23 Temmuz 2017 Pazar

Jaume Costa & Galatasaray, sol bek konusunda öyle geç kalmışız ki


Östersunds karşısında Mariano oynasaydı bir şeyler değişir miydi bilmem ama en azından biraz daha şansımız olurdu. Baskıyı beklerle kurarsınız ve büyük takımsanız geriden kurduğunuz oyun kadar varsınız. Mevcut bek hattı handikap yarattı, Östersunds karşısında bile ne duruma düştüler gördük. Carole veya Linnes fark etmiyor, bu seviyede bile öyle bir hayal kırıklığı ki.

İmkan da vardı, Linnes veya Carole kaç kare savunma arkasına sarktı, özellikle Linnes. Orta dahi yapamıyorlar, tablo bu. Maicon sorumluluk almak zorunda kaldı, deli gibi ortaladı. Neden Maicon o ortaları yaptı diyorlar, beklere mi atsaydı topu, hangi kanat oyuncusu sorumluluğu aldı ki? Tablo bu işte, Mariano'nun farkı büyük olacaktır. Şimdi sol bek hamlesini bekliyoruz.

Bu ön eleme turu öncesi "öncelik sol bek değil" diyordum, Linnes'in de orada oynayacağını hayal ettiğimden. Gerçekten de hayalmiş, mümkün değil bu adamlara güvenerek yola çıkmak. Sağ bek ve sol bekin önceliği arasında fark yokmuş, maalesef bu konuda geç kalmışız. 

Jaume Costa konuşuluyordu aslında. Villarreal'in yeni bir sol bek alacağı söylendi, 4 milyon avro gibi bir rakama bırakabilecekleri konuşuluyordu. Sonra vazgeçtikleri yazıldı, son olarak Marca'nın iddiası bu transfer için Galatasaray'ın 5 milyon avro önermiş olması. Sözleşmesini geçen sezonun ortasında uzattılar ama 29 yaşında ve bahsi geçen bonservis yüksek. Haber doğruysa bu transfer gerçekleşebilir.

İstikrarlı bir sol bek, Mariano için yazdığım temel detay buydu. Tarz farklı tabii, Mariano hücumu ile ön plana çıkarken, Jaume Costa ise savunma özelliğiyle daha ön plana çıkıyor. Tudor'un kafasındaki sol bek profili de bu zaten, Mariano'yu açık gibi kullanıp, sol beki stoper gibi kullanabilmek. Jaume Costa savunma özelliğiyle öne çıkar, sağlam futbolcudur. O da dengeli bir bek aslında, orta özelliği gayet iyidir, tempoludur, hızlı bir futbolcu. 

Bu beklerle geriden oyunu kurarsınız işte, savunma konusunda da gelişirsiniz. Noksan şu olur, Mariano da Jaume Costa da hava noktasında o kadar iyi olmayan isimler. Yaşının 29 olması ise diğer detay, aldığımız her yabancının yaşı neredeyse bu noktada. Ne olursa olsun, böyle bir bek oyuncusu için yaşa çok bakmam, Mariano'da olduğu gibi bu transferi isterim. Galatasaray'da kalite katacak, ileri taşıyacak hamleler bunlar..

1 yorum:

  1. Takımda karakter koyacak topçu yok şuanda malesef yani abilik yapacak kimse yok. Bu zamana kadar illaki Galatasaray'ın ruhunu yansıtacak takımını savunacak takımı ayağa kaldıracak isimler olurdu. Ne yazık ki bu yönetim takımı ötekileştirdi iyice benim bir beklentim kalmaz oldu ama işte Sarı ile Kırmızıyı görünce küsemiyoruz...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir