18 Temmuz 2017 Salı

Mathias Oliveira & Galatasaray, maliyetine bağlı olarak genç adımlar iyidir


Kafadan yazayım, futbolcuyu tanımıyorum. Bu yüzden yüzeysel yorumlar yapacağım ya da çevreden edindiğim bilgiler kadarıyla. Dümdüz geçeyim, genç adım iyidir. Tabi maliyetine bağlı olarak, zarar etmezsiniz böyle transferlerden, daha sık denemeniz gerekir. 

Galatasaray kadro yapısı yaşlı, gelen transfer bir değişim yarattı ama gençleşmiyoruz. Bu tarz adımları görmek gerekiyor ve bazı pozisyonlar için gençleşmek kötü değil. Tabi bu futbolcunun U21 için getirildiği söyleniyor, zaman içinde A takıma yükselme ihtimali varmış. Onu da anlamadım, U21'de hangi yabancıyı geliştirdik ki orası için bir hamle geliyor. A takımın sol bek sorunu çözülemedi ama biz U21 adına gelecek için mi sol bek alıyoruz.

Fikrim olmadığı için bir yorum yapamıyorum, potansiyeli ne ölçüde bilmiyorum. Galatasaray için sol bek büyük mesele, Carole'le olmadı, Linnes ise bir yere kadar. 19 yaşında bu oyuncu, Uruguay adına U20 Şampiyonası'nda forma giydi. Savunma özelliğiyle daha fazla ön plana çıktığı söyleniyor, bu turnuvada takımı adına en en çok top kapan ve ikili mücadele kazanan futbolcusuymuş. Sert bir isme benziyor, bu özelliğiyle Süper Lig'de iş yapabilir ama hücum tarafı sorun.

Büyük beklenti içine girmemek lazım, en azından ilk etapta. Bekleyelim, görelim. Umarım bir plan, program vardır ve oyuncunun gelişimini sağlayabiliriz. Ben bu hamleye rağmen bir sol bek transferi daha yapacağımızı düşünüyorum, bu süreçte Carole'yle yollar ayrılabilir. Hayırlısı olsun diyelim, ben bu yönde transfer hareketlerini destekliyorum.

Bu yazının altına Ontivero yorumları da gelecektir şimdi, eminim. Kariyerinde hiçbir resmi maçı olmayan bir futbolcuya gidip 2.5 milyon avro verip, yıllık 600 bin avro'ları görürseniz o iş elbette yanlış olur. Jose Rodriguez doğru örnekti, bonservisi yoktu, aldığı ücret uygundu ve geçirdiği kötü sezona rağmen bonservis kazandırarak takımdan ayrıldı..

8 yorum:

  1. Oyuncuyu tanıyan yok bu durumda tek ölçü riske girmemek olacaktır yani maliyeti düşük olursa sıkıntı yok max. 1m euro bonservis 350bin euro maaş gibi...

    Gelelim as sol bek mevzusuna Strinic bile bu iş bilmezlikle 3-3.5 bonservis ve 2 civarı maaşa gelir 3 yıllık sözleşmeyle... Strinic'in de satışı yok yani. 3 yıl için toplam nerdeyse 10m euro gidecek.

    Strinic yerine 19-20 yaşında oyunu fiziği oturmamış genç alsın demiyorum hatta karşıyım. G.Saray'ın hedefi 22-27 yaş aralığındaki oyuncular olmalı. En azından bir satışı daha olan oyuncular alınmalı. Tabi bu maaşları verirsek kimseyi satamayız da... (konuyla ilgisi yok ama bence %15 olan vergi artırılmalı tamam İngiltere Fransa gibi %45 olmasın ama %25 olmalı misal aradaki fark inanın hiçbir kararı etkilemeyecektir en yuksek teklif yine Çin-Katar-Türkiye-Rusya-Avrupa şeklindeki sırayı bozmayacaktır)

    24 yaş civarındaki Hamburg'taki Douglas Santos ve Montpollier'den Jerome Rousslion düşünülebilir... yaşlı alacaksak Clichy'i niye kaçırdık...

    Ortasaha göbek için 29-30 luk adama 5m euro bonservis verelim ama bekler için daha gençadamlar alınsaydı keşke mariano değil de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano mühim, garanti hamle çünkü, farkı da büyük olacaktır.

      Sil
  2. 2 milyon bonservis 100 bin avro senelik maaş verilirse indiragandi transferi olmadığını anlarız.çünkü genelde maaş ın yükselmesi demek maaşın yönetici manager oyuncu arasında paylaşımını gösterir.

    ha hatalı transfer olabilir.ama yanlış (indiragandi) transfer diyemeyiz.çünkü galatasarayda ve çoğu kulüpte hatalı değil yanlış transferler yapılıyor.

    YanıtlaSil
  3. https://www.youtube.com/watch?v=jfEvC0wUurU

    videodan nasıl oyuncu olduğuna dair bilgiler edinebilirsin.kısaca özetlersek:
    fiziksel teması seven sert ve agresif bir oyuncu.tarzı melo ya benziyor ve bu rakipleri oldukça sinirlendiriyor.güney amerika arjantin ve uruguay bölgeleri genelde böyledir.agserif ve sert oyuncular yetiştirirler.simione nin sevdiği bir tarz bu.

    çok fazla inceci değil.öyle dar alanda harika hareketler göremeyiz topla birlikte.biraz defansif bir bektir yetenekleri itibariyle.
    hem transfermarkt da hemde video da görüldüğü üzere sağ bek sol bek ve stoper oynuyor.

    uruguay alt yaş milli maçlarında baya bi forma giymiş.boş oyuncu değil.

    mariano nunda defansif olarak iyi olduğunu düşünürsek orta saha üçlüsünü ful ofansif oyuncularla kurgulamakta fayda var.imbulalarla fernado larla olmaz o iş.daha pasör daha dinamik ve daha yetenekli oyuncular lazım ki topu ileri taşıyabilsinler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma aksiyonu yüksek, U20 şampiyonasında da Uruguay adına en çok top kazanan isim mesela. Mutlaka bir potansiyeli vardır, görmek lazım. Ben doğru hamle olarak görüyorum.

      Sil
    2. Video Mathias Suarez'in, bizim aldığımız adam Mathí­as Olivera...
      Mathias Suarez'i çok izledim.
      İyi bir oyuncu.

      Sil
  4. Muslera nin menajeri 1 m dolar ödeyerek adamı almış. Kar etmeden satmaz. Musleranin Kontrat yenileme doneminde adam bence bi tane de topçu bize yapistirdi. Ya tutarsa diye adam olmaz. Genç oyuncu her zaman iyidir ama maliyet önemli. Zarar ettirmeyecek ya da az zarar ettirecek adamlar almalıyız. Scout ekibinin önerileri olmalı manager değil. Zaten ben artık menajer lafı geçince korkuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük bir rakam yok yalnız, öyle biliyorum. Açıklanınca görürüz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir