2 Temmuz 2017 Pazar

SC nostalji #80; Serdar Eylik


Yine bir yaz kampı dönemi. Böyle olmuşken geçmişin yaz kamp dönemlerine inmek lazım, böyle dönemlerde bazı genç futbolcuların parladığını görürüz. Serdar Eylik o isimlerden biriydi, 2009 - 2010 yaz döneminde parlamıştı ve yine böyle çılgınlar gibi Avrupa Ligi ön elemeleri oynadığımız dönemdi.

Rijkaard'ı konuşmayı severim, üzerine anlatılacak çok hikaye var. Total futbol, 4-3-3 diyorduk ama beklentilerden biri de Galatasaray altyapısından kazanacağı isimlerdi. O kamp döneminde de birçok genç ismi denedi, içlerinde en çok parlayan isim ise Serdar Eylik olmuştu. Gerek hazırlık maçlarında, gerekse Avrupa Ligi ön elemelerinde. Bizi heyecanlandıran bir hareketti o.

Ama çabuk kesilen bir etkiydi bu, yaz döneminde ismini konuşmuştuk ama devamını getiremedi. Ocak ayında da Rijkaard'ın gençler konusunda bir atılımı vardı, Türkiye Kupası'nda verdiği şanslarla ve o dönemde de Emre Çolak'ı izlemiştik ilk kez. Serdar Eylik ise iyi başladığı sezonda devamını getiremedi, biraz da şans bulamadığından. Sezonun ortasında Orduspor'a kiralanmış ve uzun yıllar sürecek kiralık süreci başlamıştı.

TFF 1.Lig'in iddialı isimlerinden aslında, Özgürcan Özcan misali bir kariyeri var. 1.Lig'de iyi bir kariyeri var ve birçok takımda forma giydi. Galatasaray ise ondan beklediğini alamadı, çabuk söndü etkisi ama 2009 - 2010 yaz döneminin konuşulan ismi Serdar Eylik'ti. Kanatlarda oynayan, kreatif bir oyuncu. Böyle hücumcuların yarattığı heyecan daha da büyük oluyor. 

Süper Lig'de tek maçı var, o da Galatasaray formasıyla sadece bir 5 dakika. TFF 1.Lig'de ise 132 maç çıktı, birçok takımda forma giydi. Son 2 yıldır ise 2.Lig'de, şu an boşta görünüyor. Yaşı da 27, o dahi yaşlanmaya doğru yol aldı. Ya da benim jenerasyon çok yaşlandı, bilemiyorum. Bu tarzda hatırlanan genç yeteneklerin de artık 30'a yaklaştığını görmek..

5 yorum:

  1. hafız o değilde burnumuzun dibinde alanyasporlu efecan karaca var.tarzını biraz cabellos a benzetiyorum.aslında efecan olayı türkiyede oyuncuların izlenmediğini managelerin önerdiği oyuncularla piyasanın şekillendiğini gösteriyor.uğur meleke de farketmiş efecanı.yıllarca alt liglerde oynamış maalesef.aslında araştırılma yapılması durumda efecan gibi yetenekli oyuncuların daha fazla olduğunu görebiliriz.

    bence alt yapı olayı sadece kendi dar çerçevende olmamalı.

    https://www.transfermarkt.de/efecan-karaca/detaillierteleistungsdaten/spieler/50655

    misal efecanın ilk oynadığı sezon 2008.gaziantep belediye.1.lig.görmemek elde değil.burada görüp bünyene katıp kiralamak yada geniş kadroda yer vermek.lazım.

    onunçün scout olayında hep yurt dışı vurgulanır.o zaten uzun hikaye.önemli olan yurt içi scout ı yapabilmek.

    efecana gelirsek.10 numara vari 8 numara.modrice benzetiyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Efecan Karaca yı farkeden birinin olması güzel. Zamanın da Suat Kaya döneminde bizim alt yapımız dan çıkmıştı. Kanat oyuncusu olarak oynuyor du ilk zamanlar. Sonra Hangi teknik adam akıl etti bilemiyorum ama özellikle orta sahaya geçince müthiş bir gelişim göstermiş. Hızı ve tekniğini birleştirip orta saha da hızlı dikine çıkışları topla çabuk olması. Oyun zekası olarak çok iyi durum da. Efecan farkt etmeleri mümkün değil. Çünkü eldde bir Birhan varken sözleşme yenilemediler. Eldekini fark etmeyen Efecan ı nasıl fark etsin.

      Sil
  2. https://www.transfermarkt.de/efecan-karaca/profil/spieler/50655

    bu arada şimdi farkettim tesadüfe bak efecan galatasaray alt yapısından çıkmış.gaziantep belediyeye kiralanmış.döndükten sonrada bonservisi ile kartala verilmiş.demekki kiraladığın oyuncuyu hiç izlememişsin.yada o sıralarda yöneticiler indiragandi işleri ile meşguldu.bu bir ihtimalde bunun boyu kısa satalım gitsin demişlerde olabilir.

    YanıtlaSil
  3. net bir gerçek var diyebiliriz. ülkemizde genç oyuncuların kiraya verilmesinde amaç sıklıkla oyuncu deneyim kazansın olmuyor. misal bir alt lig takımına kiralanıyorsa oyuncu(lar) genelde o alt lig takımı ile mevcut galatasaray yönetiminin arası iyi olabilir. böyle normalde bir dakika oynayameyecaği kulübe yollanıyor genç oyuncu.

    zaten modern zamana bakarsak arda (onun da yetenği es geçilmeyecek seviyede olamsı ve manisa'da özellikle fenerbahçe'ye karşı olan maçta parlamas) bir de semih (onunda ilk takıma monte olduğu dönemde sakatlıktan elde başka oyuncu olmadığından oynatmıştı fatih terim. yoksa muhtemelen en geç o sezon ortası kiralık gönderilecekti) kiralanma sürecinden a takıma dönüş yapabilen oyuncular oldu.

    galatasaray zamanında bu deneyim işi için beylerbeyispor projesini bile denemiş bir kulüp olmasına rağmen ağırlıklı olarak bu konudan sağlıklı geri dönüşlar alamadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu işin oluru Hollanda veya Belçika'dan bir takım almak ve böyle isimleri oraya kiraya vermek. Bu ülkede gelişim imkansız, en azından Altınordu dışında.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir