3 Temmuz 2017 Pazartesi

Hakan Çalhanoğlu Milan'da


Milan yıllardır düşüş içinde olabilir, eski günlerinin uzağında. Değişmeyen şey ise Milan Milan'dır ve bu sezon yaptıkları yatırımların ardından da eskiye dönmek adına iddialılar. Bu değişimin ayaklarından biri de Hakan Çalhanoğlu oldu. Bonuslarla birlikte 24 milyon avro'luk bir rakam var, fazlasıyla büyük. Genç bir kadro kuruyorlar, Hakan Çalhanoğlu da 23 yaşında, bu genç adımların bir parçası.

Hakan Çalhanoğlu'yla alakalı anlamadığım bir durum var ama, benim gibi düşünen çok insanın da olmasıyla birlikte. Hakan Çalhanoğlu'nu özel kılan nedir bilemiyorum. Kafamda bir pozisyonu yok mesela, 10 numara, 8 ya da kanat mı? Hepsinde oynar ama Hakan Çalhanoğlu'nu merkeze yazıp, onun üzerine kadro kurmam mesela.

6 aydır da futbol oynamıyor ayrıca, bu da diğer handikap. Dediğim gibi, futbolunu çok beğenmem, şut veya duran top dışında ekstra bir özelliği öne çıkar da diyemem ama sevindim bu transfere. Umarım yanılırım ve büyük işler yapar. Bu transferin büyük iş olduğunu düşünüyorum, sonuçta Milan Milan'dır ve orada bir Türk futbolcusu oynayacak. Ümit Davala'dan bu yana bir ilki yaşıyor olacağız.

Maksimum seviyedir ama, Hakan Çalhanoğlu'nun buradan doğru bir adım daha yukarı gideceğini sanmıyorum. Milan uzun bir zamandır o seviyenin gerisinde, bu sezon yeniden ayağa kalkmayı deneyecekler ve büyük yatırım yapıyorlar. Milan bu anlamda heyecan veriyor, Hakan Çalhanoğlu sayesinde de daha yakından takip edeceğiz..

6 yorum:

  1. Milani milan yapan efsane oyuncuları olmuştur hep, karakterli yıldız isimler üzerine takımın iskeletini kurup aralari tamamlayıcı isimlerle doldururlar, juve de böyledir..
    Milanin bugun geldiği nokta farklı, sanki çinliler milan ruhunu anlamamıs..
    Ben Hakani alacağıma wesley sneijderi alırdım milana, milana yakışan budur. Böyle yetenekli ama silik karakterli oyuncularla belki sampiyon olursun ama "milan" olamazsın.. Sosa için de bu durum geçerli, müthiş bir oyuncu ama lider karakteri yok..
    Yok sharavi miymiş oymus buymuş, bunlarla başarılı olamadı milan bunu görmesi lazım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençleşmeye gittiler, orada plan başka. Bence doğru hareket ediliyor, gelecek adına. Zaten yaşlı bir takımdı Milan, yıllardır da bu yaşlı yapı üzerinde olduklarından yerinde saydılar.

      Sil
    2. Bence Allegri'yi gönderene kadar Milan yine Milan'dı.. Onlar 2002'den beri kadrolarını gençleştirmeye çalışıyor ama kolay değil, Kaka ile Pato ile, Thiago Silva ile gençleşmeye çalışmak ekonomik açıdan çok sürdürülebilir bir süreç değildi; arada İtalya ciddi bir de ekonomik kriz atlattı..
      Ama şimdi paraları var, fakat harcama şekilleri bence Milan kültürüyle çok bağdaşmıyor, Milan her sene 10 oyuncu alıp gönderen bir takım değildir; az sayıda yıldıza yatırım yapıp onları uzun süre klüpte tutar..
      Benzer şeyleri United için de söyleyebiliriz; bu klüpler oyuncularına değer veren bir anlayışa sahip olmalarıyla bilinir..
      Mesela 2 yıl önce bu gençleşme hamlesini başlattıklarında doğru yoldalar demiştim; Romagnoli'yi aldılar gelecekteki kaptanımız dediler, Donnaruma'yı çıkardılar.. O dönemde Arda'ya da talip olmuşlardı ve bence doğru bir hamleydi..
      Fakat şu sıralar izledikleri yol, Monaco gibi daha ruhsuz endüstri takımlarının yolu, Milan başka bir şey..
      Versin 100 milyonu Belottiyi alsın gerekirse başka transfer yapmasın, bunu anlarım. Ama elinde Romagnoli, Paletta, Gomez, Zapata vb. varken 40 milyon euroya iki yeni stoper almak, 2 yıl önce 30 milyona aldığın Bacca'nın ismi neredeyse Trabzonsporla anılırken gidip 40 milyona portodan genc bir forvet almak bunlar milanın işleri değil gibi geliyor bana, bunların içinde yine en mantıklı duranı Hakan Çalhanoğlu transferi..
      Hayırlısı olsun..

      Sil
  2. Yunus Mallı'yı daha çok beğeniyorum. Hakan topsuz alanda çok pasif resmen 10 kişi oynuyor takım. Yunus'un koşuculuğu ve topla oyunu beni daha çok etkiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus'u ben de daha çok tutuyorum. Gol özelliğinin yüksek olması, ceza sahasının içinde etkisi gibi.

      Sil
  3. Abi selamlar, ben de Hakan'ı bu kadar değersiz görenleri anlamıyorum. Her sene 10 gol 10 asist katkısı var. Devamlı oynayan bir oyuncu sakatlık vs sorunu olmuyor nazar değmesin. Dünya üzerindeki en büyük duran top tehditlerinden biri, gol vuruşu, sutu çok iyi. 9.5 oynuyor, 10 oynuyor, 4-4-2 de sol kanat oynadı son senesinde çokça. Genç takımlarda 8 oynadı. İyi bir karakter, lider özelliği vardı genç takımlarda. Ve daha 23 yaşında. Milan dan sonra bence premier lig yapacak.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir