28 Temmuz 2017 Cuma

İyi kaleci size maç kazandırır, Muslera ise sizi şampiyon dahi yaptı


Bu sürpriz oldu, hoşuma gitti. Konuşulmasına rağmen beklemiyordum, ne yalan söyleyeyim. Kaosun tam ortasındayız, mutsuzluk havası herkesin bildiği bir şey ve gelecekte ne olacağını kimse bilmez, yaşanan sorunlu ayrılıklar ise bir yana. Tüm bu şartlar halinde zor görüyordum bu imzayı, Muslera dahi olsa.

Muslera işte, aidiyet. Son yıllarda bu formanın en çok yakıştığı isim belki de, şartlar ne olursa olsun bu formaya sırtını dönecek son futbolcu. Sözleşmesinde zam yok, aynı ücretten devam ediyor. Hatta maç başı ücretinde indirim dahi var ki bu adam için para asla konuşmam. Ne kazanıyorsa hakkıdır, bir ömür bu takımın kalesinde olsa gıkım çıkmaz.

Napoli ve Roma gibi takımlar yazılıyordu, sözleşmesinin son yılına girdiğinden dolayı da rahatlıkla transfer yapardı. Eski havasında olmayabilir ama bu onun büyüklüğünden bir şey kaybettirmez. Yediği gol sayısından bahsediliyor ama kurtarış sayısını konuşan yok, oysa o noktada da en iyisi. Galatasaray sistemi öyle bir durumda ki savunma özelinde Muslera'dan başka ne konuşacaksınız. 

İyi kaleci size maç kazandırır, Muslera ise sizi şampiyon dahi yaptı. Yıllar oldu, bir o kadar yıl daha var önünde. Taffarel gibi büyük bir ismi izledim, Mondragon gibi istikrarlı bir kalecimiz de oldu ama Muslera başka, benim için en iyisi. Burada emekli olmasını dilerim, buna en çok yakışacak insan da odur.

14 yorum:

  1. Mali tarafında şunu da kaçırmayalım dediğin gibi zam yok hatta maç başında indirim var.

    Diğer taraftan Muslera'nın pazar değeri +10m euro bonservis. Sözleşme uzatmayıp bu parayı imza parası altında gelire çevirebilirdi. Bu açıdan da maaşı yüksek bile olsa 6.75m + Cana bonservisiyle aldığımız en istikrarlı oyuncumuzu bedavaya kaptırma riskimiz vardı. Muslera iyi niyetini göstermiş oldu böylece... Bruma'dan farklı olarak bunu unutmayalım... Hani Bruma'yı niye sattık diyenlere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şunu düşün, bugün Muslera gitti diyelim. O istikrarda bir kaleciyi hangi rakamdan alabiliriz?

      Sil
  2. yüksek maaştan dolayı kolay şekilde uzatıldı bence.bonuslarla birlikte 4-4,5 milyon avro senelik.kemiksiz.buna verdileri ekle avrupada.8 milyon avro yapar yıllık.madrid münih bile vermez o paraları neredeyse.

    bonservisi elinde olsa bile vermezler bu maaşları hafız.çünkü avrupada bir maaş dengesi var.süper yıldız ve hücumcu oyuncu isen yıllık kemiksiz 3-4 milyon avro maaş alabiliyorsun.cavani bile 3 milyon avroya oynuyor.

    sözleşme uzatılması doğru ama bu maaşlarla değil.proje takımları yada iyi yönetilen kulüpler ne yapıyor.örnek.ispanya u21 kalecisi var.çok yetenekli.kepa arrizabalaga.23 yaşında

    https://www.transfermarkt.de/kepa-arrizabalaga/profil/spieler/192279

    15 milyon avro bu arkadaşa bonservis verirler.500 bin avro da maaş.5 yıllık sözleşme yaptığını düşün.toplam maliyet 17,5 milyon avro.

    musleranın galatasaraya maliyeti ne peki?5 yıl. 7 bonservis yıllık 3 milyon avrodan 5 yıl 15 milyon avro.topla.22 milyon avro.ve çok defa yazdım maaşından dolayı zaten bonservis kazanma ihtimalin yok.

    ama kepa dan bonservis kazanma ihtimalin çok yüksek.hadi kazanamadın diyelim.15 milyon avro çok bonservis kağıt üzerinde gözükse bile toplamda musleradan daha ucuza gelmiş oluyor.

    muslera iyi kaleci ama bu maaşlar verilmez hocam.çin den daha beter durumlara geldik zaman içinde maalesef.önceden 2 milyon avro üst sınırdı türk kulüplerinde.süper yıldızlara kariyerli hücum oyuncularına bu paralar verilirdi.şimdi ise 4-5 milyon avrolara çıktı.akıl alır gibi değil.

    açıkcası ben başkan olsaydım ne yapardım? musleraya 1,5 milyon avro teklif ederdim.kabul etmezse 7-8 milyon avroya satışa koyardım.üzerine bir 7 milyon avro daha ekleyip kepa yı alırdım.500 bin avro da maaş.daha ucuza mal olurdu toplamda.bilbao da muhtemelen yeni oynamaya başladığı için 50 bin avroya oynuyordur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhangi bir bonus yazmıyor yalnız sözleşmede. Ayrıca Muslera gibi bir kaleciyi 1.5'a bulursan helal olsun, ne diyeyim :) Böyle isimlerin maliyeti konuşulmamalı.

      Sil
  3. ''Napoli ve Roma gibi takımlar yazılıyordu, sözleşmesinin son yılına girdiğinden dolayı da rahatlıkla transfer yapardı''

    maaş piyasasını bilmiyorsun hafız.ne transferi aga.bonservisi elinde olsa bile yapamazdı o maaşlara transfer.bak sneijder takım arıyor.daha doğrusu enayi bir kulüp arıyorlar.bizde enayi bir kulüp idik.bizim gibi bol keseden maaş dağıtan bir kulüp bulması kolay değil.hele güzel şehirlerde hiç bulamaz.ingilterede mencıstırın vasat şehir olmasından dolayı bide şehrin ektrasını veriyor kulüpler.misal.yani barca nın bir yıldızı barca ya getirmesi ile mencıstırın bir yıldızı mencıstıra getirmesi aynı zorlukta olmaz.maddi manevi.

    ayrıca muslerayı bence çok fazla abartıyorsun.tamam iyi kaleci ama yeri dolmayacak cinsten değil.küçük bir araştırma yapıp düşük maaşlı kaleci bulmak işten bile olmaz.türkiyede gökhan akkan var.yada bilbao da kepa var.

    bu maaşlardan dolayı kulüp çok zarar ediyor çok.tolga nın 2 milyonuda çok muslera nın 4 milyonuda çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaş piyasasını gayet biliyorum, Roma veya Napoli gibi takımlardan da bu parayı alırdı. Muslera'yı abartmıyorum, örneği yok bu kalecinin. Yerine kimi bulacaksın bu istikrarda, kaç paraya?

      Sil
    2. hakketen bilmiyorsun hafız.yada oralarda da vergi olmadığını hayal ediyorsun.kim musleraya yıllık 8 milyon avro akıtır vergiler dahil.muslera nın avrupdaki maaş değeri kemiksik en fazla 1,5 milyon avrodur.kaleci abi bu.cavani psg den bugün 4 milyon avro alıyor.ki süper yıldız.hücum oyuncusu.roma napoli falan proje takımları oldular aga.sen sanırım ortalarda dönen bonservis rakamlarına bakıp çok maaş vereceklerini zannediyorsun.

      her zaman söyledim.avrupdaki çoğu takımın mantığı şu:yüksek bonservis düşük maaş.telles ide brumayıda bundan satabildik.bruma ya 3 milyon maaş verseydik elde kalması işten bile değildi.avrupada takım içi maaş dengesi önemlidir hafız.vede vergiler var.

      muslerayıda abartıyorsun.yazdım zaten gökhan akkan yada bilbaolu kepa var.bunlar düşük maaş ile oynar.ve aynı verimi elde edersin.yeterki araştır bulursun.artık genç ve yetenekli kaleciler çok yetişiyor.

      özetle musleraya verilen bu maaş kaynak israfından başka bişey değil.vede konuşulması lazım aga.konuşmazsan katara çine döndürürler adamı.buda iyi bişey değil.çok fazla duygusala bağlamamak lazım.

      ha şöyle olursa bende duygusala bağlayabilirim.misal 5 büyük ligden x bir takım 1,5 milyon avro teklif etti gitmedi ve sana gerçek değeri olan 1,5 milyona imza attı.bu ne demek.bu seni para için değil başka şeyler içinde tercih ettiğini gösterir.

      4 milyona sana imza atması paradan dolayı.bunun altını net çizmek lazım.kulüpler bundan dolayı batıyor zaten.

      Sil
    3. Şu yorumlar çok enteresan ya :) vallahi, billahi. şöyle öğretir gibi anlatmalar, sağlık olsun diyeyim :)

      Sil
    4. bilmemek ayıp değil hocam.öğrenmemek ayıp. :) bende avrupa maaş piyasasını aceto blogdan öğrendim misal.italya ve fransada ne maaş veriyorlar açık.ingiltere hariç diğer 4 büyük ligde üç aşağı beş yukarı benzer maaşlar var.

      ha bu arada maaş konusunda sana yanlış bilgilerde aktarılmış olabilir.kaynağını bi kontol et.

      Sil
    5. Sen başka bir noktadasın, ben bambaşka. Bir üslubuna, tarzına bak derim, tavsiyem bu olur :) biraz ayaklar yere bassın derim, bu imkanı ben tanıdım farkındayım tabii. Eleştirirsin, bilmediğim tonla şey vardır, onu da belirtirsin ama bu tarzla belirtene daha izin vermem. Sevmediğim bir şey ama uygulayacağım sanırım.

      Konuyla alakalı ise ya da herhangi bir konuyla, ben a desem sen z konusunda yorum yapıyorsun, oysa benim konum a. karşındaki insanları da küçümseme derim, az çok işin içinde olan adamlarız. iyi geceler dilerim.

      Sil
  4. Çok doğru bi hamle lakin yıllık ücret çok fazla buda Ünal aysal yönetiminin hatası avrupada dahi en çok kazanan kalecilerın başında gelir 2.5-2.8 civarı olmasi gerekirdi bence çok yanlış bir ücret politikamız var -muslera dahi oksa-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu doğru yorum, saygı duyarım ki keşke herkes bu tarzda yazsa. Sen bilmiyorsun, anlamıyorsun yerine :)

      Sil
  5. rakam yüksek diyelim. bu gün muslera'yı satışa çıkarıp yerine onun kalitesini değil onun yarı kaltesinde bir kaleciyi getirmeye çalışsak ne kadar maaş ödememiz gerekir.

    ligimizin kalitesi belli. bu kadar kalitesiz bir ligde bu derece üstdüzey bir adamı elde tutmak istiyorsan o paralar verilecek.

    bugün hala muslera'ya verilen veya verilecek maaşı tartışacak durumda olduğumuza inanılması zaten esasen kulüp olarak bu halde olmamızın sonucu belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkansız, altını çizdiğim nokta o. Muslera'dan kazandın diyelim, yerini doldurmak için daha çok harcamalısın. Muslera istikrarını yakalamak zor, kolay gelmiyor. Kaleci istikrarı mühim, garanti oynamak durumundasın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir