7 Haziran 2017 Çarşamba

Tudor'un sezonu hayal kırıklığı ama onunla yeni sezona başlamak doğru


Yine sık yazdığım konulardan biri ama kısaca üzerinden geçelim. Madem geçen sezon üzerine bazı yazılar yazıyoruz, Tudor'a özel bir başlık açmak gerekiyor. Yeni sezonda kendisiyle devam edeceğiz çünkü ve Milliyet gazetesinde verdiği röportajda değişimden bahsetmiş. Kendi takımını ne ölçüde kurabileceğini göreceğiz.

Tudor beni heyecanlandıran bir teknik adamdı. Karabükspor dönemini iyi geçiriyordu ki en önemlisi yeni ve genç bir isim. İdman temposu yüksek, taktik esnekliği olan, kafayı futbola yoruyor. Futbolculuk cv'sini zaten yazmama gerek yok ki futbolu da teknik direktörlük hayali adına genç bir yaşta bırakmıştı. Çok tartışıldı, bu iş sezon sonu mu yoksa hemen mi olmalı gibisinden ama Tudor'un Galatasaray'a gelmesi beni heyecanlandırmıştı.

Yeni bir heyecan gerekiyordu çünkü, bana sorsanız en sıkıldığım olayın 4-2-3-1 olduğunu söylerim mesela. Çakıldık bu sisteme, nefes alamıyoruz. Riekerink'le de daha iyisi olmayacaktı ayrıca, sezon sonuna kadar devam etmesi durumunda bana sorarsanız en iyi ihtimalle 3. olacaktı, fazlası yoktu. Pas ve topa sahip olma üzerine kurulu, bireysel silahlarıyla ayakta kalmaya çalışan ama mücadele gücü düşük, temposu eksik, coşkusu olmayan, savunamayan bir Galatasaray izliyorduk.

Karabükspor'la olan konuyla alakalı acaba yeni sezonda mı olmalıydı gibi sorular doğdu ama ben o konuya çok takılmadım, bir fesih maddesi vardı çünkü. Hukuksuz bir iş yok, o fesih maddesini koyduran teknik adam da zaten "ben kalıcı değilim" demek istiyordur. Kalabilirdi ayrı konu ama Galatasaray'a gelmeyi tercih etti, saygı duymak lazım. Sezonun o dönemde gelmesini istememin nedeni de takımı daha iyi tanıması, yeni sezonu o günden kurgulamasıydı. Şampiyonlukta değildim, ben değişimi istiyordum.

Böyle de oldu aslında, taktik esnekliği ilk etapta gördük. 3'lüye dönmesi başarılı bir işti ama elinde kendisine uygun, doğru bir malzeme yoktu. Tabii bu mazeret değil, Tudor bunu bilerek geldi ama eminim ki takımın idman temposunun bu kadar zayıf olduğunu tahmin etmiyordur. Hayal kırıklığım şundan dolayı, değişimden geri adım atması hızlı oldu, eski düzene dönmesi. Bu durumda Tudor'dan geriye ne kaldı peki, Riekerink'in oyununu oynayacaksa.

Sezonu da 4-2-3-1'le bitirdik, Riekerink'in oyunuyla. Final maçlarını kazanamadık, bu da diğer ayrıntı. Beşiktaş maçında doğru kurgu vardı ama Başakşehir maçının izahı yok, Fenerbahçe maçında da şanssız kaybettik ama her şey doğruydu diyemem. Şampiyonlar Ligi ihtimaldi ama Avrupa Ligi hakkını neredeyse zor aldık. Tudor adına başarılı bir sezon geride kaldı diyemem ama yeni sezonda onunla devam etmek doğru karar. Teknik direktör arayacak vakit yok, istikrar gerekiyor.

Futbolcu ilişkileri noktasında da sınıfta kalan bir Tudor vardı. Adaletli başlamıştı oysa, hak eden oynuyordu ama bundan da çok çabuk geri adım attı. Sneijder'in son haftalarda toparladığını gördük mesela, kilo verdiğinde oyunu nasıl da ileriye gitti. Çalıştı çünkü, kendine iyi baktı ve mutlaka Tudor'un payı var ama Sneijder'i kestiği dönem doğru olsa da oynattığı dönem hatalıydı. Bruma konusu ya da, hiç mantık bulamadım, ne oldu ne bitti. Kasımpaşa maçı sonundaki isyan ve herhangi bir yaptırım olmaması, bunlar hep hataydı. Umarım sezon sonunda bu değişimi gerçekleştirebilir ve kendi takımını kurar..

10 yorum:

  1. Tudor çalışkan, disiplinli, taktiğe kafa yoran ve egoları olan bir teknik adam. Buna karşılık cvsi Galatasaray'ın yanından geçmez, saha içi müdahaleleri ise rezalet. Oyunu okuyabilme becerisi ciddi bir sorun olacak. Oyuncularla diyaloğu tam facia. Adaletli yönetimi ise yönetim tarafından kafa kola alındı kanaatindeyim yoksa Sinan GÜMÜŞ ortaya zor çıkacaktı. Sonuç: Tudor Galatasaray kalibresinde asla değil. Bu adamla yeni bir yapılanma demek nazarımda intihar olacaktır. Zaten mali olarak bitmiş, küçültülmüş, iş yapabilecek tüm oyuncularını(Poldi, Bruma, Sinan vs.) satmış yerine alabileceği oyuncular da satacaklarından daha kötü olacağı aşikar bir takımda gençlere şans verecek, her futbolcuyu yükseltecek, elindekinden maksimum verim alacak adam TUDOR MUDUR? Bence aralık ayını zor görür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu bekleyip göreceğiz.. Hamleleri görmeden konuşmak için erken. Kendi takımını kurmasını bekleyeceğim.

      Sil
  2. Ben Tudor'un kendi takimini kurabilecek yetkisinin oldugunu sanmiyorum. Karabuk'te kurabilir, ama Galatasaray'in transfer politikalari taktikleri ve tum yapilanmasi bastan asagi yanlis. Gecen sene alinan butun oyunculardan ilk 11 e kemik yazdigimiz oyuncu sayisi 0 - sifir. Yonetim ayrilmadikca ileri gidebilecegimizi sanmiyorum. Bu sene Bruma'yi Podolski'yi onu bunu satip gelen parayida olup olmadik adamlara gomup daha da batacagiz. Bruma 22 yasinda, bu adamla sozlesme yenilemekten kacip 31 yasinda ki Gomis e senede 3.5 milyon onerbiliyorsun. Boyle bir zihniyetin yaptigi transferler zarardir. Hic umitli degilim Burak bey, seneye de benzer seyler konusuyor olacagiz.

    YanıtlaSil
  3. Yeni sezon`da Tudor ile devam etmeliyiz. Özellikle takımı kondisyon anlamında nerelere çıkaracağını merak ediyorum. Kaldı ki bu yönetim Tudor`dan iyisini getirebilir mi ? Orası da meçhul. Geçen sezon kondisyon anlamında bitik bir takım izledik. Bir çoğumuz kondisyonu sadece koşu mesafesi olarak düşünüyoruz. Oysa takım olarak geçen sezon ikili mücadeleler de yeterince iyi değildik. Bunun örneklerinden biri Carole, geldiğin de çok iyi olmasına rağmen geçen sezon resmen bitikti. Ben en azından önümüzde ki sezon koşan mücadele eden bir takım göreceğimize inanıyorum. Bir oyuncu fizik olarak kendine güveni yoksa sahada başarılı olma ihtimali yoktur. Her şeyden önce Tudor sahada kendine güvenen bir takım oluşturacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tam olarak bunu yazmak istedim, şu aşamada Tudor'dan iyisini getiremezler.

      Sil
  4. Tudor bu yönetimin oynamaya devam ettigi kumarıdır.Tudor takım ici dengeleri sarsmış,yönetimden direktif almaya başlamıştır.Transfer işini Tudor'a birakmazlar.Korkum ve kafamda ki soru şu, iyi bir takım kurulursa bu takıma Tudor bozucu etki yapar mı? Bkz.Bruma meselesi.Bu yaz bol bol GS izleyecegiz nasılsa.Bakalım neler olacak.Lig başlamadan tüm sorular yanıtlanır bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu yönetimin şu aşamada Tudor'dan daha iyisini getirebileceğini düşünmüyorum. Hagi diyorum, o zaman da tepki oluyor :) E ne olacak? Lucescu falan bu yönetimin yapacağı iş değil.

      Sil
  5. Bir kaç ayda takımda yıldız diyebileceğimiz isimlerin tümüyle sorun yaşayan,( iyi teknik direktör aynı zamanda onlarla doğru iletişimi kurandır) çok başarısız sonuçlar alan, oyunu okumakta ciddi sorunlar yaşayan, kariyerinde teknik direktör olarak hicbir başarısı olmayan bir kişi için asla olumlu düşünemem. Biz Galatasarayiz ama ne yazıkki çok basit düşünmeye başladık.Bunun zaten ilk ve asıl sorumlusu yönetimdir ama biz taraftarların da Tudor gibi (yukarıda saydigim sebeplere bağlı olarak) bir isme bu kadar destek olmasi bence mantiksiz.Hagi demissiniz son cümlede.. Hagi isterse gelsin yine başarısız olsun yine ağzımi açmam..Biz bugün bir dünya markasiysak futbolcu olarak en büyük katkı kendisinindir ve biz Galatasaraylılar asla bunu unutmayız(Hagi takım iyi durumda değilken geldi,şu an yeni bir yapılanma olacak ve Hagi kendi takımını kurarsa kesin başarılı olacaktır)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor'un yildiz oyuncularla sorun yaşadığı doğrudur. Fakat bizim yildiz oyuncularimiz ile sorun yasamayan teknik adam var mi ? Gelen bütün hocalar bu sorunu yasadi.Bizim yildiz dediğimiz oyuncular kendilerini takim'dan daha büyük görür olmuş. Taraftara küsen mi dersin teknik adam'a artistlik yapan mi dersin hepsi bizde. Hangi yildiz'dan bahsediyorsunuz ? Tudor elbette ki hatalar yapti mukemmel bir hoca elbette ki degil yeni sezon ds yine hatalar yapacak ama lütfen birakin artik bu yildiz oyuncu sevdasini. Teknik adam icin orda oynamiyor o forma icin taraftar icin oynuyor. Sahada miy miy yuruyen adamlar gormek istemiyorum takim yenilirken sahada umarsizca dolasan insanlar topluluğu görmek istemiyorum. Kendilerine yildiz süsü vermisler takimdan ve taraftar'dan büyük görüyorlar herkez haddini bilmeli. Tudor'dan iyisi gelecekse buyursun gelsin. Hagi'ye her zaman gönlüm açık ama biraz gerçekci olmak lazim. Bu yönetim bundan daha iyisini getirebilir mi?

      Sil
  6. bencede yeni sezona tudorla başlamak doğru.bende tudorun takımını merak ediyorum.ama emin değilim başarılı olacağına.tudorlu karabük favori beğendiğim takımlardandı.ve benim süper ligde izlediğim en kompakt takımlarından biriydi karabükspor son dönemde.başakşehirden bile kompakt idi.kaymalar ileri çıkışlar herşey çok iyiydi.tabi hakemlerin doğraması sonucu ilk yarıda istediği yerde bitiremediler.

    bu arada uzun zamandır yorum bırakmıyordum bloga hafız.toplu halde atayım dedim :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir