9 Haziran 2017 Cuma

Üst üste başarısız kariyerler ve çalıştığı kulüplerin profili sürekli düşüyor


Eminim ki Osmanlıspor Hamza Hamzaoğlu'nu göreve getirirken yeni sezonu düşündü. Ama kalan haftalar içinde şartlar öyle gelişti ki bugün bu ayrılığı konuşuyoruz. Sürpriz değil, sezonu hiç iyi bitiremedi. Belki hedefleri yoktu ama ligi 13. sırada bitirmeyi beklemiyorlardı. Ligin bitmesine 1 hafta daha olsa küme düşmek için matematiksel ihtimalleri olacaktı. 

Bursaspor dönemini daha önce de yazdım, kısaca geçeyim. Hamza Hoca'nın kadro mühendisliğinin sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. Kendine has bir kadro kuruyor, sadece kendisinin katkı alabildiği. Maliyetsiz görülen ama belli bir sınırı olan. Bursaspor yönetimi küçüleceğiz dedi, kadroyu hocaya kurdurdu ve o kadronun kapasitesi dahilinde en iyisini yapıyorlardı. İşin özü, Hamza Hoca'ya ya kadro kurdurmayacaksınız, kurduruyorsanız da onunla devam edeceksiniz. Burada hata tamamen Bursaspor yönetiminin.

Osmanlıspor'un yola kendisiyle devam etmemesi ise doğal. Ne kadar beklenti olmasa ve yeni sezona yönelik düşünüyor olsalar bile kötü biten bir lig oldu, o kadro çok daha potansiyelli. Ben iyi iş çıkarmasını bekledim oysa, Hamza Hoca hücumu seven bir teknik adam ve Osmanlıspor'un hücum rotasyonu fazlasıyla iyiydi. Bu kötü gidiş onları korkuttu belli ki, yeni sezon kurulacak kadroyu da doğal olarak hocaya emanet etmediler. Saygı duymak lazım, bana sorarsanız doğru hareket.

Daha önce de yazdım, Hamza Hamzaoğlu için büyük bir tehlike var. Yakında kimse Galatasaray'daki 3 kupayla hatırlamayacak. Galatasaray, Bursaspor, Osmanlıspor'dan kovuldu ve bu üç takım arasına da süre farkı koymadı. Beklemiyor, hiç aralık yok ve üst üste gelen başarısız kariyerler. Asansör teknik adam kıvamına gelmesini istemem ama çalıştığı kulüplerin profili de sürekli düşüyor. Biraz beklemesi, dinlenmesi, kendini unutturması lazım. Ona güvenecek, planı / projesi olan bir ekibi beklemesi önemli..

3 yorum:

  1. çok üzüldüm.. osmanlı erken uyandı.. seneye ne güzel düşeceklerdi..

    YanıtlaSil
  2. Antipatik derecede sig goruslu bir yerli futbolcu hastaligina sahip kendisi. Umut Bulut'u yardimci antrenor yapip calisirlar artik. Son senelerde Galatasaray'in basina gelmis en kotu seylerdendir kendisi.

    YanıtlaSil
  3. hamza hoca da şu var hafız.beni ve gittiği kulüplerin taraftarını rahatsız eden bişey bence bu.o da şu: sanki o kulübün teknik adamı değilde her defasında başka bir kulübün(genelde gs ın)teknik adamı gibi konuşuyor.misal bursasporun basın toplantısında galatasaray ve kendi hedeflerini konuşuyor.buda gittiği yerde aidiyet hissini vermiyor.şenol güneş ise bursaspora gittiğinde bursasporla hedeflerim var dedi önce.hamza hoca ise galatasarayla ilgili soruları yanıtlıyordu.

    bu arada bence bursaspor bilal kısa yı daha fazla kullansaydı bu durumlara gelmezdi.son trabzonspor maçında gene orta sahadan golden önce harika dikine bir pas yolladı.aslında kadro fena değildi bursasporun.

    şöyle 11 düşün

    orta üçlü: merter önlerinde bilal jorguera ileri üçlü solda sercan sağda batalla forvet kubilay . deli gibi gol atar bu takım hafız :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir