15 Temmuz 2017 Cumartesi

Mariano Ferreira Galatasaray'da


Evet yaş 31, 4.4 milyon avro bonservis. Maliyetli, bunu kimse inkar edemez. Bu bir transfer başarısı değildir ama Mariano çok iyi bir transfer. Sağ bek konusu Galatasaray'da kapanmayan bir yara. Bu yüzden de o pozisyon için garanti oynamak mantıksız değil. Mariano'nun da garanti isim olduğunu düşünüyorum, mutlaka farkı olacak.

Eboue'den bu yana Galatasaray'ın sağ beki yok. O yolda da gencinden yaşlısına birçok isim geldi, büyük maliyetleri gördük. Tutmadı ama, Sabri Sarıoğlu her şartta formayı giymeye devam etti. Tete veya Corchia gibi isimleri ben de isterdim ama Türkiye'ye gelmiyorlar işte. Tete Lyon'a gitti, Corchia ise Sevilla'ya Mariano'nun yerine gidecek. Sevilla'nın Corchia hamlesinden kaynaklı Mariano hamlesini eleştirenler var ki bunu da anlamıyorum.

Mariano para için geldi, doğrudur. Gomis, Belhanda ya da Maicon'un da geldiği gibi. Türkiye'nin şartları bu, yapacak bir şey yok. Galatasaray başarılı olmak için belki maliyetli ama iddialı isimleri transfer ediyor. Yaş aralığına da pek bakılamıyor, bu noktada "başarı" tek hedef. Bu bir kumar değil ama risk. Bu isimlerden gelecek sezon da faydalanmak mümkün ama para kazanma noktasında geri dönüş zor. Bu yüzden ne aldığınıza bakacaksınız, Galatasaray'a ne vereceklerine. Riera, Eboue, Melo, Elmander, Ujfalusi gibi isimler zamanında ne yapacaksa, tarz ve plan aynı.

Mariano'nun oyun tarzını daha önce yazmıştım, kısa geçeyim. Dengeli bir sağ bek, hücum yönü biraz daha ön plana çıkar ama savunması da iyi. Pozisyon almasını iyi bilir, tecrübelidir, çevikliği yaşıyla alakalı düşüşe geçti ama temposu çok yüksek. 3'lü savunmanın sağ kanadına da yazarsınız, o kanadı boyuna kullanır. Brezilyalı sonuçta, tekniği özelliği yüksek bir isim. Büyük bir istikrar, son 5 sezonunda 35 maçın altına düşmüşlüğü yok.

Peki Sevilla niye bıraktı derseniz, öncelikle sözleşmesinin sezon sonunda bitecek olması, devamında ise AB kontenjanını açmak istemeleri. Mariano bize neden geldi derseniz, para tabi ki, böyle bir ismi başka türlü nasıl ikna edecektiniz. Hakkını verir ama paranın, çatır çatır oynar. Mariano / Linnes sağ bek rotasyonu ve önlerinde büyük ihtimalle Feghouli diyeceğiz. Bu çok kaliteli bir sağ kanat oluyor.

Geçtiğimiz sezon Barcelona ve Juventus gibi takımlarla da adı anılıyordu, bunu belirtelim. Mariano ile alakalı saha içi noktasında daha detaylı yazmıştım, okumak isteyenler için;

18 yorum:

  1. parası pulu hesap edilir o ayrı. ama aldığı parayı hakkedecek performansı gösterdiği sürece böyle transferler her daim iki taraf içinde kazan kazan oluyor. eboue ilk iki sezonundan bu şekilde ilerlemiş bir transferdi. şimdi benzeri bir kalite sol bek içinde alınırsa bir de üstüne beklenen ortasaha oyuncuları da gelirse diye yine kendimi tutamayıp hayallere dalıyorum... :)

    YanıtlaSil
  2. Aslında bende olumsuz görüş belirttim başta ama haksizlik etmeyelim, tam tudorun isteyecegi, hızli, kuvvetli, pozisyon bilgisi olan ve hücuma da gerekli katkıyı verebilecek net bir bek oyuncusu..
    Sadece kaderabek ismi geçince ve konuşulan rakam 6 milyon olunca, ya da yaz başında juanfran 4-5 milyon euro civarında bitecek gibiyken (ne derece doğru bilmiyorum tabii) bu transfer acaba mi dedirtti bana ama sonuçta iyi bir oyuncu..
    Şimdi feghouliyi bekliyoruz artık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kadarebek falan mariano nun yanında 2. sınıf kalır.mariano yetenekli bir oyuncu hafız.sen dani alves in bi tık altını alıyorsun.diğer isimler genç olmaları dışında fazla bir özelliği olmayan isimler.kötü değil ama vasat isimler.

      Sil
    2. Kadarabek şöyle, en iyi performansı üçlü savunmanın kanadında. 4'lüde o kadar iyi diyemem, Mariano onun üzerinde bir isim ve Kadarabek'in maliyeti daha yukarıda.

      Sil
  3. Cochia'yı Sevilla'ya verip Mariano'yu almış olmamıza kızıyorum. Lakin kendimizi de dev aynasında görmemeli. Sonuçta bizim ligimizin konumu ve ayarı belli. Mariano Ferreira zaten sağ bek yönünden kısır olan ligimizde kesinlikle bizim ligimizin üzerinde bir sağ bektir. Tudor'un antrenmanlarıyla çevikliğini ve gücünü kazanabilirse Eboue'den daha büyük etkiler yaratabilir. Yaşı pek genç değil lakin ciğerli adamdır. Büyük de bir tecrübedir. Cicinho'nun ligimizdeki etkinliğini düşününce umutlanmıyor değilim. Lakin parası hakikaten fazla. Takımın yaş ortalaması beni düşündürüyor. Scout transferi dediğimiz gençlere nasıl yöneliriz hele elimizdeki altyapı güllerimizi nasıl açarız buna biraz kafa yorulsa demekten de kendimi alamıyorum. Sonuç olarak yönetimin bu yıl ki transferleri nokta atışı. Konuşulan isimler iddialı ve özel oyuncular. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna kızamayız, olayı Corchia üzerinden değerlendiremeyiz. İlgilendik, gelmedi. Tete de öyle oldu. Başka bir isim bulunabilirdi, gençleşme konusunda hak veririm ama sağ bek kanayan yara, Mariano ise garanti hamle. Bizim ölü toprağını üzerimizden atıp, bir an önce ayağa kalkmamız lazım.

      Sil
    2. Avrupada seyredilmeyen bir ligin zengin ama takım olamamış Ş.ligini geçtim A.Liginin ön elemesinde bile zorlanan kimyası dip yapmış takımına AVRUPALI GENÇ YILDIZ ADAYI (tete Corchia vb.) neden gelsin... Sadece para için gelenir bugunkü G.Saray'a parayla da herkesi satın alamazsın ancak son sözleşmesine gelmiş oyuncular gelir... gayet doğal yani herşey... M.K.İnan

      Sil
  4. nokta atışı transfer.mariano yu sevilla liverpool uefa final maçında tanıdım.liverpoolu perişan edip kupayı sevillaya getirmişti.ilk goldeki resitali harikaydı.eboue den daha iyi olduğunu düşünüyorum.malum ebue nin defansı kötüydü.arsenalde muhtemelen bundan dolayı salıverdi.mariano nun ise hem hücumu hemde defansı iyi.

    lakin şunuda eklemek lazım.kulüp kötü idare edildiği için gelen oyuncuların çöpe dönüşme ihtimali oldukça yüksek.huzur yok.çünkü güçlü bir yönetim yok yıllardır.haliyle ne oluyor.oyuncuları idare edemiyorsun.medya şu bu saldırıyor seni güçsüz bırakıyor.

    maicon bende hala soru işareti.bir kaç maç daha izlemek lazım.ama belhanda gomis mariano nokta transferler.

    selçuk un yanında kimin oynayacağı belli değil.topla dripling yapabilen oyuncu orta sahada şart.selçuk gibi topu alıp sağına soluna verecekse galatasaray set hücumunda ve rakibin 2. bölge baskısında tökezler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eboue ile farkı şu. Eboue istikrarsız ve taktik noktada disiplini kaybettiği çok oluyordu. Mariano bu konuda hem istikrarlı hem de disiplinli.

      Sil
  5. . 31 yaşındaki Mariano dan gelen parayla Sevilla Corchia transferini yapacak işte buna içim gidiyor. Neden direkt Corchia alınmaz ya da daha genç birisi

    YanıtlaSil
  6. yalnız şunuda eklemem lazım.bu vasat kötü yönetim nedeniyle bu kadro kağıt üzerinde bu sezon başarısız olsa bile 2018 deki seçimlerde güçlü ve akıllı bir yönetim gelirse kadroyu dağıtmadan 1-2 küçük takviye ile yoluna emin adımlarla devam edebilir.gelen kaliteli oyuncuların en az 3 sezon kadroda iş yapabileceğini düşünüyorum.

    bu sezon ise medya saha dışı faktörler tudoru ve takımı darma dağın yapacağını düşünüyorum.daha transfer sezonunda başladılar karıştırmaya.sniejder krizi belhandaya küfürler kaliteli transferleri daha şimdiden eleştirmeler.çok zayıf halka şu anda medyada galatasaray.

    misal beşiktaş 34 yaşında pepeyi alıyor.yaşından kimse konuşmuyor.31 yaşındaki mariano yaşlı deniliyor.çoh enteresan.saha dışında hem tudor hemde dursun en zayıf halka durumunda.ama 2018 de güçlü ve akıllı bir yönetim gelirse elinde gayet kaliteli iskelet bir kadro bulacak.her ne kadar sezon içinde yıpratılsada yapılacak iş güven vermek olacak sadece.

    olacakları görebiliyorum hafız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, bunu anlatmak istiyorum aslında :)

      Sil
    2. yalnız şimdi yeni farkettim galatasarayı bitirmek için medyaya ihtiyaç yok gibi.zaten kendi kendini imha ediyor.saha içinde.:)

      Sil
  7. ya o değilde Muhammet demir elden kaçtı hemde sivasa gitti.. elimizde 2 tane forvet var, mesela başakşehir 5. forveti aldı, mevlüt erdinçi bizim neden aklımıza gelmez.. biri sakatlansa biri cezalı olsa forvette kim oynayacak volkan pala mı yoksa sinan gümüş mü (ki büyük ihtimal transfer yapacak)...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedir bu M.Demir aşkı G.Saray taraftarında yıllardır anlamadım... adamın sözleşmesini fesh etti Trabzon ciddi sakatlık geçmişi var...

      Paramız çok... Sinan satılmayı garantiledi performansıyla bence... hatta bonservisini de düşürttü ısrarla kötü oynayarak düşük bonservisle satılır Sinan. yerine yabancı bir forvet alınır 3 lenir forvet hattı..

      Sil
    2. Göz göre göre kaçtı, hatta yazısını da yazmıştım ama silmek zorunda kaldım. Şöyle diyeyim, 3. forvet bence yerli olmalı ve maliyet noktasını da göz önüne alınca aklıma daha iyi bir alternatif gelmedi. Keşke yayımlayabilseydim o yazıyı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir