25 Temmuz 2017 Salı

Badou Ndiaye & Galatasaray, o olmasın derseniz de bu tarzda bir ismi bulmalı


Bekliyordum bu gelişmeyi, yalan yok. Sık dillendirdiğim bir isim, bu yaz dönemi için düşünmeyin. 2 senedir Türkiye'de, Osmanlıspor adına büyük bir transfer başarısı. Sadece 350 bin avro'ya aldıkları bir isimdi, geçen 2 yılda Türkiye'nin en iyi yabancı futbolcularından biri oldu. Bence kalitesi çok daha üst seviyede, Galatasaray'a transferini isterim ki Premier Lig için de adı geçen, istenen bir futbolcu.

Bugün yazmıştım, 4-3-3 ihtimali üzerine. Benim oynayacağım oyun bu olurdu ama 2 orta saha alacaklar gibi. Imbula / Fernando ikilisi üzerine durduk ama Imbula'yı almak zordu. Kiralamak bir ihtimaldi, kiralasak bile o opsiyonu nasıl karşılayacaktık. Stoke City'nin maddi noktada beklentisi var ondan, her ne kadar saha içi noktasında istenileni alamamış olsalar bile. Kiralamaya sıcak bakmadılar, en son araya Monaco girdi derken bu iş imkansız bir hal aldı.

Fernando / Imbula da iyi bir ikiliydi, mutlaka farkı büyük olacaktı. Sıkıntı şu olurdu, tabela konusu. Ben 8 numaranın tabela yapmasını bekliyorum, Beşiktaş'ta 4-2-3-1 oynuyor ve Oğuzhan Özyakup'un bu noktada katkısı büyük. O olmasa Tolgay Arslan var, Galatasaray'ın da aradığı 8 numara profili bence bu. Gol / asist katkısı yapacak, topla dikine oynayabilecek, templolu, oyunun her iki yönünde katkı verebilecek bir isim gerekir. Badou Ndiaye o profile uyuyor diye düşünüyorum.

Mustafa Reşit Akçay kendisinden daha çok 10 numara pozisyonunda katkı aldı ama asıl pozisyonu 8 numara. 8 / 10 arası oynuyor, temposu ve oyunun iki tarafında verdiği katkıyla ön plana çıktı. Topla dikine çıkışları bence en önemli özelliği, topu hücum noktasına taşıma noktasında katkısı büyük olur. Bu noktada top kayıpları var ama temposu önemli, Galatasaray'ın buna ihtiyacı var. Topla dikine çıktığında adam geçen, pozisyonu da bitiren bir isim. Teknik özelliğiyle çok ön plana çıkmaz ama özellikle gol noktasında etkisi büyük. 

Fernando / Badou noktasında iyi bir orta sahamız olmuş olur. Kontra atak futbolcusu gibi yorumlar geliyor, katılmıyorum buna. Tudor'la devam edeceğimizi varsayıyorum, temponun kıymeti büyük. Topa sahip ol, ölümüne pas yap gibi bir düşünce yok, en azından olmadığını düşünüyorum. Tudor'un seveceği tipte bir orta saha, katkısı büyük olur. West Ham, Newcastle gibi takımların da ilgisinden söz ediliyor, ne olacağını hep birlikte göreceğiz.

10 numara oynayabilmesi de önemli, Belhanda'yı zaman zaman sola atıp, onu orada kullanmak mümkün olacak. Belki bir orta saha daha alınır, 4-3-3 denemeleri görebiliriz ki Badou bu düzenlere uyabilecek bir futbolcu.

Anadolu'dan gelecek olması itibariyle bir ön yargı oluşuyor ama ortada Donk durumu yok, farklı profilde futbolcular. Badou Ndiaye'nin ayarının daha yüksek olduğunu düşünüyorum, 2 sezonluk katkının ve oyun tarzının altını çizmek lazım. Galatasaray'a uyacak profil. O olmasın derseniz de bu tarzda bir ismi bulmak gerekiyor..

8 yorum:

  1. Bahsedildigi gibi Donk + Balta ile bonservis asagida cekiliyorsa tadindan yenmez

    YanıtlaSil
  2. Gelirse yapılan tüm transferleri gölgede bırakır mücadele anlamın da. İyi iş çıkaratacağına inanıyorum. Yazın da gereken herşeyi soylemişssin katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğim bir isim, başarılı da olacağına inanıyorum. Tek hata şu olur, orta sahada Selçuk İnan / Badou ile oynamak.

      Sil
  3. Aynen katılıyorum. Kesinlikle Selçuk ile yanyana oynamamalı. Badou çok önemli bir karakter olur. Fakat elimiz de yetenekli gençler de var bunlar ile birlikte karo yu harmanlayıp kullanabilecek bir izlenim vermedi bana Tudor.

    YanıtlaSil
  4. cavanda, donk ve balta ile bonservisinin ciddi bir kısmı finanse edilebilirse vereceği katkıdan bağımsız iyi transfer derim. selçuk'u takımdan kesmek addna alınıyor ise efsane transfer derim... :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir