5 Temmuz 2017 Çarşamba

Sofiane Feghouli & Galatasaray, her an farklı bir sürpriz


Bu transfer döneminin Galatasaray adına bir numaralı söylemi, her an farklı bir sürprizle karşılaşmak mümkün. Bugün başka bir isim konuşuruz, 2 saat sonra apayrı bir isim gündeme gelebilir. Bunu da iyi saklamayı başarıyorlar. Gündeme gelen isimler çok iyi, planı başarılı görüyorum ama bunu saklı tutmayı da konuşmak lazım. Bunun da başarı olduğunu düşünüyorum.

Tudor isminin de altını çizmeli. Ayrı bir yazı konusu olacak ama yine de yazayım. Tudor'un pr'ı çok büyük, öyle büyük bir futbolcuydu ki bunun nimetlerini teknik direktörlüğünde kullanıyor. Teknik direktörlük kabiliyeti ayrı konu, onu tartışırız. Genç ve yeni bir teknik adam, Galatasaray gibi bir takımı ilk kez çalıştırıyor. Bu noktada, verilen imkanı ve Galatasaray ismini iyi kullandığını söyleyelim. Juventus kontağını kuran o, Juventus kaynaklı görüştüğümüz isimler biraz da Tudor'la alakalı.

Feghouli ismi de bu kaynaktan gelme. Tudor ve Bilic'in görüşmesi, devamında oluşan Feghouli gündemi. 4.5 milyon avro önerdiğimiz ve anlaştığımız söyleniyor, Feghouli gibi bir adam için çok makul bir bonservis. 3.5 milyon avro'ya Garry Rodrigues'i aldınız, bu açıdan bakın. West Ham, Feghouli'yi bonservisi olmadan almıştı ama yine de daha iyi bir paraya satabilirdi. İyi ve piyasası olan bir futbolcudan bahsediyoruz, West Ham günleri ne kadar çok iyi geçmedi denilse bile.

Valencia formasıyla çok iyi bir isimdi, piyasasını da burada yaptı zaten. 202 maçta 31 gol 40 asist. Büyük bir transfer yapmasını bekliyordu herkes ama sözleşmesinin bitmesini bekledi, bu da belki en büyük kaybı oldu. Hatırlayın, o dönem Fenerbahçe için de konuştuk. Valencia satmak istedi, sezon sonunda sözleşmesi biteceği için ama Feghouli bekledi. Sezon sonunda ise West Ham'a imza attı, o günler için Premier Lig'in yükselen takımı, bugün adına ise hayal kırıklığı. 

West Ham adına neredeyse herkes hayal kırıklığı, Feghouli de onlardan biri. Daha fazlası beklendi ama olmadı, buna rağmen 28 maçta 4 gol 3 asisti var. Galatasaray'a gelmeyi düşünmesi ise benim için sürpriz, beklemediğim bir hareket. O pozisyon adına acaba Lens olur mu diye düşünen adamdım, Feghouli daha önemli bir seviye.

Konoplyanka mı Feghouli mi soruları da soruldu, sadece sağ kanat üzerinden dahi Feghouli derim. Genele bakınca da takım savunmasına katkısı, topsuz koşuları ya da oyun aklı. Bence daha yüksek ve özellik itibariyle Galatasaray'ın daha ihtiyaç duyduğu bir adam. Çizgide oynayan bir kanat oyuncusu, bu noktada Keita benzetmesi yanlış değil. 1 senedir yazdığım bir konu, Galatasaray'ın Sinan Gümüş harici tüm kanatları solda oynamayı seviyor ve Sinan Gümüş dahil tüm kanatlar içe kat eden tipte. Forveti zorlandı bu noktada doğal olarak, beslenmedi ki. Bek katkısı da yok ve bu kanat profiliyle sorun yaşandı.

Feghouli ise sağ kanat, çizgide oynuyor. Teknik özelliği, temposu yüksek, forvetini besleyecek bir isim. Asist noktasında etkisi büyük olur. Belhanda'yı sol kanat mı yoksa 10 numara mı düşünüyoruz bilmem ama sol kanatta Kewell tipinde gol atan bir kanat profiliyle tamamlamak hücum adına "cuk" seslerini beraberinde getirirdi. Şu tabloda Garry Rodrigues, Yasin Öztekin gibi adaylar var ama Feghouli, Belhanda, Gomis gibi isimlerin etkisi büyük olacak.

Her transfer yazısında olduğu gibi yine yazıyorum, orta saha için en az 2 kaliteli hamle yapmadığımız sürece yapılan tüm hamleler boş. Feghouli özelinde bakarsak, çok iyi bir transfer, heyecan verici. İyi bir akıl var, şu an doğru ilerleyen, heyecanlandıran. Umarım gerçekleşir, çok kaliteli bir hücum hattı bu..

19 yorum:

  1. Yine taraftarı oyalamak için servis edilmiş bir isim. Roma istedi alamadı, öyle söyleyeyim. Galatasaray'a gelmesi imkansız. Çok güzel oyalıyor yönetim yine taraftarı. En iyi yaptıkları iş, helal olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Roma Lucas Moura yı istiyor roma ya 1 seviye alt Feghouli

      Sil
  2. Keşke imza aşamasında adını duysaydık... Bence görüşmeleri saklama konusunda çok başarılı değiliz. Konoplyanka'dan çok daha iyi olur feghouli... İnşallah olur diyelim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de öyledir, bilemiyorum ama kulübün işine yaramadığı doğru bir olay.

      Sil
  3. 7 temmuz akşamına kadar bir orta saha göbek oyuncusu alamazsak İsveç'te hüsrana uğrayabiliriz bir Trömsö vakası daha yaşanmasın adamlar hazır biz değiliz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyip göreceğiz ama hafife alınamayacağı kesin :)

      Sil
  4. Açıkçası önümüzdeki sezon çok tempolu bir takım göreceğimizi düşünüyorum​. Sezon iyi geçer kötü geçer orası ayrı ama birçok takım bu tempomuz sayesinde ezilecek.Feghouli bu tempoyu daha da artırır. Arkasında bekte A.Valencia'yı görmek isterdim. Ve tabiki Selçuk'un yanına İmbula tarzı bir adam.. Ciddi manada UEFA da iddialı oluruz çok net!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de asıl beklentim Avrupa Ligi üzerine aslında, ligden ziyade. Yoğun bir maç temposu olacak.

      Sil
  5. 7 Temmuz akşamına kadar en az bir orta saha göbek oyuncusu şart. Donk ön libero bile sayılmaz en fazla ön stoper denir...

    YanıtlaSil
  6. Kucka Vainqeur İmbula Pasalic Lemina N'Diaye Asamoah unuttuğum varsa ekleyin 7 temmuza kadar hiç olmazsa bir tanesi gelsin gelmeli... İçlerinden sadece Pasalic konusunda yumuşak kalabilir diye şüphelerim var... Burak Bey bu konuyu yani orta saha transferini en azından Cumaya kadar gündemde tutalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben elimden geleni yaptım, ısrarla yazdım, yazıyorum.

      Sil
  7. feguli kanat pasör oyuncu tiplemesinde.bu bakımdan farklı biraz.sinan gümüş ise kanat forvet.feguli nin keita ile alakası yok bence.keita geniş alanı seven bir oyuncu.feguli ise dar alanda al verleri olan oyuncu.kanatlarda oyun kurmak için ideal isimlerden biri.misal linnese çok asistin asistini yapabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etki anlamında yazdım, sağ kanadı bütünüyle kullanabilmesi, çizgide oynamayı sevmesiyle. Feghouli bence Keita'nın üzerinde bir isim.

      Sil
  8. Lyon'lu Rachid Ghezzal boşa çıkmış.feghouli'nin bi tık altı ama üç yaş genç ve maliyet anlamında da daha uygun olur muhtemelen.Tabi yönetim imza parası diye dünyaları vermezse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray onu istedi diye biliyorum ama Türkiye'ye gelmek istemiyordu en son.

      Sil
    2. Ghezzal bence overrateded bir oyuncu Son vuruş gol özelliği yok kanat için çabuk sayılmaz kötü demiyorum ama genel algı ve özellikle oyuncunun kendi algısı çok iyi bir oyuncu olduğu yönünde ama bence hayal kırıklığına uğrayacak. Umarım doğru ve gerçekci bir takım seçer kendine

      Sil
  9. O değil de n'oldu Feghouli? Geliyor mu? Beklemeye devam mı? :)

    YanıtlaSil
  10. Aaaaa hala gelmemiş Feghouli. Hatta haberler de bi anda kesilmiş. Menejeri geliyordu, o da gelmemiş. Yoksa bu da mı taraftarı oyalama operasyonuydu, tıpki bir çok çıkan isim gibi... :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir