4 Temmuz 2017 Salı

Ivan Strinic & Galatasaray, sol bek söylentileri bıçak gibi kesilmişti aslında


Galatasaray'da sol bek söylentileri bıçak gibi kesilmişti aslında. Clichy'i konuşuyorduk ama onu da Başakşehir, İstanbul'a getirdi. 15 gündür konuşulmuyor ama Clichy, bunun da Galatasaray'ın Asamoah düşüncesiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Dün yeni bir iddia ortaya atıldı ama, Ivan Strinic için Galatasaray'ın teklif yaptığı yazılıyor, İtalya kaynaklı.

Napoli'de 2.5 sezondur forma giyiyor ama alternatif olmaktan öteye geçemedi. Dnipro formasıyla biliyoruz onu daha çok, Konoplyanka'yla birlikte sol kanatta büyük işler yapmışlardı. O performans da kendisini Napoli'ye taşıdı ama işler beklediği gibi gitmedi. 2.5 sezonda toplam 39 maçı var Napoli'de, 4 asist yapabildi. 29 yaşında, Hırvatistan Milli Takım'ı ile 39 maça çıktı. Hala Milli Takım'a seçilen bir isim, bu önemli aslında.

Büyük bir sakatlık geçmişi yok, Napoli'de sıkıntısı tercih edilmemesiyle alakalı ama 2.5 sezonu devirmeyi başardı. Alternatif olarak değerli görüyorlar, onlar için iyi ve sorunsuz bir yedek. Hatta çıkan haberde yerine bir isim alınması durumunda bu transfere izin vereceklerini belirtmişler. Ben olmazsa olmaz bir harekat olarak görmüyorum Strinic'i. Dnipro günlerini severim ama Napoli günleri benim adıma hayak kırıklığı.

Ortalama bir sol bek bence, farkı büyük olmaz. Tecrübeli bir isim ama temposu ortalama, defansif özellikleriyle daha ön plana çıkabilen, pas aksiyonu o kadar iyi olmayan ama çalışkan, takım oyununa yatkın bir isim. Tarz olarak benzetmek gerekirse (altını çiziyorum, kalite demiyorum) Hasan Ali Kaldırım tarzında derim. Farkı büyük olmaz ama oynar o pozisyonda. Linnes'in hücum etkisi daha yüksek olur mesela ama savunması için aynı garantiyi veremezsiniz. Strinic ise savunma için biraz daha garanti ama hücum adına özel yetenekleri çok olmayan bir futbolcu.

Galatasaray'ın bu konuda ekstra bir isteği olmaz, alternatiflerden biri olduğunu düşünüyorum. Ya da Tudor'dan kaynaklı yazılan bir isim, bilemiyorum. Türk medyasında görmedim çünkü, bu transferin kaynağı İtalya. Ne bileyim, Başakşehir Clichy'i getirebiliyorken, biz de daha iyi işler yapmalıyız..

3 yorum:

  1. Bugün yönetim çıldırdı, tam para bitti mi derken önce sofian feghouli, sonra rıza durmisi.. Heyecandan cildirdim diyebilirim, sen o sol beki getir, sağ bekte cavanda oynasın, semih oynasın, hele de önüne feghouliyi koyacaksan..
    Valla futbol aklı falan derken zeka akıl sel olmus taşiyor galatasaraydan, bu nasıl bir transfer planlamasi, solda durmisi belhanda, sağda ... Feghouli, ortada tolga-lemina-sneijder ve ileride gomis..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de heyecanlıyım ve merakla bekliyorum :)

      Sil
  2. 7-8 hatta 9 oyuncu lazım hepsini de a kalite alamayız para yetmez Strinic i böyle düşünebiliriz ama yaşlı satışı yok yani bedava da vermezler herhalde. Linnes ve Carole varken bence aciliyet DMC ve mc de 6 ve 8 alınmalı. Bekler agustosa kadar gelse de olur bence

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir