14 Temmuz 2017 Cuma

Östersunds 2-0 Galatasaray, bu rezilliğin üzerine ne yazacaksın ki


Bu rezilliğin üzerine yazacak çok fazla şey yok. İyi bir oyun beklemiyordum, şartların zor olduğunu ben de biliyorum ama Selçuk İnan / Tolga Ciğerci orta sahasıyla dahi çıkıp bu maçı alacaksın. En kötü ihtimalle kaybetme ve suni çimdi, soğuktu falan diyelim. Varlık gösteremedin sen, bu rezilliği nasıl tanımlamak lazım.

İyi oyun beklemiyordum, kontrollü oyun ve en kötü ihtimalle kaybetmemek. Bu yüzden de 4-3-3 dedim, Sinan Gümüş yerine Donk'la oynardım. 4-2-3-1 sahaya çıkıp, Sinan Gümüş'ü forvet arkasında oynatmakla ne amaçlandı? Bunu geçtim, Sinan Gümüş 88 dakika nasıl sahada kaldı. Carole mesela berbat bir maç çıkardı, felaket. Sinan Gümüş ne oynadı, nasıl bir tanım kullanırsınız?

Nasıl bir hazırlık yaptık bu maç için, ben göremedim bir şey. Rakip daha hazır olabilir, şartlar zordu tamam da mevcut kaliten en kötü ihtimalle burada kaybetmemeli. Tudor'a bırakacağız elbette ihaleyi, tarifsiz işler yaptı. Sinan Gümüş'e 88 dakika dayanması, Gomis / Eren Derdiyok değişikliği ya da Carole. Çok büyük örnekler var.

Hücumda zaten bir plan yok, organize olamıyor, hatta pas yapamıyorsun. Hücumda kalman lazım ve Gomis'i beslemiyorsun sen. Havadan yapılan ortaları geçtim, yay civarında kısa oyna. 2. yarıda bunu 2 kez yaptın, Gomis zaten rakip savunmanın fizik noktasında çok üzerinde. İlkinde Garry Rodrigues'i pozisyona soktu Gomis, diğerinde ise döndü vurdu. Tam o anlar kontrolü ele aldık, hücumda kalıyoruz derken Gomis / Eren Derdiyok değişikliği. Üstelik 1-0 geriye düşmüşken.

Carole'ye bakıyorum, şu an Tarık Çamdal eminim ki daha iyi durumdadır. Carole'yi bunun üzerinden değerlendirelim. Şunu düşündüm, Garry Rodrigues'i sol beke çekmeyi ve daha çok hücum demeyi neden düşünmedik? Tudor daha önce yaptı bunu, Garry'i orada kullandı. Carole burada simge aslında, Linnes de farklı durumda değil. Bu yüzden acil bek arıyoruz işte, tablo bu.

Elle tutabileceğim kimse yok. İlk yarıda biraz Ahmet Çalık'ı öne çıkarırdım ama ikinci yarıda o da kayboldu. Hayal kırıklığı ise Maicon cephesinde. Ben Maicon'u övdüm, beklentim de yüksek ama kendisi için hazır derken görüntüsü bu mu olacaktı. Uyum diyebiliriz, e ilk maçta sezon bitecek neredeyse, böyle bir karşılaşma. Tudor iyi savunduk falan diyor da bu muydu iyi savunma.

En azından Belhanda olsaydı dedim, hücumda kalabilmek anlamında. Bu takımın oyun aklı düşük, planının da olmadığını gördük. Kendi sahamızda turu geçmek zor, ben ümitli değilim. Bu kadar kısa bir sürede ne değişebilir, malzeme bu..

26 yorum:

  1. Dun blog paylasimin altina bugun adina umitsiz oldugumu ve hucum anlaminda hic yaraticiligimiz olmadigindan bahsetmistim. Sino ve Bruma'nin gidisinden sonra ayni kalitede oyuncular gelmedi. Hucum aklimiz yok. Istanbul'da yiyecegimiz 1 gol, Tudor'un sonunu getirir.

    Bugun Tudor'a Sino sorulunca kuygurunu kisip cevap vermeden gitti. Buyuk takim boyle yonetilmez. Ntvspor'da ki canli yayinindan sonra her ne kadar iyi niyeti ve durustlugune inansamda, teknik direktorluk anlaminda hic bir basarisi olmayan bir adama emanet ettigimiz takimin adi Galatasaray. Sanki bir seyleri yeniden dusunme vakti geliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben iyi futbol beklemiyordum ama böyle bir rezilliği de düşünmedim. Mevcut kadro bu turu geçmeli ya, gidenlerden, kalanlardan bağımsız.

      Sil
  2. Bu konuyu konusmaktan hic bikmayacagim. BU TAKIMA WESLEY SNEIJDER SART. Yahu luften bir bakin ya su takima. SELCUK INAN, TOLGA, TARIK, DONK, AHMET, SINAN, CAROLE bile bu kadroda yer bulabiliyorsa WESLEY SNEIJDER BULACAK. Yahu hic biriniz mi Sneijderi aramadi. Gomis sirti dønuk arkadaslarina guzel paslar verdi. Herkez Gomis'ten aldigi topu harcadi. Yasin'i poziyona sokan ve 10 gol atmasini saglayan Sneijder. Drogba'dan,Burak'a, Pandev'den Podolski'ye. Bunlar gol attiysa zamaninda bunun yarisindan fazlasi Sneijder sayesinde. Abdullah Avci'dan Dick Advoocat'a kadar basarili teknik direktørler takiminda bir Sneijder gørmek isterken BIZ ADAMI GØNDERMEK ISTIYORUZ. Hala Tudor'a sahip cikiliyor. Burak bey, siz bir Galatasaray macini niye izliyorsunuz? Carole ve Selcuk icin mi? Taraftar bunlari gørmek icin mi para øduyor. Tudor ve Øzbekler neden anlamiyor. Ben bile hala TT Arena da mac izlemedim. Ama hep derim, Sneijderi izlemek icin gitmek istiyorum diye. Bir gun Besiktas'a gidecegim, 10 yildir takip ettigim Quaresma icin. Guzel futbol icin. Herkez gøzlerini acsin, hic kimse bir arma, bir uniforma gørmek icin gitmiyor. Kimse Galatasarayi øyle yerinde duran bir arma, veyatta ismi guzel diye sevmiyor. Metin Oktay sevdirdi. Hagi sevdirdi. Taffarel sevdirdi. Drogba sevdirdi. Ve su anda bugunun cocuklarini Sneijder ve Muslera sevdiriyor. Futbolcular olmadan bir kulup olmaz. Ve hic bir takimin da iyi futbolculari olmadan taraftari olmaz. Bu køy, veyata yerel bir takim degil bacimizin kardesimizin top kosturup da oyuzden tuttugumuz takim. Hayir, Barcelonda da taraftar Barcelona icin mi gidiyor? Hangi kulup sadece kulup olmakla zevk verir? Hayir. O zevki Messi verir, Real'de Ronaldo verir. Burda da Bruma ve Sneijder verirdi. Yasi 40 olsun. Sneijder ozaman bile gelse yer yerinden oynar. Bu duruma son verilmeli. Sneijder bu takimda Øzbek'ten ve Tudor'dan ønce vardi. Son 17 Avrupa macinda saadece Benfica'yi birkez yendik. Ayip. Vizyonlari buyuk olan Unal Aysal, Ali Koc, Fikret Orman, Gøksel Gumusdag gibi yønetici gerek. Ve Lucien Favre gibi bir teknik direktør. Yilmaz Vural bile su Sneijder'den kimsenin alamadigi kadar verim alirdi. Wesley Sneijder sahsi olarak 15 yilda kazandigi basarilar Galatasaray kulubunun 100 yillik basarilarindan daha fazla. Degilse, nerde sampiyonlar ligi kupasi. Hala 17 sene ønceki Uefa'dan bahseder bizim turk halki. Yazik. Sneijder'i bile teknik direktør yap, Tudor'dan daha iyi becerir. Isvec'ten bir takima yenildik. Ben sahsen Norvec'te oturuyorum. Ve Norvec , Isvec'ten herhangi bir takimi yenememek. Rezilik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben farklı düşünüyorum, nerede Sneijder, neden yoktu. Bir açıklama yok, kampa mı alınmadı, açıklasın. İdmanlara döndüğünü taraftara açıklıyor olsa, kaldım diyerek. Ben olmayan isimler üzerinden konuşamam bu yüzden, bu maçın yorumu o olmamalı.

      Sil
  3. olay şino tudor falan değil hafız.tabiki tudorun hataları çok.lakin olay biraz orta saha üçlüsü dediğimiz noktada.orta saha üçlün kaliteli ve yetenekli olursa hücuma çıkman yada set hücumu yapman topu ileri üçlü ile buluşturman oldukça kolaylaşır.

    daha önce çok yazdım burda hafız.dripling yapabilen kısa boylu yetenekli orta sahalar lazım.rakibin defans yerleşimini bu şekilde bozarsın ve bu aynı zamanda hücum üçlüsünü boşa çıkarır.

    video da seri örneğini verdim hatırlarsan.seri ne yapıyor.biraz dripling.rakipler ne yapıyor.ona doğru hareket ediyor.seri bu durumda boşa çıkmış arkadaşını topla buluşturuyor.bizdeki orta sahaların kapasitesi bu hocam.defans oyuncularında dripling özelliği yok zaten.

    haliyle yan pas geri pas yada tek pasla markajdaki oyuncuya top atmak.bu olayın teknik kısmı.

    sezon bittiğinde özellikle orta saha üçlüsünde revizyon yapılması gerekiyordu.nedir bu üçlü.selçuk cigerci sneijder.
    sneijder le zaman kaybettiler.selçuk ve tolgaya nedense dokunmadılar.futbol aklı olmadığını gösteriyor.herkes sneijder güzellemesi yapıyor maç sonu ama geçen sezon sneijderle selçukla ve tolga ile olmamıştı.

    ha bana soracak olursan bu üçlüden hangi ikisini yollarsın diye direk selçuk ve tolga derdim.

    galatasarayın derdi hücum aklı falan değil hafız.yetenek sorunu var.özellikle orta sahada.nice takımını fransada lig üçüncüsü yapan seri ve cprien idi.orta sahada.bunlar düz oyuncu değil hafız.boşluğu bulduğunda dripling yaparlar ve bunları karşılayan rakipler olunca da boşa çıkmış oyuncuya pasını atarlar.

    geçende söyledim.alanyasporlu efecan karaca var.kısa boylu ama yetenekli.uğur meleke geçende 2018 e damga vurabilecek genç oyuncular yazmış.adanasporlı sami can ı yazmış.baktım gazişehir gaziantepe transfer olmuş.bizde takip eden yok.genel olarak zaten oyuncu takibi olmuyor.ikinci ligden iddiasız takım alıyor.maalesef.

    bu arada gomis in pozisyonlara girmesi güzelde son vuruşlar çok kötü hocam.havaya dikiyor.

    yedek kaleci hala über yeteneksiz eray işcan.alt yapıdan bir tane orta seviye vasat bir kaleci çıkmazmı aga.

    dripling demişken bak emrah başşan şu haliyle bile son dakikalarda etkili oldu hocam.neden?kısa boylu pırpır topsürer ve yetenekli.böyle oyuncularla oynayacaksın.seviyesi düşük olsa bile fark yaratır bu tür profiller fizikli takımlara karşı.misal bende geçende kadro yazarken emrah başşsanı unuttum.emrah başsan çok rahat şu maçta forvet arkasında oynardı aga.çünkü bu tür oyuncular sorumluluk alabiliyor yeteneklerine top tekniğine güvenerekten.

    maicon konusunda şüpheyle yaklaşmanı sana söylemiştim.hazırlık maçında 23 saniyede ne kadar gereksiz şekilde rakibin arkasında kaldığını sana videolarla açıklamaya çalıştım ama dinlemedin tabi :)

    bir oyuncu portodan 5 büyük lige kapağı atamıyorsa o oyuncuda bazı arızalar vardır.scoutlar izliyor hocam bu takımları.ama maicon yanında iyi ve toparlayıcı bir stoperle gene iş yapar.kaymaları gayet iyi.ama bence o paraya yazık oldu.bu tür stoperlere bu kadar para vermeden de bulabilirsin.misal dani nounkeu.hızlı teknik kademeye girer.ama dengesizdir.iş yapar ucuz maliyetli stoperdir.

    son olarak teşhiş gene yanlış kondu.neden?eğer orta saha üçlün iyi olursa ileri üçlün hem rahatlar hemde daha iyi gözükür.hatta defansın bile daha iyi gözükür.ya dursun naptı?4 transfer var.1 tane orta saha oyuncusu yok.3 tane yetenekli orta saha alsaydın forvete hatta defansa bile takviyeyi en sona bırakırdın.

    gomis in son vuruşları bende hayal kırıklığı yarattı maalesef.4-5 tane güzel pozisyon oldu gomis adına.

    bu arada çöp listeside çoğaldı bu maçtan sonra

    çalık linnes carole tolga selçuk sinan (kafası karışık),garry,eray,donk,tarık,günter.

    toplu temizlik şart hocam şu kadroda.araştırırsan eğer 300 bin 400 bin avroya yetenekli genç isimler bulabilirsin.efecan karaca ,sami can,sinan bakış gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkür ederim, geneline de katılıyorum ama bu maçı bir zahmet Selçuk / Ciğerci'yle falan kazanacaksın, en kötü kaybetmeyeceksin. Ben çok basit düşünüyorum :)

      Sil
  4. adsız 01:32

    hafız bu takım snijder le son iki sezonda ligi nerede bitirdi.ha bu tek başına sneijdere yüklenemez tabi.ama terimli ilk sezonda senijder falan yoktu.kanatlarda koşan yetenekli engin baytar ve deportivolu emre çolak vardı.bunlar sayesinde selçuk inanın dripling yapamama dezavantajı en aza indirilmişti.

    daha öncede söyledim sneijder bir değerdir.lakin günümüzün orta sahaları yetenekli koşan ve dripling yapabilen özellikte olmalı.snijder top taşımaz.sadece topu alıp pas verir.selçuk gibi.ama yetenekli orta sahalar artık küçük bir boşluk gördüler mi dikini doğru topla yarıyorlar hocam.geçende oberlin pineda videosu paylaştım.nasıl orta saha ama? brumaya son senesinde leipzig niye 15 milyon avro verdi sanıyorsun?al topu sağına ver yaptığı için mi?yok.

    özetle tolga selçuk sneijder üçlüsü gönderilecekse bu en son snijder olurdu.ama ideal olan üçünü birden yollamaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdığım gibi, ben bu maçı Sneijder özelinden değerlendirmem.

      Sil
  5. https://www.transfermarkt.de/emrah-bassan/detaillierteleistungsdaten/spieler/177031

    bu arada emrah başsan geçen sezon hollanda 2. liginde 1300 dakikada 7 gol 3 asistle oynamış.gayet iyi dönmüş aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle, 7 golün 5'i falan frikikti sanırım :)

      Sil
  6. daha da kötü olan ülke puanı da çok kritik bir yerde bulunmamız.

    yeni sistemde ilk 10 da yer almak gerekiyor.cl ye direk katılabilmek için.eski sistemde ilk 12 de yer almak yetiyordu.

    yeni sistem için bkz:
    https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/AccessList2018.html

    bir sezon sonra devreye girdiği için sıralamalar geçmiş sezon ilk 10 da yer aldığımız için sıkıntı yok.gelecek sezonda cl ye direk katılacağız.

    lakin bu sezon bizim hemen arkamızda bizi tehdit eden hollanda var.
    https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method5/crank2018.html

    gruplara 4 takımla katılırsan ne ala.bizi geçemezler.ama fenerbahçe yada başakşehirden biri daha gruplara katılamazsa sıkıntı olur.

    her bakımdan kötü oldu bu mağlubiyet.1-0 da bile turu atlayabilirdik ama 2-0 da oldukça zor görünüyor.1 gol atarlarsa 4 gol atmak gerekecek.zor ihtimal.

    bu arada yeni sistemde şampiyon olmayan takımlar kontenjanından 5 takım yerine 2 takım gidiyor ama 5 büyük ligden rakipler gelemeyeceği için güçlü bir kadro nun süper lig ikincisinin cl ye katılma ihtimalini daha yüksek görüyorum.

    alt sıralardaki ülkelerin şampiyon olanlar kontenjanınıda 5 ten 4 e indirmişler.eski sistemde 22 garanti takım gruplarda 5 adet şampiyon olmayanlardan geliyordu 5 adet de şampiyon olanlar alt sıra ülkeleri idi.

    genelde de ilk 5 ülkenin şampiyon olmayan takımlarından 4 ü cl ye katılıyordu zaten.arada belki seri başı olmadığı durumlarda birbirleriyle eşleşip ilk 5 haricinden de 1 takım cl ye katılıyordu.

    şimdi ise 2 kontenjan var ve 5 büyük ligden rakip yok.spikerin 3 eleme yapacak demesi doğru.lakin eğer 10. değilde 9. olursan 2 ön eleme yapıp cl ye giriyorsun.hemde 5 büyük ligden rakiplerle karşılaşmadan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu turların en çok puanı sende şu an. Galatasaray açısından bakıyorum, o cl çeyrek final, 2. tur sezonları hesaplanmayacak. Sıkıntı daha büyük.

      Sil
  7. Yasin ve Rodrigues topla ilk temasları top kontrolu kötü oyuncular saha görüşürüz de olmayınca orta saha 4 lusu iyice işlevsiz düz kaldı. Sinanla maça başlayabilirsin ama ikinci yarı oyundan alınmalıydı.

    Yönetim ve taraftar geçen sezon oynanan Tuzlaspor maçlarını unutmuş biz böyle maçları şanssızlık rakibi hafife alma koşmadık mücadele etmedik diye analiz etmeye devam edersek daha çok sürpriz (!) mağlubiyet alırız.
    Sneijder olsa faydası olurdu belki ama genel tablo değişmezdi. Transferde geç kaldık evet iyi niyetle çabalamamıza rağmen geç kaldık. Ön eleme için zor bir kura çektik. Takımımız oyun olarak çoook zayıftı bunu biliyorduk. Taktik olgunluk takım oyunu yoktu. İşin kötüsü bunlar genel olarak son 10 yılın özelde ise Drogba Sneijder'in geldiği devre arasından beri takım taktik ve birlikte oynama anlamında her gün geriye gitti.

    Turdan ümidim yok. Zamanında takımın başına denizli a.gücü g.birliği manisa ve trabzonda iyi iş çıkaran Ersun hoca, Bursa sonrası boşa çıkacağı belli olan Şenol hoca gibi daha önce defalarca başarılı olmuş yerli hocaları getirmek yerine mancini prandelli hamza mustafa denizli riekerink gibi tercihlerde bulunduk. Galatasaray sorunları saha dışındaki yönetimde kemikleşen sorunlar gibi saha içinde de yıllardan beri kemikleşti.

    Harcanan paraya yazık rivayı da 2-3 seneye yeriz. Yine kötü yönetim kötü camia (bir avuç insan elinde dönen) kötü takım ve kötü maliye ile devam ederiz.

    Ne elitiz ama bilgi birikim akıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor'u taktik esnekliği için istedim, bunu da gösteriyordu. Sneijder'i de en çok 4-2-3-1'e sabit kalmamak için istemiyorum ama sen elinde 10 numara yokken, Sinan Gümüş'ü 10 numara yazıp 4-2-3-1 oynatıyorsan bunu anlayamam. Bu adam 88 dakika sahada kaldı ayrıca, rezalet.

      Sil
  8. carole,ahmet,linnes,selcuk,tolga,yasin,rodrigez,sinan bu halleriyle ancak yedek olurlar..ikinci maci ayni kadro 5-0 alsada bu fikrim degismez..maicon tek basina yetmez yanina daha kaliteli stoper sart oglu sart..eger kaldiysa paramiz, adam gibi orta saha oyuncusu almaliyiz iki tane..özetle tum bolgelerin transferi tamamlanmadan tudor a laf etmeyecegim simdilik ama maalesef transferlere ragmen de tudorun bu oyun anlayışı ile bir yere varmamız zor gorunuyor, oyuna mudahale etme sekli oyunu okumasi tam bir faciaydi..besiktas basaksehir kapisir bu sezon biz de aradan siyrilip ikinci olabilirsek ne mutlu..aslinda transferlerden sonra net degerlendirme yapmak daha dogru olur simdiden karamsarliga kapilmayalim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu turu geçmek için transfer konuşmamamız lazım :(

      Sil
    2. tura baglamadim transfer olayini, bizim olmamiz gereken yer cl bunun da yolu kendi ligimizden geciyor ileriye donuk cikarimda bulunmaya calistim bu macta gorduklerim uzerinden..turu gecsekte gecmesekte bence transferden bagimsiz bir cozum yok yakin gelecekte..cunku dediginiz gibi malum futbolcular ozelinde gecen seneyi bile arar hale geldik maalesef..

      Sil
  9. Beyler açık konuşalım bu yıl da halimiz duman. Küçük takım oyunu oynuyoruz. Pres yok, ileride çoğalamıyoruz, rakip sahada oynayamıyoruz,takımca topun arkasına geçeceğiz diye bir cacık uydurmuşuz kendi orta sahamızı kolayca geçiriyoruz üstüne paralar çok maaşlar bol ama dikkat futbolcu yok. TUDOR diye bir odun almışlar takım geri düşmüş Gomis çıkıp Eren giriyor, Carole nasıl oynadı, Sinan var mıydı Selçuk nerdeydi... Ben olsam bugün Tudor'u hem de hemen yollarım. Lucescu boştayken alırım. Bu lig bu sene bize bitmez. Hava alanı taraftarları da iyi seyretsinler. Bruma gitmiş, Sneijder gitmiş yerine oynayanlara bakın. Hala defans diyenleri de başka spor dallarını denemeye davet ediyorum. Garry, Yasin falan bu takımda yedek dahi olmaz. Yedeklere bakınca takımın hali ortada zaten. Bu turda elenirsek inanın yönetim dahil hiçkimse kalmaz hoş Galatasaray'dan bu sezon bir halt falan olmaz. Yönetim başta Tudor ikinci alayınız İSTİFA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lucescu'yu alırsın da bu kaosa neden gelsin. Hadi geldi, başarılı olur mu hiç emin değilim. Doymuşluk var çünkü, kaosun içinde yeni bir takım yaratmak için neden uğraşsın. Yıl 2001 değil.

      Sil
  10. Yine yazın da çok şey`i özetlemişsin. Dünkü paylaşımın altın da Tudor`a destek vereceğimi söyledim ama hatalarını eleştirmeyi de biliriz. Kullandığı 25 top`un 20 sini rakibine veren bir Carole nasıl 90 dakika saha da kalabild anlamış değilim.

    Adam taç kullanırken bile top`u rakibine verdi. Carole hatalarından ilk yarıda en az 2-0 geride olabilirdik buna rağmen bu adam 90 dakka kalıyorsa bu tamamıyla Tudor`un hatasıdır.

    Halı saha da bile bir adam 3 kez top kaybetsin takım moral olarak çöküyor bu da farklı bir etkisi.

    Rodriges bana göre kontra atak oyuncusu ve bizim takım için en fazla yedek olur. Bu sezon umudum var dı ama top kullanma konusun da Rodrıges de çok sıkıntılı.

    Yine dünkü paylaşımın altın da Sinan yerine Donk oynasın yorumuna katılmıştım. Çünkü Sinan kafa olarak bitik durum da hiç mücadele etmiyor sahada var mı yok mu belli değil.

    Resmen dolaşıyor ortada. Bu hem takım`a hem kendine hem taraftarlara ihanettir. 88 dakika sahada kaldığı için tek suç Tudor`un dur.

    Gelelim Maicon`a hazırlık maçların da gayet iyi gözükmüştü. Hazır durum da geldğini hepimiz biliyoruz.

    Hazır hali buysa yandık ki ne yandık. Patates çuvalına çevir di adamların forvetleri.

    Yenilen 2 gol`de de Maicon ile birlikte Ahmet`in müthiş hataları var.
    Linnes`e ne kadar destek verirsek verelim olmayacak belli.

    Benim Tudor`a olan bir inancım var dı. Fakat dünkü maçta Carole ve Sinan konusun da yapmadığı değişiklikler beni hayal kırıklığına uğrattı.

    Gomis hazır değil koşup mücadele etmesini bekleyemezdik ama oynması doğruydu. Sonuna kadar da kalmalıydı.

    Carole ve Sinan ile 2 kişi eksik oynadık. Yazık gerçekten çok yazık. Şu kadro da değil Sneijder Messi yi getirsen birşey değişmez di dün.

    Hala aklıma geldikçe çıldırıyorum Carole`un pas hatalarını. Spiker çok sevdiğim biri Cem Yılmaz`dı eski günler gelmişti aklıma ama ilk yarıda Linnes`e saydırıp 90 dakika boyunca Carole sus pus kalması beni çıldırttı.
    Maç`ın sonların da ufak şeyler mırıldan dı sadece.

    Linnes ve Carole ile olmayacağı aşikar. Transfer olmasa takım için de ya oyuncu olarak ya da sistemsel değişiklik ile buna çözüm bulması lazım Tudor`un. Yoksa tur`u geçmemiz imkansız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maçta Tudor'un elle tutulacak bir yanı yok..

      Sil
  11. Hikmet KESKİN14 Temmuz, 2017 10:01

    Gördüğüm kadarıyla herkesde bir hayal kırıklığı ve kızgınlık var. Bende de var elbet. Ama bendeki daha çok kızgınlık. Dün yazdığım yorumda iyi bir skor beklemediğimi belirtmiştim ama 2-0 gibi bir rezalet olacağını da düşünmemiştim.

    Tekrar tekrar yazıyorum ki Tudor ile Galatasaray felakete sürükleniyor. Daha kötü skorlar, daha büyük hayal kırıklıkları yaşayacağız. Benim kendisine zaten inancım yoktu ama bu kadar kötü olabileceğini de öngörememiştim. Az bir zaman olmadı kendisinin takımın başına geçeli ve tek bir olumlu dokunuşunu görmedik. Kritik olan tüm maçlar kaybedildi. Ve işin ilginç yanı bu maçlarda gol dahi atılamadı (Fenerbahçe, Trabzonspor, Beşiktaş, İBB ve son olarak Östersund). Asıl taktik bilgisine gol yollarında ihtiyaç duyarsınız. Taktiğiniz güçlü olmasa bile kapalı bir defans ile veya kalecinizin iyi performansıyla gol yememe şansınız vardır ama kötü bir hücum taktiği ile forvetiniz kendisini yırtsa bile gol atma şansınız hemen hemen yoktur. Bu kritik maçlarda gol dahi atılamaması bize Tudor'un taktik bilgisi hakkında fikir veriyor. Anlayacağınız çok çok yetersiz.

    Futbolcu ilişkileri konusunda da kendisi son derece başarısız birisi. Sneijder gibi bir futbolcuyu mümkün olan en yüksek verimi alacak şekilde kazanmak yerine düşürdüğü durum ortada. Geldiğinden beri kendisine karşı tavrını hepimiz gördük. Bu arada bu yazdıklarımdan Sneijder'i ikon olarak gördüğüm düşünülmesin sakın. Hagi'den sonra Galatasaray'da mutlaka kalmasını istediğim bir kişi bile olmadı. Sneijder'de gidebilir. Ama Selçuk gibi adamlar takımda rahat rahat kalabiliyorken takımın en yetenekli, değerli ve faydalı futbolcusu olan Sneijder'e bu yapılanlar doğru değil. Duygusal anlamda değil profesyonel anlamda yapılanlardan bahsediyorum bu arada. Sneijder bu takımın en çok kazanan futbolcusu ve doğal olarak Galatasaray en yüksek verimi kendisinden beklemeli. Ama Tudor'un kendisine karşı yaklaşımı yüksek verim almak yönünde asla değil. Tamamen egosu ile hareket eden, profesyonellikten uzak ve sığ düşünceli bir antrenör olduğunu düşünüyorum. Bruma'yı maçın 20. dakikasında çıkartıp yok etmeye çalışmasına hiç girmiyorum. Futbolcu kazanmaya, yüksek verim almaya yönelik bir tane örneğini hatırlamıyorum. Muslera'nın bile enerjisini bir hayli düşük gördüm dünkü maçta. Onunla da mı uğraşıyor nedir.

    Maicon ilk maçında hayal kırıklığı yarattı. Özellikle yenilen ikinci gol içimizi sızlattı resmen. Bu golü Messi'den veya Ronaldo'dan yesek bile "Böyle gol yenir mi" diyeceğimiz bir gol. Östersund forveti 90+'da rahatça atabiliyor. Ve defans olarak iyi olduğumuz söyleniyor malum kişi tarafından.

    Orta saha olmadan takım olmaz. Orta sahası güçlü olmayan takımın başarılı olması imkansız. Önce orta sahayı kurmak, daha sonra defans ve forveti tamamlamak gerekirdi.

    Arkadaşlar Tudor ile olmayacak.Taraftar ile arasındaki güven ilişkisi de kırıldı. Zor kabul ettirir artık kendisini. Umarım Sneijder gönderilmeden kendisi gönderilir ve yeni gelen antrenör Sneijder'i kazanmaya çalışıp takıma faydalı birisi haline getirir. Ben bu aşamada takımın Tudor'a değil Sneijder'e ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum.

    Hepimize geçmiş olsun. Uzun süre hafızalarımızda kalacak, muhabbeti dönecek bir maç olsada Tudor'un olmasa da Galatasaray'ın olduğu yerde umut vardır.

    Sevgi ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  12. Tudorla olmaz demistim ki ilk maçtan sıkıntı başladı. Hayallerde yaşamanın bir anlamı yok.. Geçen sene beğenmediğimiz takımın hücum kanatları podolski ve brumaydı.Bu sene onların yedeklerinden medet umuluyor!! 2 yıldır defansif orta saha diyoruz şöyle olabilecek en iyisinden.. tolga oynuyor yedeği donk!!! Geçen sezonun kötülerinden carole( hele ki deplasmandaki fb maçını unutamıyorum) bu sene yine 11de ki görünen bir sol bek transferi yok. Ha bide takimin el freni ve efsane kaptanı!!! Selçuk neden hala bu takımda lütfen biri bana açıklasin. Sneijderı göndermeye çalışacağıniza selçuğu gönderin tolgayı gönderin caroleu gönderin.Ha bide unutmadan maicon var tabi.Umarim yanılırım ama dünkü maicon galatasaray tarihinin en kötü 5 stoperi arasına girer ama yine de beklemek lazım birkaç maç.İsin gercegi eğer beşiktaş iyi bir santrofor ve iyi bir stoper alırsa ki alacaklar gibi bize yine en az 15 puan fark atarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Podolski kanat falan oynamıyordu, forvet dışında da bir şey oynamadı geçen sezon. Transfer konusunda dediklerinde haklısın ama Podo yorumu hatalı.

      Sil
  13. bence iyi olacak GS, 4-0 rahat geçeriz

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir