22 Temmuz 2017 Cumartesi

Selçuk İnan'ın alamadığı sorumluluğu Maicon'un almaya çalışması


Belhanda veya Gomis'e göre farkı hazır durumda gelmesi. Buna rağmen ilk maçın en kötü isimlerinin başında geldi. Uyum sorunu muydu, iklime mi ayak uyduramadı ya da suni çim mi dengesini bozdu bilmiyorum ama özellikle 2. golde hatası büyük. Ahmet Çalık'ı da eklemek lazım listeye, o golü yediren etmenlerden biri de o. Maicon'un liderlik etmesini bekleriz o durumda ama ilk maçıydı, ilk maçı özelinden hüküm veremem.

Büyük bir yatırım, herkesin beklentisi büyük. Transferine sevinmiştim, hala o noktadayım. Yanında oynayacak olan ismin Ahmet Çalık olmadığını gördük yalnız, iki maçta da tecrübe ettik. Tudor'un hatası, 2. maça Ahmet Çalık'la başlamak. Daha büyük hata ise Serdar Aziz'i bu maçlar öncesinde hazırlamamak. Sağlıklı olması durumunda en iyi yerli stoper, ısrarla yazıyorum bunu. Maicon'un yanında oynaması gereken isim de o olmalıdır.

2. maça bakınca elde kalan isimlerden biri Maicon. İyi bir maç çıkardığını düşünüyorum. İşin savunma tarafını konuşmayacağım aslında, Ahmet Çalık'ın hatasıyla yenen bir gol var, onun dışında rakip gelmedi bile. Maicon'un aldığı sorumluluk önemli olan, takıma liderlik etti. Bu takımın kaptanı o değil ama o boşluğu doldurmak için de çabaladı. Sorumluluk aldı, elinden geleni bu anlamda yaptı.

İlk maçta da top bizdeyken bu sorumluluğu aldı aslında. Hücuma çok çıktı, orta saha gibi oynadı. Bu maçta ise sürekli bunu zorladı, hücumda o kadar fazla imkan buldu ki. Ayağı çok temiz demiyorum, pas noktasında hataları var, yalnız bunu zorladı. Beklerin orta yapamıyor, Maicon bunu yapmaya çalıştı. Topla çıkıyor, topsuz çıkıyor, zorluyor. Partneri önemli, arkasını temizleyecek bir isim olursa sezon içinde bu etkisini daha çok izleriz.

Hatta bir ara sağ bek gibi de oynadı. Şu maçta bir tek Maicon konusunda sevindim belki de. Daha zorlu maçlarda ne olur göreceğiz, o noktada sağlanacak uyum, orta saha yapılacak hamleler önemli. Maicon değerli bir stoper, değerlendirmek gerekiyor. Mevcut yapıda kaybolur ama iyi bir takımda farkını ortaya koyar..

4 yorum:

  1. Maicon'u toplamda beğendim ayağı iyi oyuna katılıyor vs. Chedjou'nun da ayağı fena değildi ama Maicon gibi oyuna katılamıyordu.

    Yalnız takım o kadar dağınık ki... takım dağınık ne yapsan tınlamıyor yönetim beceri organizasyon ve finansal yönetim açısından kötü Galatasaray'dan iyice soğudum M.K.İnan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon sorumluluk alıyor ve ayağı yere daha sağlam basıyor. Chedjou'nun odağı zayıftı, o noktada kontrolü yoktu.

      Sil
  2. Sahaya 11 yabancı ile çıkmak istemem ama başka yol yok gibi. Maicon'um yanına yabancı stoper lazım Bruno Ecule Manga Denayer Chricres vs farketmez

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir