11 Haziran 2017 Pazar

SC nostalji #79; Batista


Geçenlerde de paylaştım fotoğrafını ve altına gelen yorumlardan biri "dönemin Kante'si" olmuştu. Kante ayrı bir boyut açtı, Leicester City ve Chelsea performansıyla. Orta sahada farklı bir canavar o, tanımlamaya gerek yok.

Batista'nın tarzı da benzerdi aslında ona, o dönem çok tanımlayamıyorduk tabii. Gaziantepspor'da tanıdık onu, etkili bir defansif orta sahaydı. Temposu çok yüksekti, mücadeleden kaçmazdı, maç biter ama o hala koşmaya devam ederdi. Galatasaray'a transferi de beni çok sevindirmişti, kendisi özelinde büyük beklentilerim vardı.

2001 - 2002 sezonu Ocak ayıydı. Bir Lucescu transferidir ama Fatih Terim döneminde de çok isteyip, alamadığımız bir isimdi. Gaziantepspor'un ülkemize kazandırdığı önemli yabancılar var, Batista da onlardan biri işte. Genelde Fenerbahçe kapardı o isimleri ama Batista'yı transfer etmemiz beni çok mutlu etmişti.

Batista ve Murat Sözkesen o Ocak ayında gelen isimler. Murat Sözkesen'i şanssız sakatlığa kurban verdik ama Batista o sezon kazanılan şampiyonlukta önemli parçalardan biri olmuştu. Şampiyonlar Ligi'nde statü gereği oynatamadık ama. Ertesi sezon Fatih Terim göreve geldiğinde kadroda çok büyük değişimler yaşandı, birçok isim gitti ama yola Batista ile devam etti.

Fatih Terim dönemi hayal kırıklığı ama, Lucescu döneminde gösterdiği performansı gösterebildi diyemem. Fatih Terim'le 2 sezon geçirdi, 2003 - 2004 sezonu daha çok onu gönderip yabancı kontenjanını açmaya çalıştığımız ama bir türlü başarılı olamadığımız sezon.

Bir detay var ama, Lucescu Shakhtar'ın başına geçtiğinde Batista'yı Galatasaray'dan 3 milyon avro gibi bir rakama transfer etti. Gaziantepspor'a ödediğimiz bonservisten yukarıda olan bir rakam bu, Galatasaray kariyeri hayal kırıklığıyla geçti dememize rağmen. Lucescu Galatasaray'da devam etse belki de Batista'nın kariyeri daha farklı şekillenirdi, bilinmez.

Shakhtar'da da fazla tutunamadı ama, sonra Konyaspor'a geçti ve burada geçirdiği uzun bir dönem var. Türk vatandaşı da oldu hatta. Konyaspor'dan sonra ise Kasımpaşa'ya geçti ve futbolu burada bırakmış oldu. İyi bir Türkiye kariyeri var, Galatasaray'da daha iyisini bekledim ama olmadı, Gaziantepspor günlerini ise asla unutmayacağım..

9 yorum:

  1. Admin birşey soracağım, rikerink gitti fb den önde bjk ibb üç beş puan gerideydik. Tudor geLdi neredeyse ufak hataLar Trabzonu UEFA götürecek biz 5. Olacaktık. Tudor istikrar diyorsun ama dursunLa oLmadığını miLyon kez gördük. FB kocamanLa BJK güneşle ts yanaL ibb avcı biz ise Tudor.. bizim 4 2 3 1 dediğimiz sistemi biLe uyguLayamıyoz şayet bi sistem takımı oLmuş oLsak kimse işleyişte sırıkmaz. O yüzden bireysel bir topluluğuz. Tudorunda bu topluluğu takım yapabileceğini sanmıyorum. Yazılarını yorumlarını beğeniyorum tşkler

    YanıtlaSil
  2. O meşhur yorum bana ait instagram`da :) Sende iyi bilirsin ki bir oyuncuyu performans olarak yükselten etkenlerden biri de beraber oynadığı oyuncular ve takım takım oyunudur. Kante için bunlar şuan en üst seviyede. Tabi ki kendisi müthiş yetenekli ve enerji dolu bir oyuncu. Batista o kadar teknik olmasa da o zaman ki kadro yapısında Lucescu zamanın da baya iş yapmıştı. Fatih hoca zamanın da ise istikrarlı bir dönem olmadı. Kendisin tekniğini ne kadar beğenmesem de zaman zaman top`la dikine çıkışları ve bu şekilde attığı sürpriz goller olmuştur. Bitmek bilmeyen enerjisi ile ben o dönem için faydalı olduğunu her zaman düşünmüşümdür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş yorumdu ya, isim aklımda kalmadığı için ekleyemedim, kusura bakma :)

      Sil
    2. Teşekkür ederim :) İnstagram`da farklı bir kullanıcı adı kullandığım için olabilir çok önemli değil :)

      Sil
  3. Batista benim de çok sevindiğim hatta başarılı da bulduğum bir oyuncuydu. Demek ki yalnız değilim :) şimdi orta sahaya aradığımız sertlik ve dinamiklikte bir adam. Bir Saidou bir Batista. Koy süpürsün.

    YanıtlaSil
  4. Antep'teki Batista bambaşkaydı sadece savunma değil hücum gucu de etkileyiciydi hızlı kıvrak yılan gibi bir oyuncuydu hatta Terim'in Milan'ı 5m$ teklif etmişti. O dönem şöyle bir olay oldu Antep sezon sonu Batista'yı satmadı hiçbir kulübe. Sonra Batista 2 ay ortadan kayboldu. Sezon başı hazırlık kampına katılmadı. Meşhur Antep-Alaves maçlarında da forma giymedi sanırım nette araştırma yapmadım hafızam yanılabilir. Velhasıl Batista transfer söylentileri Anteple transfer konusunda anlaşamaması nedeniyle ciddi bir süre futboldan uzak kaldı. Döndüğünde bu nedenle aynı Batista ile karşılaşmadık ritmi bozulmuştu. Antep'te anladı eski batista olmadığını ve 5m dolara satmadıkları Batista'yı devre arasında 2.5 civarına bize sattılar. Luce ile eski günlerine döner diyenlerdenim ama dönemedi faydalı oldu ama Antepteki Batista bambaşkaydı. Benzer durum Cruziero'daki Maldonado ile Santos'taki ara vermiş Maldonado ve devamı F.Bahçe'deki Maldonado da görüldü yine Mustafa Şahintürk vardı o da öyle sakatlık harici bir nedenle ani düşüş yaşayan oyunculardan biriydi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer yanılmıyorsam bir de bacağının kırılma durumu vardı Batista'nın.

      Sil
  5. Aklıma Uğur Uçar gelir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir