19 Temmuz 2017 Çarşamba

Belhanda'nın maçı olsun, başka bir şey demiyorum


Östersunds karşısında yaşadığımız en büyük problem hücumda kalamamak ve organize olamamakla alakalıydı. Gomis'e top indiremedik, hücumda kalmanın tek yolu o iken. Organize olamadık, o düzen ile olmamız düşünülemezdi zaten. 4-2-3-1 ve Sinan Gümüş'ün 10 numara oynadığı bir düzen izledik. Orta saha da bu seviyede dahi yetersiz kalınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. İlk maçta Galatasaray'ın bulduğu pozisyon neredeyse yok diyeceğiz, hücum etkisi ise hiç olmadı.

Belhanda'nın önemi burada ön plana çıkıyor. Hücum oynamak, bunun için baskı kurmak mühim ama kontrolsüz şekilde saldırarak değil, sakin kalarak. Organize olmanız gerekiyor, bunun da yolu Belhanda'dan geçecek. Şu maçta sahada olması o kadar önemli ki tur ile ilgili umutlarımın kaynağında aslında o yatıyor.

İdman fotoğraflarına baktığımızda ilk 11 az çok ortaya çıkıyor, yelek giymiş isimler yedek. Belhanda as kadroda denenmiş ve idmanı tamamladı. Bu önemli bir haber, Belhanda'nın sahada olmasıyla birlikte biraz daha baskı kurmak, sakin kalmak ve organize olabilmek mümkün. İşleyen bir sistemimizin olmadığı doğru ama bu durumlarda bireysel yetenekleriniz de ön plana çıkabilir. İlk maçta bu isimler hiç sahne alamadı, şimdi Belhanda'yı izleyelim.

Şunun altını çizeyim. 10 numaralı formayı Belhanda'nın sırtında gördüğümüzde, Sneijder üzerinden Belhanda'ya tepki vermemek gerekiyor. Hatta maç boyunca tüm tepkiler bir kenara bırakılmalı ve tura odaklanılmalı. Belhanda'nın bu konuda bir suçu yok, suç bulanın da art niyetli davrandığına inanırım. Belhanda'nın ilk maçı olacak, kendisi büyük bir yatırım ve destek olmalıyız. Kendisi özelinde beklentim var, umarım yanılmam..

15 yorum:

  1. Sinan - Belhanda değişikliği dışında aynı 11 le çıkıyoruz! bence hata yapıyor Tudor... Rodrigues ve Yasin topsuz oyunda yok ceza sahası içine Sasa İliç gibi koşu atacak sezgileri yok. Çok yanlış yapıyor Tudor efendi elenicez bu yüzden... İlk 45 dkyı çöpe atacak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Garry'i sol bek düşünüyordum, keşke bunu uygulasa..

      Sil
    2. garry sol bek mi? hafız bu aralar seni hiç iyi görmüyorum :)

      tudor üçlü savunmaya geçebilir.maicon serdar çalık

      4 lü orta sahanın kanatlarında linnes ve yasin ortada tolga ve selçuk
      ileri üçlüs ise solda garry sağda emrah başşan ortada gomis.

      belhanda oynarsa bence tolga nın yanında olmalı.yada tolga tek ön libero belhanda önünde.

      3 kesik olmalı ilk maçtan.carole sinan gümüş ve selçuk inan. üçüde bitikti.

      bu arada elersek gene hayrımıza olmayacak.çok saçma ama elenirsek bu sezon ilk 2 de bitirme durumu oldukça yüksek.elersek tudor kovulmayacak.bu ne demek?sezon içinde tudorla çoğu oyuncu sıkıntı yaşayacak.ilk 5 haftayı zor görecek.oysa tudor kovulursa ligin başlamasına 3 hafta var daha.buda yeni bir başlangıç için iyi bir zaman.

      ideal olan ise hem osteri elemek hem de tudoru kovmak.bu ise bu yönetimle oldukça zor.elersek kısa bir bahar mevsimi olur sadece.açıkcası tudorun gelen yıldız oyunculara yada her oyuncuya tepeden bakar tavrı diyalogları çok büyük sorunlara neden olacak ileriki zamanlarda.

      Sil
  2. ben ise tolga önlerinde belhanda ve emrah başşsan hayali kurdum bir an.gayet güzel olurdu.ileri üçlü ise yasin garry ve gomis olur.

    YanıtlaSil
  3. benim stoper dörtlüsü hayalim ajaxtaki genç davinson sanchez(15 milyona alırdım),genç denayer (fırsat transferi şekline sokup 5 milyona alırdım)
    barış başdaş (1 milyon)bide alt yapıdan genç bir stoper.
    eldeki stoperlerin tamamını yollardım.

    solbek hayalim fazla geniş değil.latovlecivi (sol stoper barışlada uyumlu olurdu) ve bu yeni genç uruguaylı oliviera.

    sağbekte ise bizim almamız gereken Isla olmalı idi.ha mariaono da iyi ama isla hem 2 yaş daha genç hem daha dinamik.alternatifi ise u21 şampiyonasında izlediğim genç siyahi alman.toljan.sözleşmesi 2018 de bitiyormuş.fırsat transferi deyip 5 milyonda ona verirdim.

    https://www.transfermarkt.de/jeremy-toljan/profil/spieler/129674

    haliyle eldeki sağbekleri ve solbekleri satışa koyardım.ki semihe 2 milyon geldiyse bunlardan da bişeyler akardı kulübe :)

    sonra seri ve cyprien için 30 milyon avro teklif ederdim nice e.kabul görmesi işten bile olmaz.çünkü bu adamların maaşları 400 bin ve 100 bin avro. el mahkum bu sezon zam yapacaklar bunlara.şu ana kadar teklif gelmemeside ilginç tabi.sen seri ye 900 bin cyrpien e 800 bin avro versen zaten uçarak gelirler.haliyle takımın maaş toplamı 50-60 milyon avrolardan 10-15 milyon avrolara ineceği için elde maaştan artan ve bonservise yatıracağın en az 40 milyon avro var.

    orta saha üçlüsünü tamamlamak için yazıcı olmazsa olmaz tabi.10 milyon avroda yazıcıya gider.bu üçlünün alternatifi efecen karaca (ucuza alırsın.en fazla 1 milyon) oberlin pineda (5 milyon avro) ve adanasporlu sami can (yeni gazişehirli oldu :) ) onuda 1 milyona alırdın.bunların maaş sıkalası 100-200 bin avro falan olur.

    haliyle ne oluyor eldeki orta sahaların tamamınıda yollamış oluyorsun:)
    onlardan da biraz bonservis kazanma ihtimali olabilir.yada bonservissiz de yollanabilir.

    gelelim 4-3-3 ün ileri üçlüsüne.önce eldekilerin tamamını yollarım.forvet için gignac en popüler transferim olurdu.geleceğe yatırım yaparken bugünüde kurtarmak lazım.o isim gignac tır.alternatifleri ise lozano ve bursasporlu genç sinan bakış.

    https://www.transfermarkt.de/anthony-lozano/detaillierteleistungsdaten/spieler/131275

    anlamadığım olay barcelona b takımına transfer olmuş lazona.1,5 milyon avroya.baktım youtube da son vuruşları gayet iyi.24 yaşında barca niye transfer etti anlamadım.b takımına.son iki sezonda ispanya ikinci liginde gayet iyi performas göstermiş.bunlar fırsat transferleri hocam.ucuz ve düşük maaşlı.iyi alternatif isimler olur geniş kadrolarda.sinan bakış te benzer.

    hücumun kanatlarında ise sağ da angel moreno. geçende corinthians maçına denk geldim.harika teknik ve gole çok yakın.cori 2 milyona almış paraguaylıyı.sende 5 e alırsın herhalde.yaşı çok genç sayılmaz.25 yaşında.alternatifi ise genç orkan çınar olurdu.gaziantepli.statü gereği kulübede yerli oyuncu olmak zorunda malum.haliyle ucuz yetenekli ve genç isimler tercih edilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano konusunda aşırı yanılıyorsunuz. Isla'nın kulüp takım kariyeri iyi değil, Milli Takım ile yürüyor. Mariano Sevilla'nın yıllardır sağ beki, bu konuda en iyilerden biri belki de. Isla ile kıyas kabul etmez.

      Sil
    2. mariano yu beğenmemek diye bişey olamaz tabi.ama ben biraz daha güçlüsü olan isla nın süper ligde daha fazla iş yapacağını düşünüyorum.malum süper lig fiziksel temaslı bir lig.isla son senesinde 1 gol 7 asistle oynamış.böyle yüksek asist yaptığı 2 sezon daha var.

      mariano nun yüksek asistleri ise brezilyada.belkide orada açık oyuncusu olarak oynadı.
      https://www.transfermarkt.de/mariano/detaillierteleistungsdaten/spieler/54155

      bu arada yıllardır derken? 2 yıldır sevillada hocam.mariano çok iyi oyuncu ama sanki isla süper lige daha uygun gibi.

      Sil
  4. sol açıkta ise benim çok beğendiğim ama sanırım ersunun fazla beğenmediği castillo ve alternatifi yusuf erdoğan.castillo driplingi çok iyi.çok rahat adam geçiyor.dengeli.garry gibi kontrolsüz hızı yok.vede ters taraftan hücum gelişmişse forvetleşebiliyor.
    yusuf erdoğan ise tam bi kanat forvet.şenol güneşin erdoğanı neden istediğini tahmin edebiliyorum.çünkü alırsa ondan bir bakambu yaratacak.ki olur.trabzonspor ve ersun bu iki oyuncuya şüphe ile baktığı için 6-7 milyon avro bonservisle alınabilir oyuncular.

    tabi bu durumda ne oluyor.elde bitek muslera kalıyor.onuda yeni kaptan yapardım :) yedeği rizesporlu gökhan akkan olurdu.3. kaleci ise alt yapıdan eray haricinde herhangi biri.

    toplam bonservis kabaca 100 milyon falan tutuyor .yıllık maaş en fazla 20 milyon avro.100 milyonu bonservisi 5 yıllık vade ile ödesen senelik 20 milyon yapar.al işte senelik 40 milyon avro çıktı oluyor.bonservis +maaş. bide elde 50-60 milyon avrolara satacağın genç yetenekler oluyor.misal yazıcıyı 10 a alırsan en az 50 milyona satarsın.

    100 milyon bonservis çok görünüyor ama gs iki yılda oyunculara 100 milyon maaş verdi.50+50 şeklinde.hemde yüzde 90 ı çöp olan kadroya verdi.uğur meleke nin toptan temizlik görüşüne çok katılıyorum.maalesef yarım yamalak bir değişim yaşanacak bu ise hastayı iyileştirmeyecek.hatta yeni gelen dinç sağlıklı bünyeleride hasta edecek.

    YanıtlaSil
  5. gelelim en önemli olaya.igor tudor.

    tudoru bende çok beğeniyordum.karabüksporda.oynattığı oyunla.ama benim atladığım ve unuttuğum şey ise olayın teknik tarafının dışında genelde büyük takımlara has olan bide yöneticilik kısmı var.tudor iyi bir teknik adam olabilir ama kesinlikle iyi bir yönetici değil.yani şenol güneşin lucescu nun yada alex fergusonun nesi var taktiğin dışında.yöneticiliği.

    tudorun kafasında oyun planından taktiğinden başka hiçbişey düşündüğünü zannetmiyorum.oyunculara nasıl yaklaşılır oyuncularla nasıl konuşulur.bir sorun varsa o sorun nasıl çözülür.bunlar hakkında sınıfta kalmış durumda.taktik önemli ama bide çok paraya kavuşmuş bir insan yönetmek lazım.bu yönetememe durumlarının örneklerini aslında karabükte ve geçen sezon galatasarayda verdi.karabükte ilk yarı bitiminde bir maçta sahaya dalıp sanırım barışı fırçalamıştı.oysa fırçalama ve uyarma yeri orasımıydı?tudor çok sabırsız ve tezcanlı biri.basın toplantısında farkettin mi bilmiyorum.daha tercüman mert çeviriyi tamamlamadan hemen konuşmaya başlıyor.durup bir dinlemiyor.hemen acele ediyor.sorunlara çözümüde böyle.brumayı 20. dakikada çıkarıyor hemen.durup düşünmüyor.nasıl tedavi ederimden çok kestirip atıyor.

    tahmin ediyorum antremanları sıkıcı ve zorlu yorucu idi şu 1 ayda.oysa günümüzde antremanlar gene zorlu ama eğlenceli şeklinde olur.muhtemelen oyunculara mental ve fiziksel bir bitmişliğe de neden olmuş olabilir bu durum ve oster maçında oyuncuların motivasyonunu göremedik.

    tudorun oyunculara karşı tavrı da bence olumlu değildi bu 1 ayda.her ne kadar elinde çöp bir kadro olsa bile oster maçı bize başka şeyleri söylüyor.oyuncuların ruhları gitmiş.ruh gidince fizikleride gitmiş oluyor.adeta kontrolsüz sevgisiz fiziksel zorlu antremanlar geçirmişler.

    zidane ın saha kenarındaki duruşuna bakın.oyunculara verdiği güvene.galatasaraylı oyuncuların kalitesi ne kadar düşükte olsa oyuncu kendisine saygı duyulmasını ister.paradan daha önemlidir.

    olası bir elenmede tudorun kovulacağını düşünüyorum.ki bende kovulması taraftarıyım.oynatmak istediği(kafasındaki) oyunu beğensemde.ama bu yöntemlerle büyük takımda istediğini yapması imkansız.
    amiyane tabirle tudor engin baytar gibi bir arıza.çalıştırdığı 3 takımlada sezonu tamamlamamış.sezon ortasında yolları ya ayırmışlar yada kendi ayrılmış.

    biraz balkan uyanıklığı ve fırsatçılığı var.sadakat ve bağlılık yok.misal simione olsa karabük ü yarı yolda bırakırmıydı.hiç zannetmiyorum.bunlar günübirlik menfaatler yada fırsatçılıklarla iş yapan insanlar değil.

    tudor 3 aylık galatasarayda yaşadıklarımla kitap yazabilirim diyor ama sanırım kendini bunun dışında görüyor.acaba tudor un hikayesi bu kitabın neresinde.misal tudor galatasarayı reddedip karabükü yarı yolda bırakmasaydı ve yoluna devam etseydi nasıl olurdu hikaye.sanırım tudor bunu hiç düşünmedi.oysa bugün eğer elenirse muhtemelen sonu vitor perera gibi olacak ve kariyeri düşük profilli takımlarla devam edecek.

    işte bazen önüne gelen büyük fırsatları (gs teknik direktörü olmak gibi)bazı değerler için(kulübü yarı yolda bırakmamak gemiyi limana yanaştırmak gibi) reddetmek gerekiyor.oltaya bir yem kondu ve tudor o yemi yedi.hayatta bazen böyledir.

    muhtemelen tudor yarın kovulduktan sonra gene bir kitap yazacak ve kendini dışarıda tutacak .

    bu arada şunuda söylim.uğur meleke son dönemde bazı oyuncular galatasaraya ihanet ediyor tudor uda yiyecekler yorumlarına katılabilirim.ama misal takımı bu 1 ayda lucescu çalıştırsaydı aynı ihanet olabilirmiydi?hiç sanmıyorum.oyuncular kalitesiz ve suçlu ama tudor da bence bu suça ortak.çünkü hastayı iyileştirme metodu yanlış.

    YanıtlaSil
  6. Rakibin oyununu ve takim yapisini ayni gecen sene ki Osmanlispor a benzetiyorum.Rakibe nefes aldirmadan, kontratak firsati vermeden, gerekirse doldur bosat ceza sahasina karambol kovalayarak mutlaka cift santraforla oynayip yapacaklari kati defansa care bulmaliyiz.Baski yiyince hata yapiyorlar.Stad neredeyse dolu olacaktir.Yasin ve Rodrigez mecburen oynar bunlara kapali defansa karsi oyun yapsin diye top vermeyeceksin, araya kosturup bos kosu yaptiracaksin ceza sahasi icine orasi daha da karissin diye.Tudor yine Karabuk gibi oynatirsa stattan istifa etmeden cikamaz.Ruyamda macin ilk yarisi 2-0 lehimize bitti.İkinci yarı adamlar lincoln -ne alakaysa- ve bir oyuncu daha soktular oyuna maç 2-1 e geldi.Sonra biz 3-1 yaptik hakem bariz penaltiyi vermedi ve elendik.Ben Tudorun yerinde olsam oyunculara ya cıkıp turu gecersiniz ya da kendinizi o sahaya gömersiniz derdim.Aklıma Tudor ve gecinemediği oyuncuların özellikle selçuk liderliğinde yeniçerilik yapabilecekleri fikri geldikçe biraz da gordugum rüyanın etkisiyle karamsarlıgım artıyor....İnşallah turu geceriz..Allah yardımcımız olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm yorumlarını okudum, teşekkür ederim kıymet verdiğin için :)

      Sil
    2. tüm yorumlarımı derken? bu adsızın(08:52) yorumu benim değil hafız.

      Sil
    3. Birbirine paralel yorumları kim yaptıysa onun. İşte adsız yorum yapmanin sıkıntısı o :) seni de okuyorum, teşekkür ediyorum.

      Sil
    4. şuraya bak bütün dilbilgisi kurallarına riayet ederek yazmış yorumu son adsız.benim tarzım bu değil biliyosun :)

      bu arada arkadaşın yorumuna da fazla katılmıyorum.adamlar doldur boşalt kaos futbol falan oynamadılar.şiir gibi goller attılar hocam.biz kötü olduğumuz için onlar biraz daha iyi gözüktü.malum süper ligde de bazı takımlar bizle oynarken harika gözüktüler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir