9 Haziran 2017 Cuma

Tudor'un Belhanda isteği biraz da bu yüzden


Mancini'den kaynaklı Sneijder / Zenit haberleri çıktı ama Zenit bu konuyu yalanladı. Böyle bir transferi istemeleri sürpriz olmazdı aslında, Mancini'nin Melo'yu Inter'e götürmesi gibi. Bu haberleri okuyunca "Mancini Hocam" dedim ama yalanlanmasına üzüldüm. Sneijder'le alakalı ABD ilgisi var,, Galatasaray'dan ayrılığı sürpriz olmayacaktır, bunu da ekleyelim.

Büyük kazanıyor ama sözleşmesinde son sezona giriyor. Sezon bittiğinde yaşı 33 olacak, futbol anlamında geriye giden bir isim ki bu tabloda yeni sözleşmeyi Galatasaray vermez. Transfer olması önemli bir seçenek, daha uzun vadeli bir kontrat almak adına. Transferi bu yüzden sürpriz olmaz, Sneijder'in de bunu isteyeceğini düşünüyorum.

Ayrılmasını istiyorum ayrıca, maaş bütçesi önemli ölçüde düşecek. Belhanda gündemde, bir anda o pozisyon 5 yaş daha gençleşecek. Sneijder çok büyük isim ama Tudor'un varlığında ne olacağını, nereye varacağını bilmediğimiz bir süreç var. Son haftalarda iyi çalıştığı için bir toparlanma süreci oldu ama bundan sonra olacakları bilemiyorum.

Sneijder'in varlığı ayrıca 4-2-3-1'den vazgeçememek demek. Tudor'un röportajı vardı, 2 senedir bir başarısızlık var ve kurulan sistemin merkezinde de Sneijder'in olduğunu söyledi. Haklı, 2 senedir başarısız bir oyun izliyoruz ve 4-2-3-1 dışında bir şey konuşmadık. Sneijder'in de bu süreçte kendine iyi bakmadığını eklersek şu tablodan doğal ne var.

Tudor, taktiksel esneklik istiyor ve bunu yapacağını da belirtti. 4-2-3-1'e dönmesi geçici bir süreç, eleştirmiştim o düzene geri döndüğü için ama yaz dönemini bekleyelim derim. 3'lü savunma var gibi kafasında ve daha tempo, hareketlilik arayacak. Belhanda isteği bu yüzden, hücum noktasında joker gibi kullanacağı isim. Hem forvetin arkası, hem kanatlarda. Dripling özelliği olan bir isim, Sneijder ise daha statik.

Sneijder'i sevmediğim ve beğenmediğim anlamına asla gelmez bu, kendisine saygım sonsuz ve Galatasaray'a kattığı büyük değerler oldu. Daha değişim adına ihtimal varsa değerlendirmek gerek, bugün hemen hemen herkesin de görüşü bu yönde. Sneijder'in transfer sürecini merakla bekliyor ve bu ayrılığın gerçekleşmesini istiyorum..

13 yorum:

  1. Kesinlikle katılıyorum keşke Ben Arfa gelse Belhanda'dan kalite olarak daha iyi ama imkansız.Belhanda'nın hala piyasası var.Zarar etmeyizde.Ayrıca gelip burda o beklenen patlamayıda yapabilir.Talisca örneğini verebiliriz misal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyeti yüksek, zorlar o iş. Ben Arfa'yı da joker gibi kullanabilirdik, özellikle sağ kanat adına. Mutlaka çok daha büyük hamle olurdu ama zor.

      Sil
  2. Sneijder'in büyük katkıları oldu ama artık değişim şart. Bu hem Sneijder hem de Galatasaray için iyi olacaktır. Gittiği yerde kendisi için de son ama yeni bir başlangıç daha faydalı olacaktır. Burada yıprandı, bu yaştan ve yaşanan bunca sıkıntıdan sonra kendisini bulması burada kolay değil. Tudor'un kafasında ne var bilmiyorum ama Sneijder'den daha hareketli bir oyuncu şart. Ama bu isim Belhanda mı emin değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum, degisim iki taraf icinde iyi olacaktir. Sneijder'in gonlumuzde ki yeri hep ayni kalacak. Belhanda konusunda bende emin degilim.

      Sil
    2. Umarım hayırlısı olur. :)

      Sil
  3. Gercekten tam anlamiyla son 2 yıldır yasanan sorunlari cok guzel ozetlemissin. Boyle guzel tespitleri okumak keyif veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim değil Tudor'un tespiti bu :)

      Sil
    2. Tudor tespit konusun da başarılı bakalım istediklerini yapabilecek mi? Sanki kafasın da zamanın da Juventus ta oynadıklar 3-4-2-1 var gibi geliyor. Herkez Tolga yı yedek yazmış ama ben Tolga kesin 11 de olur diyorum. Forvet arkasın da ise Zidane Del Piero ikilisi gibi bir ikili aradığını düşünüyorum. Sanki kafasın da hep ozamanlarda ki Juventus gibi oynamak var.

      Sil
  4. Sneijder konusunda benzer şeyleri eski başlıklar altında da yazmıştım Sneijder ile birlikte N'Diaye ile birlikte gündeme getirmemiz gerekir dediğim Andre Castro'yu kaleme almanıza sevindim. Bu adam 6-8-10 oynuyor hareketli Josue de birden çok pozisyonda oynuyordu kıvraktı fakat Andre Castro Joseu'den farklı olarak savunma agresiflik anlamında da iyi.
    Sizden ricam gündeme pek gelmeyen bir tehlike var... G.Saray'da ilk 11 'e kafadan kimi yazarsınız en kaliteli tartışılmayacak oyuncumuz kim? tabiki Muslera... ve sözleşmesi seneye bitiyor... işin kötü tarafı Ünal Aysal'ın 2 sene önce yaptığı abuk sabuk ücretlere kontrat uzatma dalgası esnasında (Muslera'nın sözleşmesi 2017-2018 3.750 garanti + maç başı 20 bin euro) o kadar astronomik ücret verildi ki sözleşmesinin son senesindeki oyuncuya zam yapıp uzatmak imkanı bırakmadı. Zaten 3.750 garanti alıyor sonuç itibariyle biz Manu Chelsea Barca vs değiliz. Sözleşme uzatmasan +10m değerindeki oyuncuyu bedavaya mı kaptıracaksın... indirim !! yapıp uzatmasını da bekleyemezsin ya oyuncudan... Ünal Aysal'ın bizi nasıl zor duruma soktuğunun bir örneği daha... Şimdi Muslera 3.750 yerine 2.500 almış olsaydı belki 2.900 teklif edip uzatırdın... Ama maaş bütçesini azaltmaya çalışırken G.Saray'ın çapı mali durumu belliyken ne kadar kaliteli olursa olsun Muslera'ya 4m veya üstü garanti ücret vermeden uzatamayacak duruma düşecek GERÇEKTEN YAZIK... Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık...

    YanıtlaSil
  5. Başkan dün açıklama yaptı mali yapımıza uygun oyuncular alacağız diye... sezonu erken açsak da mejanerlerin kucağına oturmaya gerek yok kulupleri tarafından düşünülmeyen Chriches Denayer Mangala Belhanda Gomis vb oyuncular için agustos sonu 5 e razı olacak adamlar şidi kapağı 10 dan açıyor misal olarak...

    İkincisi hadi Sneijder gitmedi geçtim 4-2-3-1 bağımlılığını... Mali açıdan ne olacak bakalım... Sneijder 1 yıl için 5m euro alacak ve sene sonu ayrılacak önümüzdeki yaz yine BONSERVİS ödeyip Belhanda Riyad Budebuz gibi adamlardan alıcaz. Yani 1 yıllık Sneijder'in fırsat maliyeti:Sneider'in 1 yıllık ücreti(5m euro) + satsak alacağımız bonservis - gelecek oyuncunun alacağı yıllık ücreti :yaklaşık 6m-7m euro... böyle bir lüks yok

    YanıtlaSil
  6. tudor hakkında kafamda soru işaretleri oluştu açıkcası.özellikle bruma ve sneijder vakıası yüzünden.bir hafta kadroya almayıp sonraki hafta ilk 11 başlatması enteresan.biraz fevri takılıyor gibi.milliyet gazetesindeki röportajda ise ilerleyen haftalarda politik teknik adamlık yaptım diyor.yani sanırım yönetim idare et dedi tudora sezon sonuna kadar o da idare etti.

    tudorun ilk geldiğinde sorunlara karşı çözüm yollarını çok basit ve yavan buldum açıkcası.kolay şekilde kadro dışı bırakıyor.sanki küçük takım teknik adamı gibi hareket ediyor.muhtemelen kuracağı takım çok koşan çok mücadele eden ama üretemeyen bir takım olacak.yani hamza nın rikerink in kolay ve çok pozisyon bulan ama çokta pozisyon veren takımlarını özleyebiliriz :) ama genede ilk hazırlık maçlarına kadar görmek lazım takımı.

    YanıtlaSil
  7. Burak bey Galatasaray'ın efsaneleri kimdir sizce? Prekazi Simoviç Cüneyt Stumpf Hakan Ergün Hasan Ümit Davala Hagi Popescu Taffarel mıdır? Sneijder Xavier F.De Boer Concecaio mudur?

    Benim için Sasa İliç bile (ki çok severdim adamımdı) Sneijder'in önündedir öznel bir yargı ama...

    Galatasaray'ın sıkıntısı da burda zaten takım olamama sorununun kaynağı... para için gelen sisteme takıma uyum sağlamayan ya da fiziksel olarak düşmüş adı kalmış yıldızları (Didier Six - Dündar Siz vs.) Sasa İliç Thorsten Gutschow Perez Capone gibi değerli takım oyuncularına yeğlersek daha çok ostersunds görürüz.

    G.Saray'ın geleceği pahalı yıldızlarda değil. Riva parası 2-3 sezona biter. Eskiye döneriz 3m bonservis ödeyemeyen ama yüksek maaş veren onu da düzgün ödeyemeyen basit hatalar yapan bir kulup olarak devam ederiz yapı bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çok farklı ve uzun bir konu :) Efsane kıyası anlamsız mesela, şu an bir değişim var, gerçekleşmesi gereken. Maliyetler tartışılıyor ama gelen isimlerin kaliteli olduğunu düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir