8 Haziran 2017 Perşembe

Futbolunu eleştiriyoruz ama Galatasaray'da 250. maç, büyük istikrar


Konyaspor maçı itibariyle Selçuk İnan 250. , Muslera ise 200. kez Galatasaray forması giymiş oldular. Bu istikrarı konuşmak gerekiyor, çok büyük bir olay çünkü. Muslera'yı zaten konuşmama gerek yok, Galatasaray'ın olmazsa olmazı, belki de şu kadroda vazgeçilemeyecek tek isim. Galatasaray'dan ayrıldığı gün itibariyle de kıracağı herhangi bir rekoru sonraki yıllarda x bir yabancı ismin geçebileceğini sanmıyorum. Selçuk İnan'ı konuşmak gerek, son yıllarda hemen hemen herkesin çok eleştirdiği bir futbolcu ama vazgeçilemiyor. Çok daha iyi dönemlerini gördük tabii, bu bir yana ama Galatasaray'da forma giydiği her sezon 30 maçın altına düşmemiş bir futbolcu. Ben onunla ilgili uzun bir sakatlık durumu hatırlamam mesela, bu konuda çok istikrarlıdır. Sneijder'i fizik durumuyla alakalı çok eleştiririz ya da, aldığı kilolar yönünden. Selçuk İnan'ı aldığı kilolarla, fizik noktasında kendine kötü bakmasıyla yine hiç eleştirmedim. Futbolunu eleştiriyoruz o ayrı nokta ama geriye dönüp baktığımızda müthiş bir Galatasaray kariyeri bırakmış o da. Son derece istikrarlı ve başarılı. Futboluyla alakalı eleştirim sabit tabii, temposunu kaybettiği büyük bir gerçek, hem de bir süredir. Yeni sezonda nasıl bir düzen bizi bekler bilmiyorum ama Selçuk İnan / Sneijder aynı anda lüks görünmekte. Sneijder / Belhanda değişimini bu yüzden istiyorum, Selçuk İnan'ın da "regista" noktasında bir değişim yaşamasını beklerim. Defansif orta saha pozisyonunda ama yanında iki tane tempolu, dripling özelliği olan orta sahayla. Bu takımı geriden çok daha iyi yönlendirebilir, Tudor'un ona da yarayacağını düşünenlerdenim..

3 yorum:

  1. Selçuk İnan / Sneijder ikilisi Galatasaray için lüks olabilir gerçekten. O yüzden Selçuk'un bir an evvel gönderilmesi gerekiyor. 2 senedeir Galatasaray'a katkısının sıfır olduğunu düşünürsek yerine gelecek orta kalite bir orta saha bile fark yaratacaktır.

    YanıtlaSil
  2. şelçuk inan konusunda seninle aynı fikirdeyim. yanında tempolu iki oyunucu olduğunda daha verimli olacacaktır. tempolu dedik ama yetenekli de olmalılar tolga çiğerciden daha iyi iki oyuncu alınmalı ki selçuk geriden oyun kurabilsin hemen de pozisyon bilgisi ile arkalarını toplayabilsin

    YanıtlaSil
  3. selçuk fit olduğunda yani kas torbası olduğunda halen çok faydalı olur takıma.bide kafası rahat olması lazım.güçlü bir selçuk takımın çehresini değiştirir.

    bu arada güçlü derken göztepe eskişehir final maçında gördün mü gosso yu.nasıl kilo vermiş.adeta yeniden doğmuş gibi.çok iyi oynadı.

    bu arada göztepe eskişehir maçını izlerken bişey dikkatimi çekti.gosso ve segbefia.hocam bu oyuncular topla oynarken bir üst seviyede olduğunu nasıl belli ediyorlar.çok ilginç.öyle acayip şey yaptıklarından değil.bilinçli ve sakin oynuyorlar hafız.ve farkediyorsun klasman farkını.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir