27 Temmuz 2017 Perşembe

Bir bağ vardır, koptuğunda geri dönülemez. Terim & Milli Takım ilişkisi de böyle


Futbolu yöneten akıldı Fatih Terim. Yeni yabancı sınırından başka konulara kadar birçok noktada büyük değişimler izledik. Gençleşen bir Milli Takım, yeni yüzler ama kaos içinden çıkmayan bir yapı. Çok bahsederim, bir bağ vardır ve o koptuğunda bir daha geri dönülemez. Fatih Terim & Milli Takım ilişkisi de böyle, yıpranan ve kopan bir bağ vardı, nihayetinde bu iş bitti. Geriye dönüp baktığımda bence başarı var ama bu noktadan sonra başarı zordu.

Milli Takım bundan sonra ne yapar sorusu daha önemli. Tahminim Lucescu'nun geleceği. Kabul de eder, bu yaştan sonra onun adına da en ideal pozisyon. Kimsenin hayır demeyeceği ve etrafında kenetleneceği bir isim. Adil olacağını düşünüyorum, olmaması için bir neden yok zaten. Oynatan bir teknik adam olacak, yetiştiren değil. 

Milli Takım için bir yapılanma planı lazım, alttan gelen ve oynamaya başlayan çok iyi gençler var ama ihtiyaç olan şampiyonalara katılacak istikrarı oluşturmak. Oynatan bir teknik adamın gelmesi çok daha mantıklı gibi, bu noktada Lucescu iyi seçim olur. 

Eğer kısa vadeli düşünülüyorsa (2018 Dünya Kupası elemeleri boyunca) Mustafa Denizli'yle anlaşılır ve yeni dönem adına Abdullah Avcı olabilir. Bu noktadan sonra Dünya Kupası'na gidebileceğimizi de sanmıyorum, o ateşi yakan isim Fatih Terim'di, kısa vadede ondan iyisini bulmak zor. Lucescu da daha çok 2010 için olur, sonrası başka bir isim. Eğer Abdullah Avcı planı varsa durum değişir, o da çok mantıklı bir hamle.

Türkiye Futbol Direktörlüğü makamı kaldırıldı, asıl konuşulması gereken konu. Futbolun yönetimini yeniden federasyon ele alıyor ki federasyon başkanının da çok fazla zamanı kaldığına inanmıyorum. Yabancı sınırı tartışılır olmuştu mesela, düşüşü sürpriz olmaz, hele ki Fatih Terim olur da Galatasaray'a imza atarsa. Ya da bunun gibi gelişmekte olan birçok proje. 

8 yorum:

  1. Milli takıma Lucescu olur. Güzel de olur. Konuşulması geren Fatih Terim ve Galatasaray. Fatih Hoca yönetimin son atımlık barutudur. Allah yüzlerine bakmıştır hemen değerlendirmeliler yoksa taraftarla barışmaları asla ve asla mümkün değil. Mesele Fatih Hocaya anahtar teslim görev verilir mi? Hangi proje sunulur. Mesela Fatih Hoca döneminde kurulan altyapı ne olur? Fatih Hocaya görev Verilir Dursun da konuşmadan etmeden kendini sadece para hesabına alırsa bu iş olur. Herkes nefes alır. TUDOR TUDOR derlerse en fazla 3 ayları var sonrası yok. Fatih Hocayı getiremezlerse birdaki seçimde Dursun kesin yok. Bu nedenle yönetim açısından tek çare Terim. Burada tek soru var: Fatih Hoca akıllı adamdır bu yönetimle çalışır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence çalışır, şu an ayağa kalkmaya ihtiyacı var. Yönetim para harcıyor, hocanın istediği isimleri de alır.

      Sil
    2. Çalışmak zorunda çünkü imajı çok sarsıldı.Ancak Dursun başkan halen Tudorcu anladığım kadarıyla.O da ligde ilk 5 hafta sonra anlar durumu.Hep geç ve hep yanlış karar almakta ustalaştı maalesef.Milli takım için Lucescu bence çok iyi bir seçenek.Terim ile Güneşin takımlarının kapışmasını çok merak ediyorum.Sezon başlamadan gelir inşallah Terim. GS taraftarının çağrısına da icabet etmesini bekliyoruz imparatordan..

      Sil
  2. Açıkçası ben çalışmayacağını düşünüyorum. Çalışırsa çok sevinmekle birlikte gerçekten şaşırırım. Fatih Terim egolu adamdır ben düştüm, ayağa kalkmam lazım özeleştirisini yapacağını pek düşünmüyorum. O hala aynaya bakınca kendini imparator olarak görüyordur. Dursun Özbek'in çapı Fatih Terim'e yetmez. Çalıştığı adamlara bakınca anlaşılıyor da zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çalışacağını ama bunun engelleneceğini düşünüyorum.

      Sil
  3. Fatih Terim bir teknik direktörden fazlasıdır, başarılı da olur. Ancak Federasyon Başkanı ile yaptığı imza töreninde Galatasaray Başkanına yaptıkları laf sokmalar sonrası bir daha Galatasaray'da çalışmasını istemem.Bir diğer konu Alaçatı baskını nedeniyle istifa ettiyse, Milli Takima yakışmayacağını düşünüyorsa bu hareket Galatasaray'a da yakışmaz.spirtif olarak bakarsak Fatih Terim'in başarılı olduğu yönetimler F.Suren, U.Aysal, H. Ulusoy, H.Dogan. Başarısız oldukları ise O.Canaydin, Y.Demiroren. Bu yönetimle bu işin sonunun beklenildiği gibi olmayacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna saygı duyarım ama o tablo hatırlanacağı kadar geçmişte hatırlanması gereken öyle şeyler var ki.

      Sil
  4. doğrudur fatih terim ülkenin yetiştirdiği en önemli teknik direktörlerden biri ve belkide kazandığı kupalara bakılırsa en başarılısıdır da.

    ama kendisinin bizden son ayrılış süreci. her ayrılışı sonra özellikle yerli oyuncuların kazan kaldırmasıyla kaybedilen yıllar.

    son dönemde yaşadıkları, geçen yazdan beri milli oyuncularla yaşadığı sürtüşmeler.

    terim'in başarılığı olduğu dönemlerde hep vizyonler başkanların arkasında olması (süren ve aysal dönemleri ile canaydın dönemi arasındaki derin farklar)

    geçmişte hatırlanamsı gereken şeyleri gelecekte de güzel şekilde anabilmek için bazı ilişkileri tadında bırakmak en sağlıklısı olacak.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir