14 Haziran 2017 Çarşamba

Yollar yine kesişir.. Hakkını helal etsin, Galatasaray için yaptıkları unutulmayacak


Ergin Ataman'la yolların ayrılması doğal, zaten beklediğimiz bir gelişme. Geçtiğimiz sezon yaşanan büyük başarısızlıkta değilim, kopan bir bağ ve yıpranan ilişki vardı. Hep altını çizdiğim gibi, doğru zamanda ayrılık önemli. Ergin Ataman'la Galatasaray'ın yolları mutlaka kesişir, bundan eminim ama şu dönemde ayrılık kaçınılmaz olandı.

Mesele bu değil, Ergin Ataman sonrasını konuşmak gerekecek. Ergin Ataman en kötü haliyle bile hedef demekti. 5 yıllık Galatasaray kariyerinde de altını çizdiği çoğu hedefe bizleri ulaştırdı. 23 yıl sonra gelen lig şampiyonluğu, Euroleague'de son 8, Euro Cup gibi. Emeği, kıymeti çok fazla. Hatta kimine göre bu şubenin gördüğü en büyük antrenör. Hakkını helal etsin, Galatasaray için yaptıkları unutulmayacaktır.

Ergin Ataman sonrası mesele demiştim, malumunuz düşen bir bütçe var. 4-5 milyon avro seviyesinde olacağı söyleniyor ki bu mesele değil. Bütçe neden düştü diye sorulmuyor, sorgulanan şey Erman Kunter'in göreve getirilmesi. Yıl 2017 ve Erman Kunter, peki Galatasaray'ın hedefi nedir? Peşinen yazayım, bu tercihin anlamı şu, küçük ama benim olsun mantığı. Erman Kunter'in iyi bir Beşiktaşlı olduğunu bilmeyen yok ama Galatasaray Lisesi çıkışlı olması bu tabloyu doğruyor. Vizyona bakar mısınız.

Ergin Ataman'ı itibarsızlaştırma çabasını da görüyorsunuz. Böyle bir adamın alkışlarla uğurlanması gerekir ama geçmiş yılların zararı ona yıkılamaz. Galatasaray'ın hakkı yenilirken Ergin Ataman buna isyan ediyordu ya da sponsor bulamayan, şubeyi daha rahat konuma getiremeyen bu yöneticiler. Hocanın hataları vardır mutlaka, son sezonun ihalesi maalesef ona kalır ya da Milli Takım günlerinden kaynaklı bir kırgınlığım da var ama Ergin Ataman bu şubenin gördüğü en büyük isim. Böyle bir yol çizilmesi komik.

Ayrıca Erman Kunter göreve geleceğine Ergin Ataman'la da devam ederdiniz, böyle bütçelerle de başarılı olabilirdi. Filipovski'leri konuşuyorduk, yeni bir heyecan vardı ama boşuna yazmışız, zaten bu iş çoktan bitmiş ve Galatasaray'ın vizyonu ayaklar altına alındı. Umarım yanılırım ve başarılı oluruz ama hiç sanmıyorum..

3 yorum:

  1. Beklediğimiz ve gerekli olan bir ayrılıktı ama liseci kafa hocayı alkışlarla uğurlama yerine karalayarak gönderme yolunu seçti. Gerçi bu hırsız/beceriksiz zihniyet GS'ın hangi değerini alkışla uğurladı! Topsakal denen yaratık 55 milyon zarar vr sorumlusu Ataman demeye getiriyor. Sen ne iş yapıyorsun ! FB 15 milyon avro yıllık sponsor bulabiliyor ya sen ? Bir şampiyonluk 1 eurocup müzede. Sen ne yaptın bu 5 yılda kulübe? kocaman bir hiç bolca dedikodu. Hoca çok yıprandı kesinlikle avrupada çalışmalı bir süre. Hem kariyeri hem menajeri bu iş için yeterli. Nasılsa yeniden yolumuz kesişecek. Umarım Topsakal gibi hainlerin olmadığı bir yönetimde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum bu yoruma.. Ergin Ataman'ın ayrılması gerektiğini de yazıyordum ama bu şekilde değil.

      Sil
  2. Erdgin Ataman artık gitmeliydi... Transferlerde kulubu gereksiz borca sokmuştur. Başarı da kazandırmıştır. Tembel bir koçtu bu bir. 5 yılda hiçbir oyun planı ya da oyun kültürü oturtamadı. Hiç coachable bir takım değildik. Oyuncu seçimleri de Ataman'a aittir. Mızmızlanmasına sebep yoktur.

    Erman Kunter fena seçim değil Filiposki'nin sözleşmesi vardı. Emir Preldzic DEVŞİRME YANİ TÜRK PASAPORTU VAR ücreti 300 bin euro. Yerli piyasasında 300 bin euroya Mehmet Yağmur'u bile alamazsın bu nedenle PRELDZİC kalmalı bence.

    6 yabancı + Preldzic + 2 türk (maxim mutaf, okben, vs.) + Can + Göksenin + Ege = toplam 12 oyunculu bir rotasyon gayet yeterli olur...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir