10 Temmuz 2017 Pazartesi

Mariano Ferreira & Galatasaray, sağ bek için iddialı isimleri konuşmaya devam ediyoruz


Sağ bek için iddialı isimleri konuşmaya devam ediyoruz. Konuşmalıyız da, sol beke oranla sağ bekte yaşanan sıkıntının daha büyük olduğunu söyleyebilirim. Son hazırlık maçında şunu gördük, Linnes sağ bekte sürekli bindiriyor ve defans üçleniyor, Carole stoper gibi oynamaya başlıyor. O pozisyonda hücum arandığı noktada ise Linnes solda da etkili, oynayabilir. Sol bek için Linnes / Carole rotasyonu bir noktaya kadar iş görür, en azından sol bek transferi acil değil dersiniz.

Sağ bekte ise bu yok. Alternatif dahi konuşamıyoruz, oraya Linnes'i yazdıktan sonra Cavanda ve Tarık Çamdal'ı mı konuşacağız. Ayrıca Linnes'i solda daha etkili görüyorum, haliyle sağ bek için transferin aciliyeti var. Sağ bek için iyi isimler konuşuluyor ama hala bir adım atılmadı. Son haber ise Sevilla forması diyen Mariano Ferreira.

Bu pozisyon için favorim Corchia, yaşı ve geri dönüşü olabilme ihtimaliyle. Son zamanlarda sağ bek için konuştuğumuz isimler ise hep +30'lu yaşlarda. İsim anlamında iddialı futbolcular, gelmeleri durumunda mutlaka farkları olacak ama kısa vadeli hareket ediyoruz, günü kurtarmak anlamında. 31 yaşında Mariano, 2-3 sezon katkısı mutlaka var ama böyle hamlelerin geri dönüşü yok. Ayrıca düşündüğümüz her transfer sözleşmesinde son yıla giriyor, bu ise iyi bir plan.

Mariano dengeli bir sağ bek, hücum gücü de, savunma özelliği de iyi. Fiziksel olarak düşüşe geçti ama tempolu bir isim. Galatasaray'a gelmesi durumunda iyi bir sağ bek izleyeceğimiz kesin, farkı büyük olur. Yine oynadığı kanadı bütünüyle kullanabilecek, 3'lü savunmanın sağına yazılabilecek bir isim. Brezilyalı savunmacılardan, teknik özelliği de olan. Sevilla'nın istikrarlı isimlerinden biri, hatta bir dönem Barcelona için bile adı geçti.

Sevilla'nın planı Corchia'yı alıp, Mariano'yu Galatasaray'a satmak. Sözleşmesinde son yılına girecek ve bu konuda ihtimal olduğunu düşünüyorum. Sevilla tedrisatından gelmesi de kıymetli, Mariano'yu da taktik esneklik noktasında değerlendirebiliriz. Yaş olayı genel bir yorum, +30'luk isimlere ilgimiz büyük ve bu futbolcuların bonservis noktasında geri dönüşü olmayacak. Ama 2-3 senelik vadeye bakıp, bonservis olarak bir dönüş beklemezsek elbette iyi hamleler..

15 yorum:

  1. İddialı isimler konuşmaya devam edelim, seneye Linnes'i sağ bekte izleriz, yedeği de Tarık Çamdal :)

    YanıtlaSil
  2. Sevilla Corcihia^yı alıp Mariano'yu satacaksa yani model yenileyecekse ona göre bir bonservis ödenmeli. Zaten satışı mumkun değil. Sevilla'nın alışı 3.5m euro 2 yıl önce ve sözleşmesinin son senesi... Bu son olarak Belhanda için yazmıştım nerdeye 2-3 kat fiyata geldi :)

    Neyse Mariano yalnız Linnes'le çok benzeşiyor bana kalsa Linnes'i satarım çok terbiyeli profesyonel Ediz Hun gibi çocuk Linnes ama savunması berbat. Fazla temiz hiç agresif değil. Linnes satıp Denayer'i kiralardım. Hem Semih'te giderse yedek sağ bek * stoper rotasyonun Denayer tek başına götürür. Carole ve Denayer'le 3 lu savunmada oynanır.

    Neyse maliyete dönelim İş bile bi kulup Mariano'yu en fazla 2m euro bonservis ve 2+1 yıllık anlaşmayla alır. Oyuncunun net maaşı yuksek değildir 2 veririz yine... Ama bizim iş bilmezler bonservis rekorunu kırdırır oyuncunun 4m euro bonservis 2.5-3 arası maaşa bağlar bizimkiler. mariano + denayer ikilisi hem sağ beki savunma ve hucum anlamında hem stoperi destekler.

    Bu arada Cavanda'yı duşuk maaşına rağmen satamadık ya... neyse...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satalım diyoruz da teklif geldikçe satabiliyoruz :) Mariano ise dediğin şartlarda imkansız gelmesi.

      Sil
  3. 3.ön eleme kadro bildirim tarihi 21 temmuz sanırım. Öncelik bence bekler değil 6 ve 8 numara transferi.
    Diğer bir nokta Sneijder kalırsa Feghouli transferi bundan etkilenmemeli sağol açık yok çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru ama ihtimal doğuyor, bekletilmiyor. Mariano gündeme gelince Ağustos'u bekleyelim diyemiyorsun.

      Sil
  4. mariano çok iyi bir hücumcu bek .alınırsa çok iş yapar.yalnız önünde psör kanat oyuncusu ile oynaması gerekiyor.verkaçlarla ceza alanına girer.diyagonel paslarla sağdan bindirmeler yapar.dani alvesin benzeri diyebilirim.31 yaşında.3 yıl rahat oynar.

    YanıtlaSil
  5. açıkcası son hazırlık maçında ne linnesi ne de carole ü beğendim.sanırım birazda bunun nedeni takım olamamak.bunlar genelde hücumcu ofansif futbolda daha fazla iş yapan tipler.tudorun defansif çift ön liberolu sisteminde olmuyor.

    tudorun ne yapmaya çalıştığını oster maçında biraz görebiliriz.çift ön liberoda ısrar ederse sonumuz hiç iyi olmaz onu söylim.özellikle hücum oyuncuları transferler niye böyle çıktı yea diye konuşuruz sonra burda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-1-4-1 oynamalıyız Vanqiuer gelirse

      Sil
    2. Tudor'u defansif çift ön liberolu sistemi diye bir şey yok bu arada.

      Sil
  6. Bu arada trabzon muhammed demiri serbest bırakmış yedek forvet olarak düşünülebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşündüm ben de onu, twitter'da paylaştım hatta.

      Sil
  7. corchia'yı sevilla alacak dışarı çıkardıkları çöpü de biz. Bu scout ekibini dağıtsınlar. 31 yaşındaki adamı ben de bulıyorum. Yazık. Takım huzurevi gibi oldu. Gidenler genç gelenler yaşlı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne alakasi var ? 31 yasinda ki Sevilla sag bekini scout ekibinin buldugunami inaniyorsun ?

      Sil
    2. Scout ekibi sadece genç isimleri bulmaz bu arada :) Dediğini anladım tabi, haklısın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir