20 Haziran 2017 Salı

Francesco Acerbi & Galatasaray, konuşulan isimler arasında en iyisi der miyiz


Bir stoper anketi açmıştım, Galatasaray'la alakalı gündemde olan isimlerle ilgili. Maliyet kıstası koymuştum, ısrarla altını çizerek. Abdennour o anketin en iyi ismiydi mesela ama maliyet noktasında imkansıza yakın bir transferdi. Haliyle en az oyu o aldı. Maicon ise en yüksek oyu aldı mesela, buna şaşırdım. O da maliyetli bir iş ama Acerbi bence çok daha kaliteli bir hareket olur. Aynı maliyeti onun için de konuşuruz ve kıyasladığımda Acerbi daha ön plana çıkar.

Maicon'da sevdiğim özellikler var. Liderlik özelliği, agresif olması, Melo gibi ateşleyici özelliğinin olması, tekniği ve havadan etkili olması gibi. Ama dengesiz, nerede ne yapacağını kestirmek zor. Bu durumda da Acerbi ile aynı maliyetleri konuştuğumuzda benim tercihim Acerbi yönünde olur. İtalyan stoper, her zaman bir adım önde.

Galatasaray'ın nasıl oynayacağını görmek lazım, 3'lüye dönülecek gibi bir görüntü olabilir. Bu durumda Acerbi çok daha önemli bir alternatif olur. Sol ayaklı bir stoper, 1.92'lik bir boyu var ve hava topları noktasında kıymetli. Kontrollü, soğukkanlı, belki çok hızlı değil ama nerede duracağını bilen bir oyuncu. Basit oynar, çok risk almaz ama kuvvetli bir stoper, kolay yıkılmaz.

Yükselen bir isim ayrıca, üzerine koyarak devam ediyor. Yaşı 29 olabilir ama hala gelişim sağlayan, İtalya Milli Takım'ına kadar yükselmiş bir isimden bahsediyoruz. Bu süreçte kanseri de atlatıp döndü, altını çizmek lazım. Sözleşmesinin bitmesine 1 sezon kaldı ama maliyetli bir transfer, 7-8 milyon avro gibi bir bonservisi gözden çıkarmak gerekecek. Kolay bırakmazlar, o da buraya kolay kolay bakmaz.

Stoper konusunda konuşulan isimlerin geneli doğru. Kiminin maliyeti var ama doğru profil üzerinde devam ediyoruz, bu güzel. 3'lüye dönülmesi durumunda 2 stoper hamlesi gerekir, 4'lü savunma devam edecekse Acerbi gibi bir hamle sonrasında tek stoperle de o iş çözülür. 3'lü savunmada etkisi daha büyük olur ama, o formasyonun ideal sol stoperi. Bir de sağ tarafa bu yönde bir adım atsak çok iyi bir hat oluşturmuş oluruz..

8 yorum:

  1. Acerbi bence de en iyisi ama İtalya içi taliplerini ekarte etmek zor ve oldukça maliyetli olacaktır. Ben baştan beri aynı şeyi yazıyorum. Önemli olan Semih + yabancı ya da Serdar + Yabancı ya da Ahmet + yabancı stoper tandemlerinin başarılı olacağına inanmıyorum. 2 yabancı stoper lazım kalite ortalama da olsa olur. Ortalama bir yabancı stoper Serdar-Semih-Ahmet 3 lusunden 1 tık kalitelidir.

    Diğer bir nokta Sabri ile yollar ayrılacaksa Cavanda'yı saymıyorum bile... Linnes agresif değil savunma ve hava hakimiyeti sıkıntılı. Bu nedenle yabancı sağ bek + Denayer alınmalı.
    2 yabancı stoper + denayer + sol bek + Vainqueur + N'Diaye (A.Castro) + Belhanda + Gomis + belki kanat forveti lazım... 8 yada 9 transfer yani...

    YanıtlaSil
  2. Yıllardır Ranoccia ile beraber bize gelmesini en çok istediğim stoper. 2 stoper le de oynasak 3 stoper ile de oynasak sırıtmaz. Popescu gibi oyun kurabılır mı bilmiyorum ama Popescu gibi savunmanın prensi olur. Sahada duruşu bile güven verir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ranocchia çok büyük düşüşte. Hull kovar gibi gönderdi onu. Ben de Mancini dönemi bekledim ama artık oluru kalmadı.

      Sil
    2. Burda çıkışa geçebilir. Bazı futbolcular bazı takımlar da çıkış yakalıyor biliyorsun. Ranoccia 3 lü oynarsak ve Acerbi olmazsa isterim. 4 lü savunma da dediğin sıkıntı olabilir.

      Sil
  3. Titi için ne dersin Burak bey... Tamam Andre Castro'yu önderdik mantıklı sebepler de var... Stoper konusunda ise başkanın açıklamalarından maddi açıdan rahat olunmadığı anlaşıldı. İkincisi Serdar Semih ve Ahmet (Koray ve Hakan Balta'yı saymıyorum artık) sıradan orta kaliteli bir yabancı stoperden kötü bana kalırsa... Mangala Chrices Abdennour Maicon Acerbi ya biz ilk tercihler değiliz ya tok satıcıyı oynuyorlar agustos sonunu bekleyecek durumda değiliz ya da bir şekilde alamıyor isek... Bonservis elinde Cardiff'ten Bruno Ecule Manga K.Paşalı sol stoper 1.88 lik (tam aradığımız özellikler) bonservis elindeki Titi ve Kievli Khacheradi (hiç sanmıyorum ki gelsin...) olabilir...

    TİTİ taraftar tepkisinden belki gelmez ama 6.3 verilen Chedjou'dan farklı özellikleri olsa da toplam kalitede bence aşağı bir adam değil Titi 1.88 sol ayaklı ayağı düzgün çabuk çevik hızlı değil ama kuvvetli Chedjou kadar sakar ve hataya meyilli de değil ve bence elimizdeki sakar ve sakat Serdar... sakatlık sonrası kısa boyuna rağmen ağırlaşan Semih ve 3. stoper olabilecek bence içlerinde en ümit veren Ahmet Çalık'tan daha iyi bir stoper... Her zaman yazdım G.Saray'a 1 değil 2 stoper lazım... Bir dünya para harcayıp Mangala + semih ya da Acerbi + Ahmet yapacağıma Titi + Denayer yada Titi + gelirse Chrices ya da Manga yapardım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Titi beğendiğim bir stoper aslında. Sol ayakli, hizli bir isim. İyi de tecrübesi var, alternatif noktasında düşünmek lazım. Sonuçta bonservis yok.

      Sil
  4. hafız büyük takım görmemiş stoperlerden uzak durmakta fayda var.

    YanıtlaSil
  5. bu ---> http://sportifcumleler.blogspot.com.tr/2017/06/marvelous-nakamba-galatasaray-tempo-ve.html yazıda da yazdım buradan da yazıyorum. Amacım trollemek falan değil, totem de yapmıyorum. Bu yönetim böyle adamları alamaz. O kabiliyet yok. N'oldu haftalardır şu gün açıklanacak bu gün açıklanacak denen Gomis ve Belhanda transferi 30 Haziran oldu, neymiş sözleşmeleri bitmemiş. Bütün muhabirler ağız birliği yaptı onu söylüyor şimdi. N'oldu önceden belli değil miydi bu? Hep oyalama, kandırma. Taraftarla dalga geçiyorlar resmen. Saygılar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir