3 Ağustos 2017 Perşembe

Fernando Reges Galatasaray'da


Galatasaray'ın kanayan yarası orta saha, burası için öncelikli hareket etmemiz gerekiyordu ama şu zamana kaldı iş. Orta saha için ödenen rakamlara pek takılmıyorum, kaliteyi arttırmak gerekli. Fernando ismi de iddialı, yeterince büyük. Ben hala olası Vainqueur hamlesinin bizi kurtarabileceğini düşünüyorum ama Fernando gibi bir isme hayır diyemeyiz.

Fernando'nun ardından 8 numaraya bakıyor iş, Badou Ndiaye ise en ciddi aday. Imbula ismine çok yoğunlaşmıştık, olmadı. Ndiaye de o tarzda bir isim, hatta tabela yönünde bir artısı da var. Tempo önemli, rakip ceza sahasının içine girecek 8 numara özlemi var. Bu işin hücum kısmı adına önemli. Bir de defansif kısmı var bu olayın, belki de en büyük mesele.

Hücumu bir şekilde kurtarıyorduk ama savunma kısmı sorunlu, 2 sezondur büyük sıkıntı yaşıyoruz. Melo sonrası dolmayan bir boşluk, hatta Melo'nun son sezonunu da ekleyelim. Orta saha yeterince sert, agresif değil, mücadele gücü düşük diye yazdık durduk. Galatasaray'ın savunmasının sorunu da temelde bu, stoperlere odaklıyız ama ortaya sahaya öncelikli olarak odaklanmak gerekiyor. 

Fernando tempolu bir isim, sert ve agresif. Orta sahaya gerekli mücadele gücünü katacaktır, Badou Ndiaye tarzı bir orta sahasının arkasını en iyi şekilde süpürür. Teknik özelliği düşüktür ama tahta bacak değildir, hatta Porto zamanı topla çıkan bir futbolcuydu. Guardiola'nın düzenine pek uymadı, ondan önce ise City'nin oynayan futbolcularından biriydi. Kalite noktasında kendi pozisyonunun iyi isimlerinden biri, Galatasaray'a transferi bu anlamda önemli.

Tecrübeli futbolcu, geriye dönüp baktığımızda iyi bir kariyer. Melo kıyası yapanlar mutsuz olur, bunu da ekleyelim, farklı tarzda futbolcular. Hayırlı olsun diyelim, beklentinin üst düzeyde olduğu isimlerden biri olacak. Okumak isteyenler için daha detaylı şekilde tekrar paylaşalım bu arada;

9 yorum:

  1. Fernando tamam peki Ndiaye Galatasaray orta sahasında 8 numara oynayabilecek özelliklere sahip midir? Osmanlıspor'da 8 numara oynamak ile Galatasaray'da 8 numara oynamak aynı değil. Neticede bizim takımda tabela katkısının yanında birçok şey beklenecek Ndiaye'den.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Osmanlı'da 10 da oynadı aslında, hatta daha çok öyle oynadı ama orjini 8 numara. Playmaker olayını geçenlerde yazmıştım, geriden oyunu yönlendirecek isim noktasında sıkıntı var deniyor ama bence asıl olay daha tempolu, topla dikine gidebilecek, rakip ceza sahasına girecek orta saha profili. Topu hücuma taşımak önemli, zaten önde o topu tutacak isimler var. Badou'nun ayarının yüksek olduğunu düşünüyorum, Osmanlı'dan geliyor olmasından dolayı bir ön yargı var ama kaldırır burayı.

      Sil
    2. Peki ya top rakibe geçtiğinde doğru pozisyonu alabilecek mi? Oyunu rakip yarı sahaya yıktığımızda akın sürekliliğini sağlayabilecek baskıyı yapabilecek mi? Orta sahada topu aldığında oyunun yönünü değiştirecek diyagonal pasları atabilecek mi? Bir Galatasaray taraftarı olarak takımımda 8 numara oynayacak oyuncudan bunları beklemek hakkımdır diye düşünüyorum.Sadece fikir olarak bonservise bu kadar para harcadığımız bir ortamda Ndiaye yerine oraya yapılacak garanti bir hamle daha doğru olmaz mı?

      Sil
    3. Zaten Badou'yu isteme nedenim o, top rakibe geçtiğinde kısmı. 2 yönlü orta saha, top kapan, tempolu.

      Sil
    4. Ben Ndiaye ismine soğuk olmamakla birlikte Anonim arkadaşa katılıyorum. Fiyat kalite merkezinde o paralara daha iyisi yok mudur? Çok pahalı bir transfer ama umut var bir adam.

      Sil
  2. Uzun yıllar sonra, sakatlık yaşanmadıkça gerçek anlamda verimli olacak ve fark yaratacak 2 merkez orta sahaya sahibiz. Ndiaye ve Fernando birbirini çok iyi şekilde tamamlayacak puzzle parçası gibi. Topsuz koşuları hücum aksiyonu presi top çalma oranı ile Ndiaye gerçekten özlemini duyduğumuz orta saha performansını verecektir. Fernando ise tam bir süpürücü. Stoper oynayacak kadar iyi defansif özellikleri ve defans oyuncusundan ekstra pas ve top yeteneği var ama tüm bunların yanında hantal ya da tek hamleli oyuncu değil. Ndiaye'de Fernando'da ortalama üstü sayılabilecek hızda kendi mevkilerine göre. Ve Fernando'nun bir diğer artısı hava topları. Kıyaslama yapacaksak, Denayer, Ahmet, Semih vs'den iyidir kötü değildir. Serdar ve Maiconu bilemedim. Ama şurada bir netlikte var ki, transfer sürecinde birbiriyle uyum sorunu yaşamayacak oyuncular transfer ediyoruz mantıklı şekilde. Maicon ve Fernando eski takım arkadaşı ve Mariano ile birlikte aynı ülke vatandaşı. Mariano, Ndiaye, Feghouli ve Gomis Fransızca biliyor aynı zamanda. Muslera Mariano Maicon Fernando benzer dil ailesine ve kültüre sahip futbolcular. Ben Fatih terim gelirse sol kanada Volkan Şen'i izleyeceğimizi düşünüyorum. Ve keşke Telles'i şu savunmada izleyebilseydik. Jaume costa gibi sağlam duran ve bindirme ile orta isabeti yüksek oyuncuya ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha için ümitliyim, hatta bahsi geçen Asamoah da gelirse son yılların en iyi rotasyonunu izleyeceğiz.

      Sil
  3. Premier Lig'te tecrübelenmiş bir oyuncunun bizim ligimizde tutmama ihtimali çok düşük. Orta saha ve stoper mevkileri konusunda da tecrübenin daha ön planda olması gerektiğini düşünüyorum. Bu bağlamda güzel bir transfer.

    Melo-Ujfalı düzenden sonra ilk kez sağlam iki oyuncuyla oynayacağız. Savunma problemleri büyük oranda çözülecektir. Sol bekte kim oynarsa oynasın sırıtmayacaktır. Ahmet de sağlam bir tecrübe kazanacaktır. Ayrıca Maicon-Fernando-Mariano'nun aynı dili konuşması da büyük avantaj.

    Artık bu saatten sonra biraz daha genç oyunculara yönelmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yaşı 25i geçmeyen, yetenekli ve dinamizm getirecek oyuncular. Özellikle kanatlar için Feghouliyle onla bunla uğraşmak yerine Bruma tarzı makul fiyata birçok genç var Portekiz'de. Xande Silva, Diogo Gonçalves gibi. Brezilya'da da Richarlison beğendiğim bir isim. Bonservisi bilmem ama Feghouli'ye 4 milyon € maaş vermek yerine bu oyunculara yatırım yapılması gerektiğini düşünüyorum.

    Son olarak keşke sitemim orta saha transferini geciktiren yönetime. Keşkelerle iş dönmez ama keşke Ndiaye ile Fernando en başta bitirilseydi. Şu an belki de Avrupa'da oynayan taraf biz olurduk. Neyse artık önümüze yani lige bakacağız. Her ne kadar Lucescu'yu çalan TFF'nin önümüze set çekeceği bir sezon bizi beklese de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum ama 30 yaş hattında isimler gelmeye devam edecek gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir