30 Temmuz 2017 Pazar

İlk ağızdan haber almak güzel, bilgi kirliliği transfer dönemlerinin en büyük düşmanı


İlk ağızdan haber almak güzel, bilgi kirliliği transfer dönemlerinin en büyük düşmanı. Cenk Ergün de dün kampı takip eden basın mensuplarıyla toplantı yaptı, altı çizilesi bilgiler verdi. Ne varsa söylemiş hatta, gizli kalan pek bir şey yok. Bazı detayların altını çizelim biz de, kısa kısa geçelim. Üzerine konuşulması gerektiğini düşünüyorum.

Florya konusu çok eleştiriliyor, takım sahipsiz üzerinden. Cenk Ergün'ü o konuda doğru isim midir bilmem, bunu zaman gösterir. Takımın başında olmamasının nedeni transfer görüşmeleri, seyahatler yapmak zorunda. Hala da aynı durum geçerli, transfer konuşmaya devam ediyoruz, bu iş bitmedi. Lucescu konusu bundan kaynaklı mı ortaya çıktı bilmiyorum. O durumda Cenk Ergün'ün görevi ne olacak ya da, bunlar büyük birer bilinmez.

Gomis konusunda eleştiriler var, çok para verildi diyerek. Doğru, imza ücretini kimse beklemiyordu mesela, bonservisi olan bir futbolcuya imza ücretinin verilmesi sorgulandı. Örneği çok, Sneijder için de vermiştik mesela ama burada isim Gomis, farklı transferler. Marsilya'nın Gomis'i tutmak istediği doğru, Galatasaray'ın bu noktada para harcaması gerekiyordu. Gomis'in de niyeti kalmak yönündeydi, buna yoruyorum olayı. Gerçekleşmesi gereken bir transferdi.

İçimizi rahatlatan gelişme ise 8 numara isteğinin açıkça söylenmesi. Selçuk İnan'ı kenara almak, yerine bir isim bulmak gerekiyor, takımın en büyük sorunlarından biri. Badou Ndiaye doğru tarzdı, isteğimiz doğru ama zor bir hamle. Alternatifi Fellaini mi olur sorusuna cevap aramıştık, o konuya girmeyeceğim ama Fernando'nun yanına 8 numara arayışı, bunun da öncelik kabul edilmesi sevindirdi.

Tudor konusu Cenk Ergün'ün dışında ilerleyen bir süreç, Lucescu için olduğu gibi. Fatih Terim boşta olduğu sürece gölgesi daima üzerinde olacak. Benim de isteğim Fatih Terim'in geri dönmesi, şimdi değilse ne zaman diyorum. Eminim Tudor da bu haberlerden etkileniyor, bekliyor bir bakıma böyle bir sonu. 

Denayer konusu var bir de, Galatasaray'ın bitmeyen aşkı. Belli ki stoper arayışı var, öncelik değil ama fırsat kollanıyor gibi. Denayer her zaman geri dönmek istiyor, onunla da alakalı ne yapar, nasıl olur gibisinden bir şeyler yazmıştım. Maicon'un yanında doğru isim olabilir, özellikle hızı noktasında. Manchester City bize kiralamak istemiyor, bu süreç uzar. Denayer'in duruşu, tavrı önemli ve Fernando hamlesinden kaynaklı belki bir ilişki doğar.

Sol bek, stoper, orta saha ve forvet için girişimler olduğu söylenmiş. Ben sol bek ve 8 numaraya tamamdım. Öncelikli olan hamleler bunlar ama özellikle 3. bir forvetin ihtiyaç olduğunu söyleyebilirim. Eren Derdiyok'un istikrarı tartışılır, ayrıca Gomis her ne kadar farklı özellikte bir isim olsa da nihayetinde bir pivot. Eren Derdiyok'un da pivot özelliğinde olduğunu düşününce bir tane kanat özellikli, hızlı bir forvete ihtiyaç var.

Sürpriz konusu bu açıklamaların kilit noktası. Transferde sürprizimiz var denilmiş, sürpriz bir pozisyon için. Sol açık olduğunu düşünüyorum ama isim noktasında bilgim yok. Aklıma gelen ilk isim Ribery'di, çoğu insan da benim gibi düşündü. Arda Turan değildir, onunla alakalı ayrı bir açıklama geldi, Emre Mor olduğunu sanmıyorum ama sol açık olduğundan da eminim. Bekleyelim derim, yine de bir beklenti doğdu, orası kesin.

Ben Arfa konusu açılmış, belki de sürpriz odur. Fenerbahçe ile adı daha sık anılıyor, Galatasaray'ın böyle bir transfer yapacağını zannetmiyorum. Yine de görüşmeler olmuş, radarımızda olduğu söyleniyor. Ben Arfa'nın kanına girmek lazım, onu oynatmak adına. Oynarsa farkını konuşmaya dahi gerek yok, oynaması ise zor. Şu zamana kadar bir kez gördük gerçek anlamda, Nice performansı. Yine de kombine, forma hamlesidir, heyecanı ve keyfi büyük olur.

Sinan Gümüş konusu bir türlü kapanmıyor. Sürekli taliplerden bahsediliyor, x takım istiyor, y takım şu kadar verdi gibisinden ama gerçek olan şu, teklif falan yok. Gitmek istiyor sadece, ruh halinden de anlayabilirsiniz. Bu konuda çok kavga ettim, eleştirilerimi kaldıramayan insanlar oldu ama tablo bu işte, savunmak anlamsız. İyi bir sözleşmeye kalır, bunun ise verilmemesi gerekir. Gelen ilk teklife kendisiyle yolları ayırırım.

Volkan Şen konusuna da gelelim, teklif değil ama bir ön izleme yapmışız. Futbolcunun gelmek istediğini de düşünüyorum, belli ki bu konuda Tudor'dan kaynaklı bir talep olmuş. Taraftarın geneli bu hamleye sıcak değil, yönetimin bekletme durumu bundan. Transfer olmayacağını ve olmaması gerektiğini düşünüyorum. O pozisyonda alternatifler var, özellikle genç anlamda.

Sneijder konusunda ilk kez ciddi bir açıklama geldi. Futbolcunun gitmek istediğini ve yolların ayrıldığını söylüyor. Bu konuda çok takıldık maalesef, dün ne düşünüyorsam aynı yerdeyim. Futbolcu gitmek istedi, bunu da sezon sonu iletti. Takım aradı, bulamadı derken geri dönmek adına bir şansını denedi, bu konuda taraftarı da arkasına almaya çalıştı ama yollar ayrıldı. Onu itibarsızlaştırarak göndermek hataydı, bu doğru. Göndermek için yanlış iletişim kuruldu, bu da doğru. Giderken bana sorarsanız fedakarlık yaptı, ortada bir tazminat yok. Sneijder'in de hakkı verilmeli ama yollar neden ayrıldı diyemiyorum.

6 yorum:

  1. Şuan 11 yabancı oyunculu bi kadromuz var -sinan,Koray, eren in yerli olduğunu varsayarak- Fernando ve feghouli gelince 13 olacak daha yapılacak bir orta saha ve solbek transferi var deniliyor de jong ve cavanda gönderilecek ama nasıl ve niye hala burdalar..
    Bu sene hiç yerli transfer yapılmadı neye göre yapılmadı muamma eğer paf takıma güveniliyor ise iyi yoksa bir adet soru işareti...
    11 yabancı ile oynanacak ise o vakit tudor olmasa bile yabancı teknik adam şart yani terim olmaz gibi..
    Ama 11 yabancı ile oynamak basarı getirir mi daha önce başarılı olduğumuz kadrolara bakarsak hep yerli ağırlıklı 2000 senesi başta olmak üzere...
    Gerçi suan alınan yabancı oyuncuların kalibresinde yerli oyuncu olmadığıda aşikar tabi adam başı 10-12m verirseniz var ömer toprak arda yunus mallı emre mor hakan calhanogli gibi onlarda zaten Turkiyeye gelmez şu aşamada
    Ne diyelim hayırlısı olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli istikrarını U17lilerle doldurmak gerekir, en azından orada gençleşmek. Transfer edilen isimlerin yaş haddi malum, gençleşmiyoruz aslında.

      Sil
  2. Stoper rotasyonunda serdar, ozan, koray, ahmet, orta ikili rotasyonu için selçuk, tolga, forvet arkası için recep, atalay, yasin, sinan, emrah, forvet için eren, bekler için tarık var elimizde.. kaleci ve bek pozisyonları hariç oldukça iyi bir yerli rotasyonumuz var aslında..
    14 yabancı hakkını da kullanacağız gibi,dolayısıyla yaklaşık 28 kişilik, tecrübeli (ama cok yaşlı da degil) ve geniş bir kadroyla oynayacağız..
    Böyle maliyetli ve kısa dönemde başarı hedefiyle kurulan bir kadroyu gençleştirmenin en mantıklı yolu, alt yapı oyuncularının kademeli olarak takıma kazandirilmasidir ki anlaşılan yetenekli bir jenerasyon yakalamış durumdayız..
    Cenk ergunun açıklamalari çok cesaretlendirici, yönetimin iddiasını ortaya koyuyor. Transfer süreci de doğru işliyor.

    YanıtlaSil
  3. 14 ten fazla yabancı oyuncuyla kontrat yapabiliriz sadece 14 ünü federasyona bildirebiliriz yani yabancı almak için Cavandanın Donk'un De Jong'un sözleşmelerini fesh etmek zorunda değiliz. Satmaya çalışıyoruz zaten parasını ödeyeceksek fesh etmem paf takıma yollar maliyetine katlanmalarını sağlarım. Yok öyle hem oynamayıp hem ederinin üstünde parayı geleceğe dönük almak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaş haznesini açmak için önemli bu gidecek isimler. Ayrıca Donk'un kalacağını düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir