3 Haziran 2017 Cumartesi

Galatasaray 2-1 Konyaspor, bekle bizi Avrupa Ligi ön elemeleri


Sinan Gümüş'e son haftalarda çok takıldım, özellikle menajerinin yapmış olduğu o açıklamaların ardından. Tehdit etti resmen ve akabinde Sinan Gümüş'ün 11'e yazılmasını haklı olarak eleştirdim. Zamanında çok savundum, şans vermeyen teknik direktörleri eleştirdim. Bu sezonu kötüydü ama, acı gerçek. Şans bulmadım diyemez, buldu ama değerlendiremedi. 

Olmadan oldum havası diyorum ben, bunun da nedeni bizdik. Oyundan çıkarken yaptığı atarlar, girdiği tripler gibi. Son olarak bugün attığı gollerden sonra yüzünün almış olduğu ifade. 4. olduğumuz için sevinmedim diyor ama inanmak isteyen inansın bu açıklamaya. Ben inanmadım. Gitmek istediği söyleniyor, iyi de bir bonservis bedeli var ki ayrılabilir, umarım gittiği yerde de çok iyi işler başarır. O yeteneği kesinlikle var.

Son haftalarda formu yükseliyor, takımı gol noktasında taşıyan isim. Gol özelliği zaten onun en büyük silahı değil mi, bunu tekrar hatırladı. Kanat mı forvet mi oynamalı tartışmaları başka bir konu ama gol özelliği aşırı yüksek ve Podolski'nin yapamadığını Sinan Gümüş yaptı. Rakip ceza sahasında gol anında daha çok bulunarak. Son haftalarda oynadığımız takımların seviyesi tartışılıyor ama buna katılmıyorum, 4'de 4'de Sinan Gümüş'ün payı var. Konyaspor'a attığı 2. gol mesela, usta işi forvet bitirişi.

Maçla alakalı konuşulacak çok bir şey yok. Bitti işte, 4. tamamladık ve Avrupa Ligi'nde çılgınlar gibi ön eleme oynayacağız. Seviniyorum aslında, sezonu erken açmanın yaratacağı tüm handikapları bilerek. Ligin 2. yarısında oluşabilecek fiziksel düşüş, olası sakatlık tehlikeleri gibi durumları çok iyi biliyorum ama 2 senedir bu takımın çalışmamasından dem vuruyoruz. Haziran ayında koşmaya başlayan futbolcular görmek istiyorum, daha az tatil yapan, çalışmak zorunda kalan. Hak ettik yani bunu, bence iyi bile olacak. Belki diyorum, bir ihtimal transferleri de erken bitirmek zorunda kalabilirler. Normali bu aslında ama nasıl yönetildiğimizi düşününce..

Bu maçın diğer önemi de vedalardan kaynaklı. Kesin olan iki veda Podolski ve Chedjou ama bugün izlediğimiz ya da izlemediğimiz birçok futbolcuyla yolların ayrılacağını düşünüyorum. Chedjou'ya da plaket verilmesini isterdim aslında, iyi ya da kötü 4 sezonu geride bıraktı ve o 4 sezon içinde gelen başarılarda da payı var. Podolski'yi zaten yazmıyorum, Galatasaray'dan Podolski geçti diyeceğiz ve bu çılgını çok izleyeceğim. İletişim noktasında öyle güzel şeyler yaptı ki umarım ders alması gerekenler bu dersleri çıkarmıştır. Daha iyi bir dönemde Galatasaray formasını giymesini isterdim, tek burukluğum bu.

Sneijder'in 2. yarıya neden çıkmadığını bilmiyorum, ilk yarıda müthiş bir enerjisi vardı ki son haftalarda çok toparladı ama maalesef sezon bitti. Hafta içi Milli Takım'la maç oynamasına rağmen Fas'tan buraya geldi, bu maça çıkmak adına. 45'de neden çıktığını bilmiyorum. Bir artı da Linnes'e açalım, o da son haftaların formda ismi. Galatasaray performanslarına baktığımızda sağ bek görüntüsünden ziyade sol bekte çok daha iyi ve şu son haftaları da çok iyi bitirdi. Sinan Gümüş'e attırdığı gol ustalık işiydi, yeni sezonda mutlaka takımda olması gereken isimlerden. İyi bir sistem içerisinde çok daha önemli işler yapacağını düşünüyorum..

2 yorum:

  1. Sinan gumus yanilmiyorsam ilk macina turkiye kupasi macinda cikti ve gol de atip aglamisti.Şimdi ise gol atıyor ama suratından küfür ettigi cok belli.Nereden nereye gelmiş.Bu profilin hemen yanına Linnes profilini koyup karsilastiralim.Aradaki fark neden geriden gittigimizi aciklamaz mi? Emrah Bayraktar ders notlarını hazirlarken bunlari es gecmemeli...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir