23 Haziran 2017 Cuma

Galatasaray'ın özkaynağı #4; Abdussamed Karnuçu


U17 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ön plana çıkan isimlerinden biri de Abdussamed Karnuçu'ydu ve Tudor'un da onun özelinde planları olduğu konuşuluyor. Potansiyeli için ne düşünüyorsun?

Gökay Akpınar: Abdussamed 2000 jenerasyonu kadrosuna 2012 yılı Türkiye Şampiyonası’nda Sivas Demirspor forması giyerken beğenilip katılmış bir oyuncu. Transferi sonrası gerek Galatasaray da gerekse de Milli takım forması altında değişilmez isimlerden biri oldu diyebiliriz. U17 Avrupa Şampiyonası Finalleri ve elemelerinde bir çok kişi tarafından stoper olarak izlenip tanınsa da asıl pozisyonu ön libero. Özellikle Galatasaray da stoper olarak fazla sayıda maç oynamadı ama görev verildiğinde neler yapabildiği ve ya nasıl uyum sağladığı fazlasıyla görüldü. Ne kadar saha içinde defansif bir rolü olsa da hücum yönünde de sorumluluk almaktan kaçmayan teknik kapasitesi yüksek bir oyuncudur. Bu onun ne kadar taktiksek disiplinline sahip, çok yönlü bir oyuncu olduğunun önemli bir göstergesi. Doğru bir kariyer planlaması ile üst seviyede de hem kendine hem de bulunduğu kulübe değer katacak potansiyelde bir isim benim için.

Abdussamed Karnuçu'yu anlatman gerekirse hangi özellikleriyle daha fazla ön plana çıkar, geliştirmesi gereken tarafları neler ve Galatasaray'daki geleceğini nasıl görüyorsun?

Gökay Akpınar: Pozisyonun gereksinimleri düşünüldüğünde pozisyon alma ve top çalma yeteneği, sezgileri,kesiciliği üst düzey. Bahsettiğim gibi oyunun iki yönünü de oynayabilen, baskı altında sorumluluk almaktan çekinmeyen, özgüvenli, top alış ve dönüş, top sürme gibi teknik özellikleri iyi bir oyuncu. Hücum yönünde verdiği katkı yadsınamaz fakat karar verme aşamasında kendini geliştirmesi gerektiğini söyleyebiliriz.

Fiziken baktığımızda üst seviye için güçlenmesi şart tabi ki ama yaş grubunun üstünde bir yapıya sahip, dayanıklı, koordinasyonu iyi, esnek, çevik hızlı bir isim. Mücadele gücü yüksek olsa da sertliğinin A takım seviyesi düşünüldüğünde artması gerekli. Hava toplarında boyu, atletik yapısı ile fark yaratıyor diyebiliriz ama özellikle hücum duran toplarda bir nebze daha aktif olabilir. Defansif anlamda çok çalışkan ve saydığımız gibi birçok özelliğe sahip ama üst seviyede tecrübesi arttıkça enerjisini de daha efektif şekilde kullanmayı öğrenencektir.

Defansif orta saha ama stoper özelliği de bulunuyor. Tarz anlamında nasıl bir futbolcu ve yaratacağı etki ne ölçüde olabilir? Ayrıca Galatasaray rotasyonunda şu aşamada bir şansı olabilir mi?

Gökay Akpınar: Defansif özellikleri, fizik yapısı olarak baktığımızda en yakın örnek Mehmet Topal’a benzetebiliriz. Daha önce de söylediğimiz gibi kendi pozisyonundaki rakiplerine göre en büyük farklarından biri ofansif isteği ve becerileri. Güç konusunda sıkıntı altyapıdan gelen her oyuncu için en büyük eksiklerden biridir ama ben sahip olduğu yeteneklere fazlasıyla güveniyorum. Belki isim olarak çok daha öne çıkan yaşıtları olsa da forma şansı açısından benim daha önde gördüğüm isimlerden biri Abdussamed. A takım kadrosuna baktığımızda o bölgede oyuncu alternatifinin fazla olmadığını görüyoruz. Enerjisi, defansif meziyetleri ile ilk planda çok iyi bir alternatif olabileceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir