12 Haziran 2017 Pazartesi

Milli Formanın kutsal olduğu günleri yeniden hatırlamak dileğiyle


Basın toplantısında değilim, netice olarak hepimizin bildiğin konuların üzerinden bir de Fatih Terim geçti. Bilinen konular, basın toplantısında aydınlanmayı beklemiyordum zaten. Sorulan soruları cevapladı hoca, mesajın nereye gittiği de açıktı ama herkes isim beklediği için farklı bir beklenti içindeydi. Şöyle diyeyim, kimse isim sormadı ki. Belli çünkü isimler, bir daha vurgulamamak üstü kapalı cevap vermek mi oluyor.

Hoca diyor ki "takımın içini dışarıdan karıştırmak isteyenler var, bazı isimleri yönlendiren". O isimler de herkesin malumu, Rıdvan Dilmen'in Arda Turan'ın Milli Takım'ı bırakma kararı sonrası söyledikleri zaten bu işi sağlıyor. Arda Turan'ın aklına giren ve Milli Takım'ı bırakmasını söyleyenler de bekli onlar. Hoca da Arda Turan da açıkladı zaten, spontane gelişen bir durum yok, zaten alınmış bir karardı o.

Arda Turan'ın Milli Takım'ı bırakması sonrası bir yorum yapmıştım, "hayırlısı olsun, umarım Galatasaray'a dönmez" diye. Deme nedenimi ise yine kendisi açıkladı, zarar veriyorum diyor, sürekli saha dışı olaylarla gündeme gelerek. Kendini saha dışı olaylarla gündeme getiren de kendisi maalesef. Galatasaray'da da bu olur, sürekli saha dışını konuşuruz, ben bunu istemem. Futbolculuğuna asla lafım yok ama Arda Turan gibi bir isim sürekli saha dışı konularla gündeme geliyorsa burada suç bizlerin değil.

Yalnız şu var, Arda Turan'la birlikte Milli Takım'ı bırakma kararı alan hangi futbolcularsa onların da bu formayı bırakması gerekiyor. Milli forma kutsaldır ve kimse bu formadan büyük değil. Barcelona veya x dev kulüpte oynamak bu durumu değiştirmez, dünya kimsenin etrafında dönmüyor. Gerekirse başarısız olalım ama bu forma uğruna mücadele edecek, canını dişine takacak isimlerle başarısız olalım. Bugün 2018 Dünya Kupası için ipler elimizde, grup liderliğini hedef diyoruz ama saha içini konuşmak ne mümkün.

Fatih Terim rahat hareket edemiyor, orası kesin. Elemeler öncesinde kadroya almadığı isimlerle alakalı aldığı kararın doğru olduğunu söylüyordum. O isimleri yeniden kadroya alması ise bir o kadar büyük yanlış. Bizim tanıdığımız Fatih Terim hareketi değil bu çünkü, bunu dile de getirdi. Üzüldüğüm taraf şu, rahat hareket edememesine rağmen önüne bakmaya çalışması, ısrar etmesi. İnanmıyor, güvenmiyor belli ki ama bu futbolcularla devam etmek etmek durumunda gördü kendisini. Sonuç ortada, bu saatten sonra yine aynı şeyler olacaksa konuşmanın alemi yok maalesef.

Umarım Milli formanın kutsal olduğunu hatırladığımız günlere döneriz. Başarırız ya da başaramayız ama bu formayı hak eden isimler giyer. İyi bir genç jenerasyon yakaladık diyoruz, gelecek adına umutla baktığımız birçok isim var. İlk defa bir şampiyonaya gitmemiş olmayız, bu çocuklarla yeni bir temel kuralım. Bunu da en iyi Fatih Terim yapar, zamanında yaptığı gibi. Milli Takım'la alakalı saha içini konuşmak istiyorum, saha dışı bu tarz şımarıklıklardan uzaklarda..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir