20 Haziran 2017 Salı

Juraj Kucka & Galatasaray, bu yazıda sıklıkla dile getirdiğim detay "tempo"


Atladığımız bir nokta var. Stoperi, forveti, bekleri konuşuyoruz ama bu takımın esas sorunu orta saha, asıl değişimin gerçekleşmesi gereken pozisyon. Nigel De Jong'a gitti gözüyle bakıyorum, Selçuk İnan ve Tolga Ciğerci kalıyor geriye. İkisi de eleştirilen isimler ki sezonu en erken açan takımız, çok fazla maç oynayacağız. Tudor ise tempo istiyor ama bu orta saha hattıyla o tempoyu yakalamak imkansız.

Tolga Ciğerci o tempoya cevap verir, iyi bir hazırlık döneminin ardından Tudor'un kalelerinden biri olacağını düşünüyorum. Ama ona güvenerek başlayamazsınız, sakatlık durumu malum. Selçuk İnan için de hazırlık dönemi iyi gelebilir ama yaş itibariyle temposu düştü, belki daha farklı bir rolle toparlayabilir. Ama yetersiz bir hat bu, daha iyisi olmalı. Tempo altı çizilmesi gereken detay, bu yüzden Galatasaray orta sahasının transfere ihtiyacı var.

Bu sayı da en az 2, hatta bana sorarsanız 3. Imbula zor bir hedef ama doğru profil, 6 veya 8 olarak kullanabileceğiniz, oyunun iki yönünü oynayacak, tempolu bir isim. Kucka adı geçiyor, onun da çok doğru bir profil olduğunu söyleyelim. Trabzonspor'la adı daha çok anılıyor ama Galatasaray'ın da teklif yaptığı yazılıyor. Umarım biz alırız, özelliği itibariyle bu ülkede net fark yaratabilecek isimlerden biri.

Kucka da aynı, 6 veya 8 kullanabileceğiniz bir futbolcu. Oyunun iki yönünü oynar, çok tempoludur ve güçlü bir oyuncu. 30 yaşında ve çok büyük tecrübe, takım içinde lider isimlerden. İstikrarının da altını çizelim, geçtiğimiz sezon Milan'la 33 maça çıktı. Milan'dan ayrılacak çünkü orada bir değişim var, yoksa hala o ayarın futbolcusu olduğunu düşünüyorum. Imbula'yla birlikte Kucka'nın transfer olduğunu düşünsenize, bu Galatasaray adına büyük bir devrim demektir.

Tempo sorunundan, orta sahanın agresif olmamasından söz eder dururuz. Bunu sağlamış olurduk işte, Kucka'nın yaratacağı fark büyük. Top kapar, sertlik yaratır, tempo kazandırır ve tekniği de yeterli ölçüdedir. Selçuk İnan mı Kucka mı sorusunu sormaya gerek yok, böyle kıyaslamaları sevmiyorum. Ben ihtiyacı yazıyorum, o da bu yazıda sıklıkla dile getirdiğim gibi tempo. Orta saha konuşabiliyor olmak güzel, daha sık gündeme gelmeli..

2 yorum:

  1. İtalya içi rakipleri ekarte ederiz (Bologna-Montreal grubu hariç) ama sıkıntı EPL kuluplerinin gündemine alması yabancı basında EPL'den 2-3 talibi görünüyor uçuk rakamlar dönüyor çok inandırıcı gelmese de... Kısacası Trabzon'u ekarte edip 3-4m euroya bitirme şansı kalmadı gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazıyı yazdığımda durum başkaydı ama bugün 7 milyondan açıyorlar kapıyı Kucka adına.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir