3 Temmuz 2017 Pazartesi

Garry Rodrigues'le alakalı tanımım ve beklentimi biraz daha detaylandırayım


Dün Twitter'da da değindim bu konuya. Çoğunlukta bana hak verdi, bazı arkadaşlar ise anlatmak istediğimi bir türlü anlamadı. O yüzden bir de burada anlatmak istedim, biraz daha detaylandırıp. Başta yazayım, o bonservisi eder miydi, verilen para yüksek miydi gibi konulara girmeyeceğim. Olan oldu, önümüze bakmak durumundayız, nasıl katkı alabiliriz gibisinden.

İdman raporları fazlasıyla iyi. Tudor'un yüksek temposundan bahsediliyor ve her futbolcu bu idmana yeterli cevabı veremiyor, özellikle Milli Takım'dan dönenler. Garry Rodrigues ise bu noktada çok iyi durumda, haberlerini alıyoruz. Bazı videolar izlemiştim, yaz dönemi boş durmamış ve çalışmıştı. Formayı istediği belli, iyi çalışıyor ve bu yoğun idman temposuna cevap vermeyi başardı. Tudor'u iyi tanıyan bir isim zaten, bu da artı.

Garry Rodrigues'le alakalı tanımım ve beklentim şöyle. Bence iyi bir hamle oyuncusu, kenardan geldiğinde büyük bir patlayıcı özelliği var, etki ediyor. 11'e yazdığınızda ise biraz savruk, mevzudan kopabiliyor ki 26 yaşında, genç bir isim diyemeyiz maalesef. Buna alışabilir mi bilmiyorum, bu noktadan sonra bir gelişim sağlayabilir mi?

Ama şöyle bir artısı var, o da taktik esnekliğe çok uyuyor. Garry Rodrigues'i anlatan 2 maç var aslında, geçtiğimiz sezon oynadığımız. Konyaspor deplasmanı ilki, kenardan gelmişti ve büyük bir patlayıcı özellik gösterdi, o maçı da kazandıran isimdi. Diğeri ise evimizde oynadığımız Gençlerbirliği maçı, 3-4-2-1 oynadığımız bir gündü, Garry'i sol kanatta izlediğimiz. O da en iyi Galatasaray performansıydı mesela.

Garry'i ben iyi bir alternatif olarak düşünüyorum, futbol 11 kişi oynanmıyor ve kulübe için böyle patlayıcı isimlere de ihtiyaç var. Son pas veya şut noktasında gelişim sağlamalı, o ayrı bir detay. Ayrıca taktik esnekliğinize de uyuyor, birçok pozisyonda kullanabiliyorsunuz. Bu açılardan bakarak kendisini değerlendirmek gerekiyor. 

Ben demiyorum ki sezonu süpürür, Bruma'nın boşluğunu doldurur. Bruma başka bir adamdı ve kimse ile kıyaslamayacağım kendisini. Aslında kimseyi kimse ile kıyaslamam, herkes farklı bir adam, fakrlı özellikleri var, iyi ya da kötü. Garry adına anlatmak istediğim bu işte, beklentimi doğru şekilde dile getirdiğimi düşünüyorum. Bu açıdan bakarsak daha mutlu olacağız..

3 yorum:

  1. Garry bizim için önemli bir oyuncu. Çünkü patlayıcı sürati olan tek oyuncumuz. Kontra ataklarda ve öne geçip savunmaya çekildiğimiz dakikalarda rakibin stoper ve savunmasını da öne çıkarmayı engelleyecek tehdit edecek hızlı driblingci bir oyuncu lazım. Bruma sonrasında elde sadece Garry kaldı bu tipte oyuncu. Belhanda ve Konoplyanka çok süratli adamlar değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konoplyanka hızlı, tempolu isimdir aslında ama Garry çılgın koşucu :)

      Sil
  2. bana biraz kontrolsüz güç gibi geliyor. evet patlayıcı gücü çok iyi fark yaratabiliyor ama bazen de oyuna kendini çok kaptırıp gidebilir gibi. yine de kadro zenginliği yaratacaktır.

    fakat ne yazık ki zor zamanda kendisinin alınıl maliyetini göz ardı etmekte zorlanıyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir