyinde bulunan takımlara da gider ve gururlanırız.Oysa Emre bizde kalsaydı yine ilk onbir oynayamazdı.Yalnızca kupa maçlarında oynar ve lig maçlarında sonradan girer,girmez veya ilk 18'e bile alınmazdı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir