12 Temmuz 2017 Çarşamba

Renato Neto & Galatasaray, orta saha konusunu diri tutmak önemli


Orta saha konuşmak, bu konuyu diri tutmak önemli. İyi hamleler yapıyoruz, bu hamlelerin ne ölçüde katkı vereceği ise orta sahaya gelecek hamlelerden geçiyor. Geciktiğimiz doğru, iddialı isimlerin yine adı geçmekte ama en azından bir ismi bağlayabilmek gerekirdi. Ya da önceliği buraya kırmak, umarım ön elemelerde bunun sorunu yaşanmaz.

Selçuk İnan, Tolga Ciğerci ve Donk, mevcut orta saha rotasyonu. Belhanda'yı 8 de kullanır mı Tudor bilmem, Koray Günter'i ise geçtiğimiz hazırlık maçında orta sahada izlemiştik. Üzerine konuşmaya dahi gerek yok, şu orta sahada yüzde 100 güvenebileceğimiz kimse yok. En iyileri yine Tolga Ciğerci ama onun da bir sezonda 40 maçı çıkarabileceğini sanmıyorum.

Orta sahaya 2 iki hamle şart. Bu hamlelerin ölçeğini ise bilemem. Kiralık mı düşünülüyor ya da bir iddialı ismin yanında bir de daha düşük profil alternatif mi? Düşük profil alternatif noktasında Renato Neto ismi de düşünülmüş olabilir. 25 yaşında, Gent forması giyiyor ve iki yönlü orta saha diyeceğimiz isimlerden biri.

Ayarı noktasında Galatasaray diyemem, sanki bir alt profil. Alternatif olabilir, onun da doğruluğunu maddiyat belirlerdi. Sporting çıkışlı bir isim, aslında altyapısı güçlü ama beklenen potansiyele ulaştı diyemeyiz. Gent önce kiralıyordu onu, sonra bedelsiz olarak bonservisini aldı. Gent formasıyla geçen yıllarda 179 maç oynamış, 21 gol 8 asisti var.

Bu transferde şöyle bir detay var, Mariano'nun menajerinin futbolcusu. Belki bu kaynaktan gündeme geldi, bilemeyiz. Özelliklerine gelirsek, 6 / 8 numara oynayan, tempolu ve güçlü bir futbolcu. Tekniği fena değil, ayakları iyi ama biraz ağır bir futbolcu. Son 2 sezondur ağır olmasa da bazı sakatlıklarla uğraşıyor. Geçen sezon onun adına çok daha iyi geçmişti ama bu sezon performansı biraz dalgalandı, düşüşü bu noktada. Tudor'un isteyeceği tarzda bir futbolcu diyebiliriz ama, en azından tarzı itibariyle.

15 yorum:

  1. Willian Arao, Neto; ikiside muhtemelen ciddi bonservise sahip olduğu için kiralanması planlanan Imbula veya Lemina'dan birini transfer edip yanını Selçuk ile rotasyon olacak bir isme çevirmek anlamında hamle diye düşünüyorum. 2 bek 2 merkez orta saha 1 kanat ve bir forvet almayı planladığımız konuşuluyor ki ben minimum 2 oyuncunun kiralık olacağını düşünüyorum. Bunlarda biri forvet biri merkez orta saha. Sağ bek Mariano sağ kanat Feghouli geldi gözüyle bakacaksak, diğer iki transfer yani sol bek ve 2. merkez orta saha oyuncusu makul bonservisle gelmeli. Ben; Ivan Strinic ismininde Neto ismininde ya da Arao ismininde bu doğrultuda çıktığını ve doğru mantıkla oluşturulmuş transfer stratejisi olduğunu düşünüyorum. Vainquer'e hala imza attırmamamız ise oyuncunun tamamiyle net bir altı numara olmasından kaynaklı yedekte tutulduğunu gösteriyor. Neto'da Arao'da çok üst düzey olmayan ama belli temposu ve oyun görüşü teknniği olan oyun karakteri olan isimler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki forvete tabi Muhammed Demir 3. santrafor olarak makul ücretle free bonservis gelebilir. Türk rotasyonu açısından da piyasada önemli.

      Sil
    2. Muhammet Demir'i yazacağım, twitter'da yazmıştım hatta. Orta saha için yazdıklarına da katılıyorum.

      Sil
  2. lucas leiva'nın bonservisi elinde neden düşünülmez illaki bonservis ücretimi verilecek yoksa ortada bi hanutçuluk mu var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leiva uymaz çünkü. Temposu ekside, sakatlık geçmişi sorun. 6'ya koysan sıkıntı, 8'e yazsan olur ama yanında Selçuk, Ciğerci falan olmaz. Stoper oynayabilir mesela, ben kariyerini uzatması açısından stoperleşeceğini düşünüyorum.

      Sil
  3. Neto alt profilde olsa merak etmeyin 5m euro bonservis 2m euro maaş alır yine de... Bu nedenle riske girmeye gerek yok bence Vainquier'i al işte 6 ya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle anlamsız bir durum yaratmazlar umarım :) Vainqueur için şu sorun, kendisi 6. Neto ise 6 / 8, gol özelliği de var. Kıyas yapmıyorum ama tarzlar farklı.

      Sil
  4. Maxim Choupo Moting gibi kanat forvet oyuncusu 28 yaşında bonservisi elinde skorer... neden düşünülmez...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyoruz, yazmıştım onu da bloga. Aslında sol taraf için ideal skor yapacak isim, sağ tarafa Feghouli'yi yazdığınızda.

      Sil
  5. neto nun youtube videolarında golden başka birşeyini bulamadım hafız.sen ne ara izledin neye göre 8 numara dedin onu çözümleyemedim :) yani 8 numara arada ileri gidip gol atması mı oluyor hafız.

    rakip baskı anında ne yapar?topla driplingi nasıl? pas kalitesi ne?ayağından topu ne zaman çıkarır.vs vs. bunlar hakkında bişey yok en azından youtube da.hislerim boş oyuncu olduğundan yana.

    benim orta saha profilim seri yada cpyrien tarzı oyunculardır hafız.arada ileri çıkıp gol atan değil.ayrıca bu yaşına kadar belçikada kalmışsa sıkıntı vardır.aman dikkat.scout ların belçika ligini yakından takip ettikleri malum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazılarda ben tek değilim. Danıştığım, öğrendiğim, araştırdığım yerler ve isimler var. İnan ki bu işi profesyonel olarak yapanlar. Ayrıca buraya yazdığım her ismi alalım anlamında yazmıyorum, gündeme geldiği için yazıyorum ki bunu 239832948932849358. kez anlatışım :)

      Sil
    2. Youtube kayıtlarından da izlenim sahibi olursun, futbolcu için hüküm veremezsin. Tıpkı transfermarkt'tan piyasa değerine bakıp bir fikir oluşturmak gibi. Ben futboldan anladığımı hiç iddia etmedim ama durum bu :) üzdüysem kusuruma bakma.

      Sil
  6. hafız imbula tercihi en doğru isim gibi duruyor.satın alma opsiyonlu kiralık formülü olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu formül gerçekten kimsenin aklına gelmemişti :) Amaç bu zaten, adamlar bırakmıyor. Çıkıp 10 - 12 milyon avro bonservis de veremiyorsun.

      Sil
  7. tudor bey imbula ve lemina yi bekleyelim ikisini alalim demis haberlere gore, yani bu bolge icin transfer zaman alacak gibi...sag taraf ok. sol bek ve sol kanat ile orayida kapatirsak maicon a saglam bir partner bulursak (serdar mental olarak sorunlu mactan kopuyor sık sık) 6_8 oynayan tek saglam oyuncu yeterli olur bence..bu tabloda kolay gol yemeyiz ancak herkes gomisin ayagına bakarsa gecen sene gibi tıkanabiliriz.degişik tipte uygun fiyat forvet bulursak almalıyız.sneijder in kalmasını ben bu yuzden istiyorum.hücum olarak kafa topu hariç her sekilde gole gidebilir cunku.etrafındaki leri de oynatır.belhandadan daha profesyonel bence.sneijder alınan topçuların hangisinden kötü? bence kalmalı.bu sezon olayımız tudor bey olacak gibi duruyor.umarım kurdugu takım bir sneijder pardon sinerji yakalar da şampiyonlar ligine geri döneriz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir